Matras Factory Nederland
Matras Factory België

Lounge matrassen en kussens op maat

Wij maken gebruik van de uitgebreide Sunbrella outdoor stof collectie, die garant staat voor kwaliteit en duurzaamheid. De Sunbrella stoffen zijn voorzien van een specifieke waterafstotende nabehandeling. Dit beschermt het doek tegen vlekken, vetvlekken, vloeistoffen en opspattend zoutwater of chloorwater.

Sunbrella is dus speciaal ontwikkeld om gedurende het hele jaar buiten te worden gebruikt, in de tuin, op een terras, op het strand en op het dek van een boot. Deze stoffen onderscheiden zich door de onderstaande eigenschappen, en worden voor 5 jaar gegarandeerd op hun specificaties: 

 • Voorkomt aantasting of verkleuring door UV stralen
 • Eenvoudig te reinigen: af te borstelen met water en zeep
 • Ademend: wordt dus niet heet en plakt niet
 • Pilt niet, en wordt niet hard zoals vinyl
 • Rot en schimmelvrij
 • Bacteriewerend
 • Zeewaterbestendig
 • Waterafstotend
 • Kan gewassen worden op 30 graden Celcius, strijkvrij 

Lounge matrassen en kussens op maatLounge matrassen en kussens op maatLounge matrassen en kussens op maat

De lounge matrassen en lounge kussens vervaardigd uit deze textiellijn, kunt u onder alle weersomstandigheden gebruiken. In combinatie met de hiervoor speciaal geselecteerde kernkwaliteiten, zullen uw matrassen en kussens na een fikse regenbui weer snel zijn opgedroogd. Bekijk de uitgebreide catalogus om inspiratie op te doen over de kleuren en de mogelijkheden.

De prijs wordt voornamelijk bepaald door de keuze van textiel en natuurlijk de afmeting van uw matras of kussenset. Naast de Sunbrella textiel collectie heeft Matras Factory ook een eigen lijn aan Unie Outdoor stoffen met zeer goede waterafstotende eigenschappen, om ook een lange levensduur te garanderen.

kleurstalen stoffen outdoor lounge matrassen

U kunt geheel vrijblijvend een offerte bij ons aanvragen, hiervoor hebben wij in uw aanvraag de lengte, breedte en gewenste dikte nodig, en uw keuze t.a.v. textiel Sunbrella collectie of Unie Outdoor collectie. Voor een optimaal rendement van uw Lounge matraskern adviseren wij u tenminste een dikte van 10 cm. Rugkussens, leefkussens of sierkussen kunnen ook uitgevoerd worden in een fluffy uitvoering.

Lounge matrassen en kussens op maat

 

Onderhoud van de Sunbrella stof

Sunbrella textiel is zo mooi, zo comfortabel en zo handig dat u zich geen zorgen meer hoeft te maken over uw eetkamer, uw living of uw buitenruimte. Verrassend gemakkelijk te onderhouden: de meeste vlekken haalt u gewoon weg met zachte zeep en water. Voor hardnekkige vlekken kunt u bleekwater gebruiken zonder dat u bang hoeft te zijn dat u de stof of de kleur beschadigt. Zoveel duurzaamheid in zoveel stijlen: Sunbrella heeft alles om van te houden.

Sunbrella outdoor stof

Een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat uw Sunbrella textiel er goed blijft uitzien en om grondig onderhoud of grote schoonmaak uit te stellen is de stof correct te onderhouden. Dit doet u door vuil en vlekken er meteen af te vegen voor het zich in de stof nestelen kan.

Algemeen en licht onderhoud

 

 • Veeg vuil en vlekken meteen weg met een zachte borstel of doek
 • Machinewas op 40 graden Celcius of handwas op deze manier:
 • Maak een schoonmaakoplossing van 60 ml zachte zeep voor 4 liter lauw water (minder dan 40 graden)
 • Maak schoon met een zachte borstel en laat de oplossing even intrekken in het weefsel.
 • Spoel grondig en laat de stof daarna drogen in de open lucht
 • Stel indien nodig uw strijkijzer in op “synthetisch weefsel”. Gebruik GEEN stoom of stoomstrijkijzer.

Grondige schoonmaak voor hardnekkige vlekken en schimmels

Stof van Sunbrella is speciaal behandeld tegen schimmelvorming. Toch zou er schimmel kunnen groeien op vuil of andere vreemde substanties die op de stof blijven liggen. Zo verwijdert u schimmel of andere hardnekkige vlekken:

 • Maak een oplossing van 240 ml bleekwater en 60 ml zachte zeep voor 4 liter schoon water. Sproei die oplossing op de stof en laat het even intrekken in het weefsel.
 • Schrob grondig met een zachte borstel, spoel grondig en laat de stof drogen in open lucht.

Afneembaar Sunbrella doek van zonwering of kussenslopen kunt u wassen in de machine op minder dan 40 graden. Gebruik, afhankelijk van het gewicht, de gewone hoeveelheid mild wasmiddel en voeg daar indien nodig 240 ml bleekwater aan toe. Laat de stof drogen in open lucht. Als het om hardnekkige vlekken of schimmelvorming gaat, mag u nog meer bleekwater toevoegen.

Het textiel nabehandelen voor vlottere schoonmaak

Sunbrella stoffen kregen al een speciale nabehandeling om ze meer waterafstotend te maken. Die nabehandeling zorgt bij normaal gebruik voor een jarenlange bescherming, maar u kunt de behandeling zelf ook hernieuwen met 303 High Tech Fabric Guard TM, het aanbevolen product voor de nabehandeling van Sunbrella textiel.

 

Sunbrella 5 jaar beperkte garantie

garantie Sunbrella

De beperkte garantie beschermt de oorspronkelijke koper als meubelstoffen van Sunbrella onbruikbaar zouden worden door verlies van kleur of kracht bij normaal gebruik van weersomstandigheden.

De beperkte garantie geldt tot vijf jaar* na de aankoopdatum.

Deze beperkte garantie geldt alleen voor Sunbrella Indoor & Outdoor Furniture meubelstoffen. Ze is geldig op basis van een aankoopbewijs van de oorspronkelijke koper. Ze dekt niet het normaal onderhoud en schoonmaken van de stof, schade door verkeerd gebruik, misbruik of installatiefouten, of kosten voor vervanging van de stof, inclusief werkuren en installatie.

Consumenten en Eindgebruikers: Sunbrella is gewoonlijk een onderdeel van een eindproduct zoals kussens en zonwering. De betrokken stoffen moeten altijd worden gebruikt voor de materialen die geschikt zijn voor gebruik buitenshuis om mogelijke schade aan de Sunbrelladoeken te voorkomen. Dickson Constant aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor schade veroorzaakt aan de stof door of vanwege andere elementen die in het eindproduct verwerkt zijn of door het gebrek aan routineonderhoud (zie de onderhouds- en reinigingsvoorschriften).

In geen enkel geval kan dergelijke schade onder de garantie vallen. De koper moet contact opnemen met de leverancier van het item dat de gebreken veroorzaakt.

Om een garantieclaim in te dienen, gelieve het verkooppunt  waar het object is gekocht te contacteren. De aansprakelijkheid van Dickson Constant blijft uitdrukkelijk beperkt tot deze garantie. Dickson Constant behoudt zich het recht om de stof bij een schadeclaim te onderzoeken. Dickson Constant zal de koper gratis een nieuwe overwaardige stof van Sunbrella leveren om de onbruikbare stof te vervangen. Het restant van de oorspronkelijke garantie gaat over op de vervangstof.

* 3 jaar voor Sunbrella Sling