Pocketvering matrassen

3 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

 

Pocketvering matras

Waar matrassen vroeger werden gemaakt van stro en paardenhaar was er met de komst van het pocketveer matras een nieuwe generatie matrassen geboren. Uiteraard is er door de jaren heen ontzettend veel gesleuteld en verbeterd aan het pocketvering matras, toch is het principe hetzelfde gebleven: een (groot) aantal veren aan de binnenzijde van het matras die het gewicht van een gebruiker dragen.

 

Pocketvering matras met 1000 veren

Inmiddels is de pocketveer niet meer weg te denken uit de Nederlandse slaapkamers. De pocketveer wordt zo genoemd omdat alle veren afzonderlijk zijn verpakt in een zakje van textiel, de zogeheten ‘pocket’. Voor het comfort van een matras met pocketvering geldt over het algemeen: meer veren=meer comfort, daarom bieden wij ook pocketvering matrassen met 1000 veren. Door het gebruik van de pockets kunnen de afzonderlijke veren niet tegen elkaar schuren. Dit voorkomt een piepend of schurend geluid. Ook is het hierdoor gemakkelijk om de veren in sterke oftewel weerstand te laten verschillen.

Verschil pocketvering- en binnenveringsmatrassen

Alle pocketvering matrassen en binnenveringsmatrassen hebben gemeenschappelijk dat de kern van deze matrassen bestaat uit metalen veren. In de binnenveringsmatrassen worden zogenaamde ‘biconische’ veren gebruikt. Deze zijn in het midden smaller dan aan de boven- en onderkant.

Pocketvering matras kopen? In dit matras zitten veel meer veren verwerkt dan in een binnenveringsmatras. Deze pocketveren zijn kleiner en niet conisch van vorm. Het meest belangrijke kenmerk van pocketveren is, dat ze meer weerstand bieden naarmate de belasting groter wordt. Door deze eigenschap is pocketvering ideaal voor gebruik in matrassen. Zo kunnen de veren in principe aan ieder gewicht de juiste ondersteuning bieden. Ze zijn soepel genoeg voor een lichtgewicht en bieden toch voldoende weerstand om ook een zwaargewicht te kunnen dragen.

Koudschuim versus pocketvering

Koudschuim ontleent zijn naam aan het productieproces: het schuim wordt ik koude vormmallen gegoten. Bij een koudschuim matras bestaat de volledige matraskern uit koudschuim.

Een pocketvering matras bestaat uit veren met daaroverheen een afdeklaag, ook wel toplaag genoemd. Pocketveren zijn metalen veren die afzonderlijk zijn verpakt in hoesjes van textiel. De pocketveren vormen de ondersteunende laag van het matras. De afdeklaag hier overheen zorgt voor extra comfort en verbetert de levensduur. De toplaag kan gemaakt zijn van: koudschuim, traagschuim en latex. Voor zowel het aantal veren als de hoeveelheid slagen in de veren geldt: hoe meer, hoe beter.

Heerlijk ligcomfort en een optimale ventilatie

Matras Factory brengt aan de boven- en onderzijde van de matraskernen slijtvaste drukverdelers aan, waarna het matras langs de randen wordt afgewerkt met stevige polyether balken. Een comfortlaag van diverse soorten schuim of latex vormt de afdekking en het eerste gevoel van comfort. Deze pocketvering matrassen ventileren beter dan welk ander matras ook. De veren laten de lucht vrijelijk door de matras stromen en dat is een belangrijk aspect voor comfort en hygiëne. Dit geldt in het bijzonder voor een ieder die veel transpireert.

Het klassieke pocketvering matras

Het klassieke matras telt om en nabij 360 veren van één soort. Het ultieme matras telt ±1000 stalen veren van verschillende sterktes. Door deze verschillende sterktes op die plekken in het matras toe te passen, waar meer of juist minder weerstand wordt gevraagd, kunnen zogenaamde comfortzones gemaakt worden. Deze zones ondersteunen steviger op de plekken waar u wat zwaarder bent (heupen, schouderpartij).

