Black Friday 2021 matras aanbiedingen

De Black Friday aanbieding voor 2021 wordt begin november 2021 bekend gemaakt. Op deze pagina vindt u informatie over de geschiedenis van Black Friday.  

 

Black Friday Matras Factory

Black Friday 2021

De dag na Thanksgiving (vrijdag) staat bekend als Black Friday. Het prijzenfestijn dat plaatsvindt op black Friday is vanuit de Verenigde Staten overgewaaid naar Nederland. Black Friday wordt in de Verenigde staten gezien als de start van het kerstinkopenseizoen. Tijdens black Friday bieden (web)winkels producten aan met forse korting, om zo klanten te lokken. Een deel van (web)winkels kiezen er voor om niet alleen vrijdag maar het gehele weekend afgeprijsde producten aan te bieden, en soms zelfs de hele week. Er heerst bij winkels op deze vrijdag topdrukte met vaak enorme rijen klanten voor de deur.

In 2021 is Black Friday op 26 november. 

Het ontstaan van Black Friday

Er zijn twee theorieën over het ontstaan van de naam Black Friday. Voor de oudste theorie moeten we terug naar het jaar 1965. De term werd in de Amerikaanse stad Philadelphia gebruikt om de gigantische drukte te omschrijven die de dag na Thanksgiving heerste. De term “Black Friday” kan je linken met “Zwarte Zaterdag”, die de enorme drukte op de weg omschrijft wanneer iedereen massaal naar hun vakantiebestemming rijdt.

In het jaar 1981 is er een nieuwe theorie over het ontstaan van de naam gekomen. De dag na Thanksgiving werd benoemd als de eerste dag waarop winkels uit de rode cijfers raken, de dag waarop de cijfers dus “in het zwart” staan. In de Verenigde Staten wordt verlies namelijk met rode inkt in de boekhouding opgenomen en winst in zwarte inkt. Het is tegenwoordig natuurlijk niet zo dat de dag na Thanksgiving de eerste dag is waarop winkels winst boeken, dat kan het gehele jaar door. Wel laat Black Friday het economisch belang van de kerstinkopen zien.

Aanbiedingsvoorwaarden


Al deze aanbiedingen zijn dermate scherp geprijsd, dat het hier gaat om meeneemprijzen, inclusief btw, exclusief omruilservice / garantie.

Mocht u verder informatie willen of vragen hebben neem dan vrijblijvend contact op via 0513 640401, het contactformulier of stuur een mail naar info@matrasfactory.nl

U bent van harte welkom!

Matras Factory
Businesspark Friesland West 7
8447 SL Heerenveen (navigatie woonplaats Nijehaske)

Maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 16.00 uur of buiten deze tijden op afspraak.

Search engine powered by ElasticSuite