Bedbodems

19 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Bedbodem kopen

Over het algemeen wordt aangenomen dat 85% van het slaapcomfort afkomstig is uit het matras, en de overige 15% uit de bedbodem. Dat wil niet zeggen dat de keuze voor een bedbodem geheel onbelangrijk is. De keuze voor een slechte bedbodem kan uw gehele slaapsysteem een stuk minder comfortabel en minder hygiënisch maken. Let er ook op dat bij een hoogwaardig matras idealiter een hoogwaardig bedbodem wordt gebruikt, omdat er anders kwaliteitsverlies kan optreden. Koopt u bijvoorbeeld een latexmatras, dan is het vrij onverstandig om hier een goedkope Vlavrobodem onder te doen.

Ventilatie en hygiëne

Sommige bedbodems zijn meer opengewerkt dan anderen. Dat wil zeggen: de ene bedbodem laat meer lucht door dan de andere. Dit heeft een invloed op de hygiëne van je slaapsysteem (bed+bedbodem+matras). Ventilatie houdt in dat lucht (en vocht) voldoende ruimte wordt gegeven om te kunnen ontsnappen. Bij een meer dichtgewerkte bedbodem als bijvoorbeeld een Vlavrobodem is dit niet het geval. Ook kunnen sommige boxspringvarianten soms minder goed ventileren. Een lattenbodem en spiraalbodem zijn in dit geval een ideale keuze.

Elektrisch verstelbaar

Als u uw bedbodem wilt verstellen heeft u de keuze uit: een spiraalbodem, een lattenbodem (sommige varianten) en een schotelbodem. Let er hierbij op dat u kiest voor een matras die ook verstelbaar is. Ook moet u dan kiezen voor 2 éénpersoons matrassen, zodat de matrassen onafhankelijk van elkaar kunnen bewegen.

Bedbodems in zijn algemeenheid

Bent u er nog niet uit welke bedbodem u wilt voor onder uw matras en wilt u meer informatie over alle verschillende bedbodems? Kijk dan eens op onze pagina over verschillende soorten bedbodems of op onze informatieve site bedbodems.com. Daar kunt u alles lezen over de verschillende soorten matrasdragers (lattenbodem, vlavrobodem, spiraalbodem, schotelbodem, boxspring) zodat u een goed beeld kunt krijgen van wat voor invloed een matrasdrager kan hebben op het slaapcomfort.

WIJ MAKEN UW NACHTEN!

Search engine powered by ElasticSuite