Polyether matrassen

Polyether matrassen kennen verschillende benamingen. In het dagelijkse taalgebruik spreekt men vaak over schuimplastic, schuimrubber, of schuim matrassen. Polyether kent dus vele toepassingen en ook vele kwaliteiten. Denk hierbij aan polyether voor in zitmeubels, polyether voor in de verpakkingsindustrie, geluidsisolatie, technische schuimen en ga zo maar verder. Wij hebben het op deze pagina verder alleen nog over polyether matrassen.

Door de grote verscheidenheid aan kwaliteiten, is het voor u als consument een wirwar aan informatie die elkaar vaak ook nog eens tegen spreekt. Uit onze ervaring en uit de ervaring van klanten kunnen wij wel stellen dat alleen de goede producenten gebruik maken van de juiste kwaliteiten daar waar het gaat over “bed matrassen”.

Polyether matras

Oorsprong van polyether matrassen

Het betreft de eerste generatie synthetische en anti allergische matrassen die in de jaren zestig het grootste aantal van de Nederlandse bed matrassen uitmaakte. Daar waar de kapok en veren matrassen nog in menig huishouden aanwezig was, stond het polyether matras bekend als veerkrachtig en duurzaam. Prijstechnisch konden de vele aanbieders met matrassen met een lager Soortelijk Gewicht concurreren met de 'duurdere' geveerde matrassen.

Bepaling van prijzen van polyether matrassen

Het Soortelijk Gewicht, de hardheid en de dikte van een polyether matras is dus bepalend voor de prijs. Omdat dit niet altijd betrouwbaar en transparant gecommuniceerd wordt, is een goedkoop polyether matras al snel een dure koop. Want een goedkoop polyether matras is licht en is vaak niet dikker dan 10 cm, wat resulteert in snelle kuilvorming en vorm verlies. De polyether matrassen van betekenis, in comfort en duurzaamheid beginnen bij een minimaal soortelijk gewicht van 40, bij een kerndikte van tenminste 14 cm, en is van de nieuwe CFK vrije generatie.

Opvolger van het polyether matras

Als vervolg in de ontwikkeling van de polyether schuimsoorten, is de High Resilience (HR) koudschuim kwaliteit op de Nederlandse markt gekomen, een 'schuim' kwaliteit met een veel meer geopende celstructuur, waardoor het beter ademt en optimaal het vocht reguleert.

Koudschuim matras

Koudschuim beter dan polyether

Matras Factory heeft ervoor gekozen om binnen onze collectie als basis 'schuim' kwaliteit met de koudschuim HR40 Colorado matrassen te starten, omdat het relatieve kleine prijsverschil tussen de SG40 Polyether matrassen en de HR40 koudschuim matrassen niet opweegt tegen een substantieel kwaliteitsverschil in comfort en duurzaamheid. Maar mocht u ondanks onze motivatie om te kiezen voor koudschuim matrassen toch op zoek zijn naar het polyether matras, dan kunt u altijd contact opnemen met onze klantendienst voor een vrijblijvende prijsopgave.

WIJ MAKEN UW NACHTEN!

Search engine powered by ElasticSuite