Voordelen pocketvering matrassen
Pocketvering matrassen
Waar matrassen vroeger werden gemaakt van stro en paardenhaar was er met de komst van de pocketveer een nieuwe generatie matrassen geboren. Uiteraard is er door de jaren heen ontzettend veel gesleuteld en verbeterd aan de pocketveer, toch is het principe hetzelfde gebleven: een (groot) aantal veren aan de binnenzijde van het matras die het gewicht van een gebruiker dragen.
Inmiddels is de pocketveer niet meer weg te denken uit de Nederlandse slaapkamers. De pocketveer wordt zo genoemd omdat alle veren afzonderlijk zijn verpakt in een zakje van textiel, de zogeheten ‘pocket’. Voor het comfort van een pocketveermatras geldt over het algemeen: meer veren=meer comfort. Door het gebruikt van de pockets kunnen de afzonderlijke veren niet tegen elkaar schuren. Dit voorkomt een piepend of schurend geluid. Ook is het hierdoor gemakkelijk om de veren in sterke oftewel weerstand te laten verschillen.

Meer veren=meer comfort
In een pocketvering matras zitten veel meer veren verwerkt dan een binnenveringsmatras. Ook zitten de gebruikte veren in een klein jasje van textiel, waardoor de veren onderling elkaar niet raken, en je als gebruiker de veren niet door het matras heen voelt als je er op ligt. Hierdoor zal een pocketvering matras ook nooit kraken of piepen.
Onze drie aanraders
Voordelen pocketvering
Pocketvering matrassen beschikken over een holle kern. Deze holle kern maakt het mogelijk dat de matras optimaal verlucht, met als resultaat dat een gebruiker minder hinder ondervindt van geurtjes of vocht. Om deze reden is een pocketveringmatras een ideale keuze voor een slaper die ’s nachts veel transpireert.
Door de holle kern is tevens de hygiëne van een pocketveer erg goed. Bacteriën zijn dol op warme en vochtige plekken, hetgeen niet te vinden zijn in een pocketveer. Dit in tegenstelling tot een volkernmatras, die veel meer een broedplaats zijn voor bacteriën.
Pocketvering matrassen hebben ook bewezen minder snel kuilvorming te vertonen. Alle materialen die wisselend belast worden krijgen na een tijd te maken met het fenomeen ‘materiaalmoeheid’. Dit is een mindering in de weerstand en dus tegendruk van het materiaal. Bij metalen wordt dit ‘metaalmoeheid’ genoemd. Nu is het geval echter dat metalen veel minder gevoelig zijn voor materiaalmoeheid dan schuimen zoals traagschuim, koudschuim, polyether en zelfs latex.
Een gemiddelde, kwalitatief hoogstaand pocketveermatras zal na 10 jaar van gebruik nog geen enkel teken van metaalmoeheid vertonen. Dit in tegenstelling tot de schuimlagen waarmee pocketveringmatrassen dikwijls zijn bekleed, met als resultaat dat een pocketveringmatras enkel zo duurzaam is als de gebruikte comfortschuimen voor de afwerking.
Comfortzones
Door het gebruik van (gebieden van) veren met meer of minder weerstand kunnen er zogeheten comfortzones worden gevormd. Deze comfortzones zorgen voor extra ondersteuning in de gebieden die het nodig hebben. Dit richt zich voornamelijk op de uitstekende lichaamsdelen zoals de heupenpartij, schouders en hoofd.
Het aantal pocketveren dat in één vierkante meter wordt verwerkt is bepalend voor de draagkracht en het comfort van het matras. Doorgaans geldt dat voor personen met een lichaamsgewicht tot 100 kilogram een kern van 350 pocketveren per vierkante meter toereikend is.
WIJ MAKEN UW NACHTEN!