Talalay® latex matras 'Classic Medium'

Levertijd: 1 Week
 • Dit artikel wordt bij u thuis afgeleverd door onze huisvervoerder.
 • Levering vindt plaats op de door u gekozen datum, u ontvangt 3 dagen voor levering nog een reminder via mail en u ontvangt de avond voor levering een track and trace code via de mail.
Lees meer
Nog %1 beschikbaar
SKU
mvktalm
Vanaf € 1.099,00
 • Kies zelf uw bezorgdatum
 • Gratis bij u thuisbezorgd
 • 100 dagen proefslapen op 1-persoons matrassen
 • Veilig en vertrouwd betalen
 • Het recyclen van matrassen is iets van iedereen. Of je nou producent of importeur bent, gemeente of afvalverzamelaar, verkoper of consument.

  Met elkaar moeten we zorgen dat meer matrassen een tweede leven krijgen. Door onderdelen te recyclen en opnieuw te gebruiken. Veel matrassen worden nu verbrand en dat is zonde. Van de energie, de grondstoffen en het geld.

  De recyclebijdrage bedraagt €6,66 per matras of topper, ongeacht de afmeting.

  Lees meer
 • Prijzen zijn exclusief €6,66 recyclebijdrage

Dit matras ligt in onze showroom

U bent welkom om vrijblijvend te komen proefliggen! Het is ook mogelijk om dit op afspraak te doen. Op deze manier bent u er van verzekerd dat onze werknemers uitgebreide persoonlijke aandacht voor u hebben.

Afspraak maken

Heeft u vragen? Wij weten alles van matrassen, omdat we ze al meer dan 30 jaar zelf maken!

0513 640 401

Talalay® Latex, warm in de winter en koel in de zomer

Talalay® Latex matraskernen zijn de meest duurzame en comfortabele interieurs voor in het topsegment van onze kwaliteitsmatrassen. De open celstructuur garandeert een uitstekende luchtcirculatie. De flexibiliteit maakt het draaien op het matras licht en gemakkelijk. Uw lichaam wordt gelijkmatig ondersteund, wat de bloeddoorstroming bevordert, en prikkeling in ledematen tegen gaat.

Talalay® matrassen zijn antibacterieel en huisstofmijt-resistent. De uitgebalanceerde opbouw van dit matras zorgt voor een superieur ligcomfort. Het Talalay® latex Medium matras heeft qua ligcomfort een medium-hardheid.

U zult vele jaren vorstelijk op dit matras dromen en u zult bemerken dat in al die jaren het ligcomfort onveranderd hetzelfde blijft!

Talalay® Latex Matrassen behoren zonder twijfel tot het topsegment!

AirVent Matrashoes

De matrashoes van deze 100% Talalay Latex matras, is gemaakt van textiel wat behoort tot de beste ontwikkeling van 2019, namelijk de AirVent matrashoes. Deze AirVent matrashoes wordt gekenmerkt door de volgende eigenschappen:

 • 100% verbeterde luchtdoorlatendheid
 • Vocht en temperatuur regulerend
 • Creëren van een gezond slaapklimaat
 • Voorzien van ingeweven luchtroosters
 • Gebruik gemaakt van de meest hoogwaardige garens

De matrashoes is gewatteerd met een 400 grams m² 'ClimaWatt'. Dit zorgt voor een zachte 'touch'. De ritssluiting van de matrashoes is deelbaar waardoor u de bovenzijde en de onderzijde apart van elkaar kunt wassen. Dit kan gewoon in de wasmachine, tot 40°C. 

Eerlijk productieproces

Het productieproces van de Talalay® Latex kern is “Cradle to Cradle”. Dit certificaat staat voor een circulaire economie en verantwoord zaken doen. Dit betekent ook dat er geen grondstoffen verwerkt worden die gevaarlijk zijn voor mens of milieu, maar juist grondstoffen die volledig kunnen worden hergebruikt, zonder hun waarde te verliezen.

Gewicht Talalay® Latex Classic matras

Mensen vinden het fijn om te weten hoe zwaar hun matras is. Het is namelijk goed voor de levensduur van het Talalay® Latex Classis matras om deze enkele keren per jaar te keren. Het is natuurlijk handig om te weten hoeveel u moet tillen om uw matras om te keren. Talalay® Latex Original weegt per m2 16,7 kg. Dit geeft een eenpersoons Talalay® Latex Classic matras van 90 x 200 een gewicht van 30 kg.

Exclusiviteit en hoogste niveau

In samenwerking met de grondleggers van de comfortabelste 5 zone 'classic' DUNLOPILLO®  Talalay® latex matrassen, hebben wij de exclusiviteit voor deze unieke kernen verkregen, die door de enige gecertificeerde fabriek in Europa – VITA TALALAY® – geproduceerd wordt en die in opbouw van comfort lagen van verschillende hardheden en contouren in puntelasticiteit en veerkracht het hoogst haalbare niveau bereiken.

Wat is het verschil tussen het 100% natuurlijke Talalay® latex en de Talalay® latex classic?

Wij krijgen geregeld de vraag wat het verschil is tussen de 2 soorten Talalay matrassen die wij aanbieden. Kort gezegd is het 100% natuurlijke Talalay® latex matras een ‘groen’ matras. De kern van dit matras bestaat volledig uit Talalay latex. Om het matras zit een 100% organic katoenen matrashoes. De natuurlijke kern samen met de organic matrashoes vormen een ‘groen’ product.

De kern van het Talalay® latex classic matras bestaat uit natuurlijk Talalay latex en een deel synthetisch Talalay latex. Het matras is afgewerkt met een luxe AirVent matrashoes.