Voordelen pocketvering matrassen

 • Holle kern
  Pocketvering matrassen beschikken over een holle kern. Deze holle kern maakt het mogelijk dat de matras optimaal verlucht, met als resultaat dat een gebruiker minder hinder ondervindt van geurtjes of vocht. Om deze reden is een pocketveringmatras een ideale keuze voor een slaper die ’s nachts veel transpireert.
 • Goede hygiëne
  Door de holle kern is tevens de hygiëne van een pocketveer erg goed. Bacteriën zijn dol op warme en vochtige plekken, hetgeen niet te vinden zijn in een pocketveer. Dit in tegenstelling tot een volkernmatras, die veel meer een broedplaats zijn voor bacteriën.
 • Minder snel kuilvorming
  Alle materialen die wisselend belast worden krijgen na een tijd te maken met het fenomeen ‘materiaalmoeheid’. Dit is een mindering in de weerstand en dus tegendruk van het materiaal. Bij metalen wordt dit ‘metaalmoeheid’ genoemd. Nu is het geval echter dat metalen veel minder gevoelig zijn voor materiaalmoeheid dan schuimen zoals traagschuim, koudschuim, polyether en zelfs latex.
 • Geen metaalmoeheid
  Een gemiddelde, kwalitatief hoogstaand pocketveermatras zal na 10 jaar van gebruik nog geen enkel teken van metaalmoeheid vertonen. Dit in tegenstelling tot de schuimlagen waarmee pocketveringmatrassen dikwijls zijn bekleed, met als resultaat dat een pocketveringmatras enkel zo duurzaam is als de gebruikte comfortschuimen voor de afwerking.

Comfortzones

Door het gebruik van (gebieden van) veren met meer of minder weerstand kunnen er zogeheten comfortzones worden gevormd. Deze comfortzones zorgen voor extra ondersteuning in de gebieden die het nodig hebben. Dit richt zich voornamelijk op de uitstekende lichaamsdelen zoals de heupenpartij, schouders en hoofd.

Het aantal pocketveren dat in één vierkante meter wordt verwerkt is bepalend voor de draagkracht en het comfort van het matras. Doorgaans geldt dat voor personen met een lichaamsgewicht tot 100 kilogram een kern van 350 pocketveren in het matras per vierkante meter toereikend is.

Pocketvering matras kopen

Wil je een kwalitatief goed matras voor een goede prijs? Dan is een pocketvering matras kopen een goede optie. Bij Matras Factory koop je een matras met pocketvering in verschillende maten.  U heeft daarbij de keuze uit verschillende materialen voor het afdekken van het matras. Afhankelijk van uw eigen persoonlijke wensen maken wij een matras dat precies bij uw wensen past. Daarnaast is het mogelijk om bij ons te komen proefliggen in de showroom in Heerenveen. Zien wij u binnenkort? 

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een binnenveringsmatras en een pocketvering matras?

Het verschil tussen een binnenveringsmatras en een pocketvering matras zit hem in de veren: in een pocketvering matras zitten alle veren (het aantal kan oplopen tot 1000 stuks) individueel verpakt in een hoesje van textiel. Daardoor wordt het risico van een piepende of krakende matras voorkomen. Maar naast het feit dat pocketvering matrassen nooit zullen piepen en kraken zijn er meer voordelen te noemen.

Waar de biconische veren in een binnenveringsmatras slechts door een enkele spiraalveer aan elkaar gekoppeld zijn, daar zitten de veren in een pocketvering matras elk apart aan de ernaast gelegen veren gekoppeld! Het grote voordeel hiervan is dat een pocketvering matras daardoor een comfortabeler ondersteuning biedt.

Wat kost een goed pocketvering matras?

Een pocketvering matras kopen kan vanaf 400 euro.

Is een pocketveer matras keerbaar?

Ons pocketmatras wel. Doordat wij gebruik maken van dezelfde onderlaag en bovenlaag is het pocketmatras geheel keerbaar.

Is er een bepaalde lattenbodem nodig?

Dit matras is uitermate geschikt voor gebruik op een boxspring, lattenbodem, schotelbodem, spiraalbodem of ander goed ventilerende bedbodem.

Is een pocketvering matras geschikt voor een elektrisch verstelbaar bed?

Het matras bestaat uit veren, hierdoor is dit type minder geschikt voor verstelbare bedden omdat de veren beschadigd kunnen raken. Voor verstelbare bedden raden we volkern matrassen aan zoals Pantera koudschuim en Talalay latex.

Hoeveel gewicht kan een pocketvering matras dragen?

Hoeveel gewicht het matras kan dragen is afhankelijk van het aantal veren. Onze matrassen bevatten maar liefst 1000 veren per m2 en zijn geschikt voor slapers met een gewicht tot 120 kilo.

Meest verkochte matrassen
Search engine powered by ElasticSuite