Traagschuim

Het beste traagschuim matras

Een traagschuim matras vormt zich perfect naar het lichaam. Traagschuim wordt namelijk zacht wanneer het in aanraking komt met lichaamswarmte. Het materiaal kent veel verschillende benamingen: NASA schuim, memoryfoam, slow motion foam en lazy foam. Dankzij het aanpassend vermogen biedt een traagschuim matras een geweldig ligcomfort, ten minste, als het een goed traagschuim matras is. Maar wat bepaalt de kwaliteit van een traagschuim matras? En wat is het beste traagschuim matras?

Waar moet een goed traagschuim matras aan voldoen?

  • Een goed traagschuim matras biedt zowel steun als drukverlaging. Deze combinatie is alleen mogelijk met een goede progressieve drager samen met goed traagschuim. Deze progressieve dragen is te vinden in de onderkant van het matras.
  • Het traagschuim matras dient drukverlagend te zijn. Dit is zeker niet van zelfsprekend voor ieder traagschuim matras.
  • Het ventilerend vermogen een traagschuim matras is uiterst belangrijk. Omdat een traagschuim matras reageert op lichaamswarmte kan het vrij warm aanvoelen. Wanneer het matras niet beschikt over een goed ventilerend vermogen kan het matras te warm aanvoelen. Daarnaast is goede ventilatie nodig om vocht af te voeren.

Opbouw traagschuim matrasOpbouw traagschuim matras

Een traagschuim matras bestaat nooit alleen uit traagschuim. De bovenste laag van het matras bestaat uit traagschuim. De steun van een traagschuim matras komt vanuit het onderste gedeelte van het matras. Deze steun wordt gegeven door een veerkrachtige drager die zorgt voor opwaartse druk en ondersteuning. Meestal wordt latex, koudschuim of pocketvering gebruikt als veerkrachtige drager.

Om het matras gaat de tijk, ook wel de matrashoes genoemd. De matrashoes dient te beschikken over goede luchtdoorlatendheid, temperatuurregulatie en vochtregulatie. Een goede matrashoes draagt bij aan een gezond slaapklimaat en hoort netjes aan te sluiten om het matras.

Welk traagschuim matras vinden wij het beste?

Mensen die op zoek zijn naar het beste traagschuim matras raden wij M Line aan. M Line matrassen zijn drukverlagend en drukverdelend en bieden zeer goede ondersteuning. De keuze tussen de verschillende type M Line matrassen is afhankelijk van persoonlijke voorkeur. Zo speelt de voorkeur voor matrashardheid en het type ondersteuning een belangrijke rol. De beste manier om hierover te beslissen is door het zelf te ervaren in onze showroom. Kom gerust even bij ons proefliggen, wij zijn van maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 16.00 uur geopend.