Het 100% natuurlijke Talalay latex matras kan wat steviger aanvoelen omdat de katoenen matrashoes wat stugger is. Op het gebied van ligcomfort zijn beide matrassen relatief zacht waarbij het 100% natuurlijk matras iets steviger is. Om  doublure te voorkomen hebben wij gekozen om de 100% natuurlijk matras in een iets andere specificatie (en daardoor ligcomfort) te maken dan de “classic” Talalay. Het 100% natuurlijke Talalay latex matras heeft een kerndikte van 18 cm en het Talalay latex classic matras heeft een kerndikte van 20 cm.

Mensen die uit een levens overtuiging voor 100% natuur gaan, kiezen voor het 100% natuurlijke Talalay latex matras. Bij dit matras is namelijk het kernmateriaal en de matrashoes natuurlijk.

Samengevat verschillende de matrassen op de volgende punten:

 1. Aandeel natuurlijk Talalay latex
 2. De kerndikte
 3. Type matrashoes
 4. Licht verschil in ligcomfort

Certificaten van onze Talalay Latex matrassen

OEKO-TEX 100, PRODUCTKLASSE 1.

Dit certificaat, ooit in het leven geroepen voor kleding, toont aan dat direct contact met de huid geen problemen veroorzaakt, en dat het veilig is, zelfs voor de babyhuid.


RAINFOREST ALLIANCE

De Rainforest Alliance certificering zet zich in voor drie pijlers omvattende of duurzaamheid-sociale, economische en milieuproblemen. Rainforest Alliance is een keurmerk voor arbeidsomstandigheden, milieu en natuurbehoud voor producten uit gebieden waar regenwoud groeit. Rainforest Alliance is een milieuorganisatie uit de Verenigde Staten, die ecosystemen en mensen en dieren die daarvan afhankelijk zijn, beschermt. Een belangrijk criterium is bescherming van het regenwoud en het welzijn van arbeiders.

Rainforest alliance certificaat

CRADLE-TO-CRADLE

Vita Talalay is Cradle-to-Cradle Gold gecertificeerd. Dat betekent dat het verantwoord is ontworpen. Alle gebruikte materialen, gecheckt door de chemici van EPEA, schaden de gezondheid niet en zijn niet milieubelastend.

Cradle to cradle certificaat

FOREST STEWARDSHIP COUNCIL®

Het FSC®-certificaat garandeert dat de complete handelsketen verantwoord beheerd wordt in het hele productieproces: vanaf het zaadje van de rubberboom, tot matras, topdekmatras of hoofdkussen. Dit maakt het complete productieproces volledig transparant en traceerbaar.

FSC certificaat

Informatieve video

Specificaties
MateriaalTalalay® Latex medium
Gemaakt inNederland (in Heerenveen)
LigcomfortMedium
Totale matrashoogteCirca 22 cm
Dikte kern20 cm
MatrasdragerUitermate geschikt voor gebruik op een boxspring, lattenbodem, schotelbodem, spiraalbodem of andere goed ventilerende bedbodem
MatrashoesSwissInside AIRVENT matrashoes, vocht en temperatuur regulerend, deelbare ritssluiting, wasbaar op 40°C
Anti huisstofmijtJa
Anti allergeenJa
SlaaphoudingGeschikt voor buikslapers, rugslapers en zijslapers
AfritsbaarDeze matrashoes is afritsbaar en heeft een 3-zijdige ritssluiting
Garantie10 jaar
Keerbaar matrasJa
Levertijd1 Week
VerzendserviceGratis bij u thuisbezorgd
Hoeveel kilo kan deze matras dragen? Is het voor twee personen voldoende sterk?

Levertijden

De levertijd voor matrassen ligt rond de 1 - 2 weken. Over het algemeen kunnen wij snel produceren, maar is de grootste vertragende factor het transport naar uw huis toe. Normale matrassen zijn te groot om vervoerd te worden met een pakketdienst dus moeten deze met een meubelvervoerder bezorgd worden.

Topdekmatrassen, kindermatrassen en beddengoed worden over het algemeen met de pakketdienst verzonden. Bij deze artikelen ligt de levertijd rond de 1 à 2 weken.

Waarom 1 à 2 weken?

Wij kunnen het niet vaak genoeg benadrukken: Bij ons koopt u uw matrassen rechtstreeks vanaf de productie. Want wij maken alle matrassen zelf (muv M line) in onze eigen fabriek in Nederland (Heerenveen). U koopt een Hollands kwaliteitsproduct dat ambachtelijk gemaakt wordt van enkel gecertificeerde West-Europese grondstoffen. Wij hanteren geen voorraad, maar maken ieder matras pas zodra u uw bestelling plaatst.

Wat zijn de verzendkosten?

Nederland:

 • Matrassen, boxsprings en bedbodems: €35,-
 • Topdekmatrassen, kindermatrassen en babymatrassen: €17,50
 • Hoofdkussens, beddengoed en air-lift: €7,50

België:

 • Matrassen, boxsprings en bedbodems: €75,-
 • Topdekmatrassen, kindermatrassen en babymatrassen: €35,-
 • Hoofdkussens, beddengoed en air-lift: €15

Alle matrassen, boxsprings en bedbodems worden met meubeltransport vervoerd. Bezorging is in principe tot aan de eerste deur van het gebouw waarin u woont. Wilt u dat we uw bestelling bijvoorbeeld tot in de slaapkamer bezorgen, of een boxspring of bed monteren, dan kan dit tegen een meerprijs. Wij rekenen deze meerprijs omdat er dan niet één, maar twéé bezorgers langs moeten komen.

Topdekmatrassen, baby- en kindermatrassen beddengoed en hoofdkussens kunnen we per pakketdienst naar u versturen.

Meest verkochte matrassen
Search engine powered by ElasticSuite