Latex matrassen

6 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Latex matras

Een latexmatras is opgebouwd uit twee tot vier verschillende lagen latex schuim. Er zijn drie verschillende soorten latexschuim: synthetisch, gemengd en natuurlijk.

Natuurlatex

Natuurlatex veert beter, is duurzamer, milieuvriendelijker en beter voor de slaap dan synthetische en gemengde latex. Natuurlatex wordt geoogst en gewonnen uit het melksap van een rubberboom, de Hevea Brasiliensis. Het productieproces bevordert de groei van de rubberboom, zodat deze tot 30 jaar lang kan worden afgetapt. Wanneer het sap is geoogst, wordt het door een rubberspecialist verwerkt tot Dunlop- of Talalay-schuim; beide zijn zacht, ondersteunend en uiterst duurzaam.

Natuurlatex bedden zijn een betere keuze dan synthetische en gemengde latex vanwege hun milieuvriendelijkheid, duurzaamheid en gezondheidsvoordelen. De zachte demping en ondersteuning van latex schuim matrassen zijn speciaal gunstig voor slapers met rugklachten en gewrichtspijn. Het latexschuim ondersteunt lichaamsdelen die zwaar worden belast, zoals de heupen en schouders. De natuurlijke elasticiteit van latex houdt de natuurlijke lijn van de wervelkolom in stand door de lichtere delen, zoals de nek en de rug, zachtjes te ondersteunen.

Hypoallergeen en weinig onderhoud

Als een bed niet regelmatig wordt schoongemaakt, kunnen micro-organismen zoals bacteriën, schimmels en virussen zich gemakkelijk ophopen aan de bovenkant van het matras. Dit leidt tot allergiën in de slaapkamer en een slechte slaapomgeving. Een latex matras is van nature bacteriewerend, wat betekent dat het gevaarlijke micro-organismen weert, waardoor latex een uitstekende keuze is voor mensen die het hele jaar door een allergie hebben.

Productieproces latex matras

Dunlop latex matras

Dunlop latex wordt gemaakt door het schuim in een mal te gieten en het dan te verhitten in een oven om uit te harden na het harden wordt de latex uit d emal gehaald en gereinigd. Hierdoor wordt het bevrijd van achtergebleven vuil en wordt de levensduur verlengd met behoud van de elasticiteit. Na het wassen wordt het schuim afgedroogd. Dunlop latex is gelijkmatig in dichtheid, volledig natuurlijk en betaalbaar. 

Talalay latex matras

Eerst wordt het schuim in een mal gegoten. In tegenstelling tot de Dunlop methode wordt de mal echter maar voor de helft gevuld. Vervolgens wordt de mal afgesloten en wordt vacuüm gebruikt om de latex uit te zetten totdal de mal volledig is gevuld. Nadat de vorm is gevuld, wordt hij in een vriezer geplaatst en wordt er carbondioxide in het rubber geïnjecteerd om een soort gelachtige textuur te krijgen. Het geslschuim wordt dan met hitte gehard, uit de mal gehaald, gereinigd en afgedroogd. Afgewerkt Talalay latex is zachter en veerkrachtiger dan Dunlop.

Uw keuze voor een latex matras

Heeft u het vaak te warm in bed? Dan is de Talalay latex matras de beste keuze voor u. Bij Talalay latex matrassen wordt tijdens het productieproces de opencelligheid van HR-koudschuim nagebootst. Hierdoor heeft een Talalay latex matras betere klimaateigenschappen. Dit betekent dat het matras beter ademd en een optimale vochtafvoer heeft. 

Heeft u niet snel van nachtelijk transpireren? Dan is een latex matras met de Dunlopmethode geschikt voor u. De Dunlopmethode heeft vergeleken met Talalay minder goede klimaateigenschappen. 

Qua ondersteuning bieden beide matrassen vergelijkbare kwaliteit

Wilt u advies bij uw keuze voor een latex matras? Wij helpen u graag bij uw keuze voor een nieuw latex matras.  

Meest verkochte matrassen
Search engine powered by ElasticSuite