Talalay® Latex toppers

4 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Talalay Latex topper kopen

Met een Talalay latex topper zorgt u ervoor dat u weer heerlijk kunt slapen, ook als uw huidige matras net niet meer lekker ligt. Met een Talalay latex topper kunt u de levensduur van uw huidige matras met een aantal jaren verlengen. Op deze manier kunt u uw huidige bed op een goedkope manier voorzien van een upgrade. Door een talalay topper te gebruiken zorgt u voor verbeterd comfort en goede nachten.  

Hygiëne

Koopt u een Talalay latex topper uit hygiënische overwegingen? Zorg er in principe voor dat u iedere tien jaar uw matras vervangt, maar als tussenoplossing is een topper prima geschikt om uw matras schoner en nieuwer te doen aanvoelen. Bijkomend voordeel van een topper Talalay is ook nog eens dat deze gemakkelijk te keren en te luchten is.

Wat is een Talalay latex topper?

Talalay latex wordt door matrassenfabrikanten in de wandelgangen liefkozend ‘de Rolls Royce onder de matrassen’ genoemd. Een Talalay latex topper voldoet aan alle eisen waar een goede topper aan zou moeten voldoen, en zelfs nog een beetje meer. Het materiaal is vernoemd naar diens uitvinder Joseph Talalay. Meneer Talalay ontdekte dat het reguliere latex wat nadelige aspecten had en was vastberaden deze te verbeteren. Hij ontwikkelde een innovatief productieproces waarmee hij de gesloten celkernen van de reguliere latex open wist te krijgen. Hierdoor werd zijn eigen latex tot wel 30% koeler.

Eigenschappen Talalay topper

Talalay kent haar gelijke niet als het gaat om eigenschappen zoals ventilatie, duurzaamheid, ligcomfort en slaapbeleving. Daarmee laat een Talalay latex topper andere comfortschuimen als traagschuim en zelfs de reguliere latex ver achter zich. De ventilerende eigenschap van Talalay latex is van groot belang in verband met de hygiëne. Als het vocht aanwezig blijft in een comfortschuim kan er zich na enige tijd schimmel gaan vormen. Dit is bij een Talalay topper niet het geval. 

Het latex van een Talalay latex topper wordt in de fabriek mechanisch opgeklopt tot er zich duizenden kleine luchtbelletjes hebben gevormd. Deze luchtbelletjes zorgen uiteindelijk voor een ongekend grote veerkrachtigheid en optimale luchtcirculatie. Een Talalay latex topper zal altijd de juiste tegendruk bieden. Dit betekent dat alle lichaamsdelen perfect worden ondersteund door het materiaal. De bewegingen van een gebruiker zorgen voor een zogenaamd ‘pomp-zuig’ effect wat er voor zorgt dat het materiaal vocht en lucht naar buiten perst.

Meer weten over Talalay® Latex?

Wilt u meer weten over Talalay® Latex? Op Talalaylatex.nl vindt u zeer uitgebreide informatie over Talalay® Latex

Informatieve video's

Meest verkochte dekmatrassen
Certificatie van onze dekmatrassen


Certipur certificaaat


Hygcen certificaat


Oeko-tex certificaat


CE markering


Made in HollandLees meer over de certificatie van onze dekmatrassen
Search engine powered by ElasticSuite