Ledikant matrassen

Wist u dat een kind in het eerste levensjaar gemiddeld maar liefst 6000 uren slaapt? Dat is het dubbele van de gemiddelde volwassene! Tijdens al die uren slaap is het lichaam van uw kind druk bezig met groeien. Goede ledikant matrassen zijn daarom geen overbodige luxe. En een goed ledikant matras hoeft niet eens heel veel geld te kosten. Bent u van plan een matras voor in uw box of ledikant te kopen? Op deze pagina leest u onze aankooptips en geven we een overzicht van ons aanbod van matrassen voor kinderen.

Onze matrassen voor in het ledikant: koudschuim, Pantera® koudschuim en 100% natuurlijk

Het ledikant matras is het belangrijkste onderdeel in de kinderslaapkamerledikant matras

Een ledikant matras raakt vaak wat ondergesneeuwd als het gaat om de inrichting van een kinderkamer. Dit is een opmerkelijk feit, aangezien kinderen ontzettend veel tijd doorbrengen  in bed. En tijdens alle uren die ze slapen groeien hun ze als kool. Een kind bevindt zich in de zogeheten sensomotorische fase; een belangrijke periode waarin de grondslag wordt gelegd voor de verdere ontwikkeling.

 

Zintuigelijke en motorische ervaringen opdoen wordt in toenemende mate steeds belangrijker. Maar ook geestelijk zijn kinderen druk bezig met de ontwikkeling. Tijdens de nachtrust worden herinneringen opgeslagen en nieuwe ervaringen verwerkt. Een kind leert dus tijdens het slapen! Om uw kind zo goed mogelijk te ondersteunen tijdens deze cruciale fase is het van belang om het juiste ledikant matras te vinden.

Het belang van goede ledikant matrassen

Een goed matras werkt mee met het lichaam en biedt voldoende ondersteuning aan de zwakkere delen van een jong kind. Denk hierbij aan de wervelkolom, heupen, hoofd en schouders. Als een ledikant matras niet de juiste ondersteuning biedt kan het zijn dat spieren en gewrichten van het kind niet goed groeien. Een goed ledikant matras vormt zich naar het kind, maar een kind mag zich onder geen geding zijn lichaam vormen naar het matras.

Een gezonde slaapomgeving voor uw kind

Naast het feit dat alle ledematen goed ondersteund moeten worden dient een ledikant matras gemakkelijk schoon te houden. Kies hierbij voor een matras met een goede ventilerende werking die vocht gemakkelijk afvoert. Is dit niet het geval? Dan bestaat het risico dat schimmels zich gaan vormen aan de binnenzijde van het matras of dat huisstofmijt in het matras nestelt.

Er wordt opvallend vaak gekozen voor polyetherkern bij ledikant matrassen. Dit is een zeer onverstandige aankoop, maar wel goed te verklaren: een polyether matras kost niet veel geld en laat zich gemakkelijk op maat snijden. Het materiaal is goed schoon te maken en polyether matrassen zijn ook nog eens overal te koop. Polyether biedt echter niet voldoende ondersteuning en comfort waardoor de groei bemoeilijkt kan worden. Ook is het niet goed gesteld met de hygiëne van polyether matrassen door de gesloten celstructuur van het materiaal.

Ons aanbod van ledikant matrassen

ledikant matras met kindje

Wij bieden voor ledikant matrassen hoogwaardig en 100% natuurlijke Talalay latex en koudschuim met een HR waarde van 40 aan. Dit is de standaard voor volwassenen en ook zeer geschikt voor kinderen. Ons koudschuim matras bestaat uit een CFK-vrije HR koudschuim kern, afgewerkt met een afritsbare, dubbeldoeks gewatteerde hoes. Deze matrashoes is gemakkelijk afneembaar en te wassen op 60 °C. Tevens bieden we Pantera koudschuim kindermatrassen aan.

Kindermatrassen op maat, in iedere afmeting

Bij Matras Factory kunt u een ledikant matras in ieder gewenst formaat verkrijgen. U kunt zelf een tekening maken van de gewenste afmetingen, of een mal maken van papier met de juiste afmetingen. U kunt er ook voor kiezen om met uw huidige ledikant matras een bezoekje te brengen aan onze showroom in Heerenveen. Wij meten dan ter plekke de matras op. Bij ons bent u verzekerd van een kwalitatief hoogwaardig en veilig ledikant matras.

Meer informatie over kindermatrassen en ledikant matrassen

Op onderstaande pagina's vindt u meer informatie over kindermatrassen, koudschuim en alles wat met ledikant matrassen te maken heeft:

Mocht u meer willen weten, kunt u ons ook gerust bellen of mailen.

Search engine powered by ElasticSuite