Polyether matrassen

Polyether matrassen kennen verschillende benamingen. In het dagelijkse taalgebruik spreekt men vaak over schuimplastic, schuimrubber, of schuim matrassen. Polyether kent dus vele toepassingen en ook vele kwaliteiten. Denk hierbij aan polyether voor in zitmeubels, polyether voor in de verpakkingsindustrie, geluidsisolatie, technische schuimen en ga zo maar verder. Wij hebben het op deze pagina verder alleen nog over polyether matrassen.

Door de grote verscheidenheid aan kwaliteiten, is het voor u als consument een wirwar aan informatie die elkaar vaak ook nog eens tegen spreekt. Uit onze ervaring en uit de ervaring van klanten kunnen wij wel stellen dat alleen de goede producenten gebruik maken van de juiste kwaliteiten daar waar het gaat over “bed matrassen”.

Oorsprong van polyether matrassen

polyether matrassen

Voorbeeld van een polyether matras

Het betreft de eerste generatie synthetische en anti allergische matrassen die in de jaren zestig het grootste aantal van de Nederlandse bed matrassen uitmaakte. Daar waar de kapok en veren matrassen nog in menig huishouden aanwezig was, stond het polyether matras bekend als veerkrachtig en duurzaam. Prijstechnisch konden de vele aanbieders met matrassen met een lager Soortelijk Gewicht concurreren met de ‘duurdere’ geveerde matrassen.

Bepaling van prijzen van polyether matrassen

Het Soortelijk Gewicht, de hardheid en de dikte van een polyether matras is dus bepalend voor de prijs. Omdat dit niet altijd betrouwbaar en transparant gecommuniceerd wordt, is een goedkoop polyether matras al snel een dure koop. Want een goedkoop polyether matras is licht en is vaak niet dikker dan 10 cm, wat resulteert in snelle kuilvorming en vorm verlies. De polyether matrassen van betekenis, in comfort en duurzaamheid beginnen bij een minimaal soortelijk gewicht van 40, bij een kerndikte van tenminste 14 cm, en is van de nieuwe CFK vrije generatie.

Opvolger van het polyether matras

Als vervolg in de ontwikkeling van de polyether schuimsoorten, is de High Resilience (HR) koudschuim kwaliteit op de Nederlandse markt gekomen, een ‘schuim’ kwaliteit met een veel meer geopende celstructuur, waardoor het beter ademt en optimaal het vocht reguleert.

Koudschuim beter dan polyether

Polyether matrassen & koudschuim matrassen

Voorbeeld van een koudschuim matras

Matras Factory heeft ervoor gekozen om binnen onze collectie als basis ‘schuim’ kwaliteit met de koudschuim HR40 Colorado matrassen te starten, omdat het relatieve kleine prijsverschil tussen de SG40 Polyether matrassen en de HR40 koudschuim matrassen niet opweegt tegen een substantieel kwaliteitsverschil in comfort en duurzaamheid.

Maar mocht u ondanks onze motivatie om te kiezen voor koudschuim matrassen toch op zoek zijn naar het polyether matras, dan kunt u altijd contact opnemen met onze klantendienst voor een vrijblijvende prijs opgaaf.

The following two tabs change content below.
Matrassen van Matras Factory: de beste kwaliteits matrassen rechtstreeks uit eigen fabriek. Via ons blog proberen we u op de hoogte te houden over alles wat relevant is aan matrassen en slapen. Mocht u vinden dat er informatie ontbreekt over een bepaald onderwerp, laat ons dat gerust weten zodat we onze informatievoorziening zo hoog mogelijk kunnen houden.

Laatste berichten van Matras Factory (toon alles)

2 reacties op “Polyether matrassen

 1. Goeden dag,
  Wellicht heb ik een speciale wens. Evenwel, mijn lijfspreuk is: “Als ik ‘smorgens opsta met een idee, zijn er nog zeker 100 andere Nederlanders, die datzelfde idee hebben.
  Welnu, ik heb twee 1-persoons bedden (hoge, of zg bejaarden-bedden) tegen elkaar geschoven. Over de eenpersoons matrassen ligt een tweepersoons van 180 x 200 cm.
  Dat sliep uitstekend, maar . . .
  Op een ingegeven moment heb ik de 200 cm overdwars gelegd en de openvallende “voetruimte” opgevuld met foam kussens. En dat bevalt nog veel beter!
  U begrijpt als ervaren matrassen fabrikant mijn vraag. En ik kan mij uw reactie ook wel denken. Wij maken alles, maar een matrasje van 200 x 20 x 15 cm kost meer dan een matras van 200 x 200 x 15 cm.
  Maar wellicht hebt u wel een tip voor mij een goedkopere weg te vinden?
  Met vriendelijke groet,
  Jan de Vries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *