Babymatrassen en wiegmatrassen

3 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Babymatras kopen 

Een babymatras kopen kan erg ingewikkeld zijn. Waar vind je een goed babymatras en hoe zorg ik ervoor dat mijn baby een goede nachtrust krijgt? Dit zijn vragen die vaak spelen bij ouders. Onze experts weten precies wat een baby nodig heeft voor een goede nachtrust en geven graag advies bij het kiezen van het beste babymatras.

Wat is een babymatras?

Een babymatras is een matras, speciaal voor in bijvoorbeeld een ledikantje. De meeste babymatrassen variëren tussen de 60 à 70 centimeter breed en tussen de 120 à 140 cm lang. De dikte van een babymatras varieert vaak tussen de 8 en 12 cm. Wil je een matras voor in een wieg? Dan kun je kiezen voor een babymatras met nog kleinere afmetingen. Deze matrasjes zijn echt voor de allerkleinsten. De matrasdikte voor een pasgeboren baby hoeft zeker niet dik te zijn. Wiegmatrasjes zijn er al vanaf 5 cm.

Waar rekening mee houden bij aanschaf babymatras? 

Er zijn verschillende dingen waar je rekening mee moet houden, maar een van de belangrijkste dingen is de afmeting van het babymatras. Zorg ervoor dat het matras passend is voor het ledikantje en dat er nauwelijks ruimte is tussen het matras en de rand. Is de ruimte te groot? Dan loopt het kind gevaar om uit zijn bedje te vallen en tussen de matras en het ledikantje te komen. Verder moet je rekening houden met de hardheid, stevigheid en de ondersteuning die het babymatras biedt.

Koop geen tweedehands matras

Wij krijgen nog wel eens de vraag of het verstandig is om een tweedehands (baby)matras te kopen. Dit raden wij dan altijd af. Je kunt dan last krijgen van de huisstofmijt. De favoriete plek van de huisstofmijt is een oud, veelgebruikt matras. Een tweedehands kindermatras kopen is daarom een slecht idee. Helemaal met het gegeven dat een huisstofmijt snel vermenigvuldigd en miljoenen nieuwe eitjes in het matras kan leggen.

Pocketvering, koudschuim of traagschuim matras

Ga je kijken voor een babymatras? Dan kom je al snel uit bij een pocketvering, koudschuim of traagschuim matras. Voor onze baby- en wiegmatrassen maken wij enkel gebruik van Naturalis koudschuim. Naturalis koudschuim is een milieuvriendelijk en innovatief product, om het comfort binnen het koudschuim assortiment te verrijken. Verder staat koudschuim bekend om de goede vochtopname en dat het goed ademt. Ook biedt een koudschuim matras een goede ondersteuning. Tot slot is een koudschuim matras wat steviger dan een traagschuim matras of pocketvering matras.

Matras op maat

Sommige baby’s hebben een ander matras nodig dan andere baby’s. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij een lichamelijke beperking. Om iedereen zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, produceren wij onze matrassen in onze eigen fabriek. Een matras op maat is daarom altijd mogelijk. Ook voor specifieke wensen ben je bij MatrasFactory aan het juiste adres.

Koop jouw babymatras bij MatrasFactory

Wil jij een nieuw, kwalitatief babymatras kopen? Kies dan voor een van de matrassen van MatrasFactory. Wij geven graag advies over het beste babymatras. Wij weten als geen ander hoe belangrijk een goede nachtrust is. Kom snel langs in onze showroom en ontdek de kwaliteit van onze matrassen, of bestel vandaag nog een nieuw babymatras.

Search engine powered by ElasticSuite