Beste babymatras 2023

U wilt natuurlijk graag dat uw baby op het beste babymatras ligt. Een pasgeboren baby kan wel 18 uur per dag slapen. Tijdens deze velen uren slaap is het uiterst belangrijk dat er optimale ondersteuning wordt geboden. Een baby beweegt tijdens het slaper erg veel. Om vrij te kunnen bewegen is het van belang dat het matrasje soepel is. Er is een enorm uitgebreid aanbod aan babymatrasjes waardoor het lastig kan zijn om een keuze te maken. Wat is het beste babymatras van 2023?

Beste babymatras volgens ons: koudschuim babymatras Iowa

De verschillende soorten babymatrassen

Hieronder behandelen we de verschillende soorten babymatrassen.

Polyether babymatras

Een polyether babymatras is een goedkopen optie maar biedt geen goede kwaliteit. Polyether heeft een gesloten celstructuur waardoor het materiaal slecht ventileert. De ondersteuning die een polyether babymatras biedt is zeer minimaal. Bij een polyether babymatras komt ook snel kuilvorming voor. Hierdoor kan de baby zich minder vrij bewegen. Polyether is een goedkopen maar zeker geen goede optie. Wegens de slechte kwaliteit biedt Matras Factory geen polyether babymatrassen aan.

Traagschuim babymatras

Traagschuim is materiaal dat reageert op warmte. Als het materiaal warm wordt door lichaamstemperatuur wordt het zachter. Een traagschuim matras zakt dus in op de plek waar de baby ligt. Hierdoor biedt een traagschuim babymatras goede ondersteuning, maar dit zorgt ook voor een aantal nadelen. Omdat de baby wegzakt in het materiaal is het moeilijk om te bewegen. Het is namelijk zwaarder om te draaien wanneer u in een kuil ligt. Daarnaast heeft traagschuim een gesloten celstructuur waardoor het slecht ventileert. Wij vinden dat een traagschuim babymatras niet aan alle criteria voor een goed babymatras voldoet en bieden het daarom ook niet aan.

Pocketvering- en binnenveringsbabymatrassen

Er zijn ook babymatrassen met een veringskern. Hierbij bestaat het matras uit spiraalvormige staaldraadjes met daar bovenop een afdeklaag. Bij een pocketvering matras zijn de veren per stuk verpakt in een zakje van textiel en bij een binnenveringsmatras niet. Voor volwassenen zijn dit soort matrassen een stuk beter geschikt dan voor baby’s. De veren die worden gebruikt zijn vaak te groot voor de baby. Hierdoor zakt de baby te ver weg in het matras. Daarnaast is de holle ruimte van het matras ook niet ideaal vanuit hygiënisch oogpunt; stof en vocht kunnen zich hier gemakkelijk ophopen.

Beste optie: koudschuim babymatras

Koudschuim is uiterst geschikt voor babymatrassen. Het materiaal heeft een open celstructuur waardoor het goed ventileert. Daarnaast geeft koudschuim goed mee waardoor het lichaam van de baby uitstekend wordt ondersteund. Ook is het materiaal uiterst veerkrachtig en biedt het de mogelijkheid om vrij te bewegen. Volgens ons is een koudschuim matras het beste geschikt als babymatras.

Beste babymatras 2023

Afmetingen en dikte van een babymatras

De afmetingen en de dikte van het babymatras zijn afhankelijk van de afmetingen en de vorm van het bed. “Een perfecte maat” voor een babymatras bestaat dus niet. Wij adviseren een minimale dikte van 8 centimeter voor een babymatrasje. Het is belangrijk dat het baby matrasje voldoende ondersteuning biedt en fijn aanvoelt. Hoe zacht of hard een babymatras is hangt onder andere af van het materiaal. Het gewicht van uw baby heeft ook invloed op juiste dikte van het matrasje. Uw baby heeft natuurlijk meer ondersteuning nodig naarmate hij of zij groeit.

Matras Factory kan voor u een babymatrasje volledig op maat maken. U kunt bij ons terecht voor een rechthoekig matras of ovaal matras. Wij kunnen ook een ovaal babymatras maken met een schuine zijde. Omdat wij onze matrassen zelf maken is maatwerk bij ons geen probleem, wij bieden met gemakt een ledikantmatras op maat!

Stevigheid van babymatras

De juiste stevigheid van een babymatras hangt van veel dingen af. Zo beïnvloed het materiaal waar u voor kiest de stevigheid van het matras. Koudschuim is bijvoorbeeld iets steviger dan polyether. Ook het gewicht van uw baby heeft invloed op de hardheidskeuze. Het is belangrijk dat het babymatras goed meegeeft en niet te diep inzakt. Zo is een koudschuim matras een goede keuze voor een baby boxmatras. 

Veiligheidsvoorschriften bij een babymatras

Het is erg belangrijk dat het babymatras de juiste afmetingen heeft. Als het babymatrasje namelijk te klein is kan het verschuiven of kan er een lichaamsdeel van de baby vast komen te zitten. Zorg er dus voor dat het matrasje dat u koopt goed past in het wiegje, ledikant of bedje.

Koop ook zeker niet een matras dat te zacht is. Een te zacht matras biedt de baby onvoldoende ondersteuning. Een baby is nog niet sterk genoeg om zichzelf omhoog te duwen dus is het belangrijk dat de baby niet te ver weg zakt in het matras. Een koudschuim babymatras biedt goede ondersteuning en veerkracht.

Beste babymatras

Het beste babymatras 2023: koudschuim babymatras ‘Iowa’

Volgen ons is het beste babymatras van 2023 het koudschuim babymatras Iowa. Dit koudschuim babymatras heeft dankzij het materiaal velen voordelen:

  • Dankzij de hoge conformiteit van het materiaal past het matrasje zich gemakkelijk aan naar de vorm van de baby’s lichaam.
  • Door de open celstructuur beschik het koudschuim babymatras over uitstekende ventilering, vochtregulering en luchtcirculatie.
  • Koudschuim geeft geen geur af en is allergievrij.
  • Het koudschuim babymatras biedt perfecte ondersteuning.
  • Het materiaal is soepel waardoor de baby zich vrij kan bewegen.
Search engine powered by ElasticSuite