Babymatrassen en wiegmatrassen

3 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Babymatrassen online bestellen

Het juiste matras voor uw baby

Als er een kindje onderweg is willen (jonge) ouders alles op orde hebben. Zo ook het ledikant en bijbehorende babymatras. We krijgen vaak te horen dat er veel tijd en moeite wordt gestoken in het vinden van de perfecte ledikant, maar het uitzoeken van het juiste matras wordt daarbij vaak over het hoofd gezien. Een baby heeft tijdens zijn eerste maanden ontzettend veel baat bij een goed functionerend matras. In het eerste levensjaar slaapt een baby al gauw zo’n 6000 uur, dat is het dubbele van wat een volwassene gemiddeld aan slaap nodig heeft.

Een matras moet goed meewerken en alle ruimte en ondersteuning bieden voor de ‘zwakke’ delen van een baby, zoals bijvoorbeeld het hoofdje, de heupen, schouders en de wervelkolom. Een babymatras dient ook goed te ventileren en over een goede vochtregulatie beschikken. Is dit niet het geval dan kan het matras gauw vies en vochtig worden, hetgeen niet een ideale slaapomgeving voor een pasgeboren kind is. Tot slot moet een babymatras de juiste hardheid en ondersteuning bieden, want het matras moet zich vormen naar het babylichaam, en zeker niet andersom.

Let op de verschillende materialen

Let tijdens het kopen van een kindermatras of een babymatras goed op het gebruik van comfortabele, veilige en hygiënische materialen en u bent er van verzekerd dat uw kind(eren) genieten van een prinsheerlijke nachtrust. Met het juiste matras geeft u uw kind voldoende ruimte om te doen waar het goed in is, namelijk zich naar hartenlust ontwikkelen en groeien. Bij een kinder- of babymatras is het voornamelijk van belang dat het (naast een goede ondersteuning) beschikt over een goede ventilatie. Als het matras het verzameld vocht goed weet af te voeren helpt dit schimmelplekken voorkomen. Ook zal het ervoor zorgen dat huisstofmijt zich minder gemakkelijk nestelt in het matras.

Polyether babymatras

Polyether is een populair materiaal als het gaat om babymatrassen. Dit is voor een kwetsbaar babylichaam een zeer onverstandige keuze. Toch is het goed te verklaren waarom er vaak voor wordt gekozen: een polyether babymatras is vrij goedkoop en gemakkelijk schoon te houden. Het materiaal is tevens overal te koop en gemakkelijk op maat te snijden voor bijvoorbeeld een ledikant of wieg.

Matras Factory biedt geen polyether babymatrassen aan. Dit komt omdat polyether weinig tot geen ondersteuning biedt voor het kwetsbare kinderlichaam. Ook de hygiëne van een polyether matras is niet optimaal, wat resulteert in een zeer ongunstig slaapklimaat voor een baby.

Babymatrassen van koudschuim

Koudschuim is de meest verkochte variant van babymatrassen. Het materiaal is dan ook uitstekend geschikt om matrassen van te maken. Dit is te danken aan de open celstructuur van koudschuim, die er vanbinnen uitziet als een honingraat. Deze cellen weten de druk van een gebruiker goed op te vangen en te verdelen over het materiaal, met als resultaat dat koudschuim een hoge veerkrachtige werking heeft en niet snel kuilvorming vertoont. Door deze eigenschappen is koudschuim de ideale combinatie van comfort, duurzaamheid en een goede hygiëne. De hygiënische kwaliteiten komen voort uit de open celstructuur, waardoor lucht en vocht gemakkelijk uit het matras kunnen lopen.

Naast het reguliere koudschuim is er Pantera koudschuim. Dit hoogwaardige schuim van Nederlandse makelarij presteert beter op punten als hygiëne, comfort en duurzaamheid in verhouding tot het reguliere koudschuim. De hoge veerkracht van Pantera koudschuim draagt bij aan het corrigerende vermogen van het materiaal, wat betekent dat het matras zich goed weet aan te passen aan het lichaam van de gebruiker.

Babymatrassen met pocketvering

Matrassen met veren erin stammen af van de eerste generatie ‘echte’ matrassen, voor die tijd werden matrassen gemaakt van stro en paardenhaar. Deze klassieker heeft zich door de jaren heen flink ontwikkeld. De pocketvering matras dankt zijn naam aan wat er aan de binnenkant van het matras zit, namelijk veren in een klein zakje, de zogeheten pocket. Het zakje zorgt ervoor dat de onderlinge veren elkaar niet raken, en dat u als gebruiker de veren niet door het matras heen voelt. Hier geldt een simpele regel: meer veren=meer comfort.

Let er echter wel op dat een pocketvering matras niet altijd de juiste hygiënische standaard biedt. Als een pocketvering matras wordt gebruikt als babymatras is het aan te raden om goede voorlichting in te winnen wat betreft de hygiëne.

Talalay latex

Talalay latex matrassen worden gemaakt van rubber, en vervolgens onderworpen aan een streng getoetst productieproces, bestaande uit o.a. vacumeren, bevriezen, vulkaniseren en een CO-2 behandeling. Dit proces zorgt ervoor dat de cellen van de latex een zeer opengewerkte structuur hebben, wat resulteert in een optimale vochtafvoer en hygiëne. Latex beschikt over een ongekende veerkracht en comfort, en kan het lichaam altijd op de juiste manier te ondersteunen. Ledematen kunnen voldoende wegzakken, maar profiteren wel van de juiste tegendruk. Talalay latex wordt met recht ook vaak de ‘Rolls Royce’ onder de matrassen genoemd, en is zonder twijfel kwalitatief de beste koop voor een babymatras.

Beide comfortschuimen (zowel latex als koudschuim) zijn verkrijgbaar in een variant met een toplaag van traagschuim. Dit is een speciaal materiaal ontwikkeld door de NASA om astronauten te beschermen tegen de hoge druk tijdens het opstijgen. Traagschuim heeft een ongekende drukverlagende kwaliteit, en reageert sterk op temperatuur en druk van een lichaam. Om die reden wordt het materiaal vaak gebruikt in ziekenhuizen en zorginstellingen. Met een traagschuimtoplaag wordt het lichaam van uw kind op een zo ideaal mogelijke manier ondersteund.

Geen comfortzones

Het essentiële verschil tussen en kindermatras en die van een volwassene is dat een kindermatras geen comfortzones mag hebben. Als een jong kind zijn of haar eerste 1-persoonsmatras krijgt is het lichaam nog niet volledig uitgegroeid en zullen de comfortzones nog niet bij het lichaam passen, en de groei eerder in de weg zitten dan stimuleren. Om die reden is het beter om voor een matras te kiezen die geen comfortzones heeft. Pas rond een jaar of 12 is het kind lang genoeg om de comfortzones goed te benutten.

WIJ MAKEN UW NACHTEN!

Search engine powered by ElasticSuite