Koudschuim matrassen

3 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina


Wat is koudschuim? 

Koudschuim wordt van polyurethaan gemaakt. Vaak wordt ten onrechte gedacht dat koudschuim koud is. Dit is echter niet waar. De naam koudschuim ontleent zich aan de term ‘Cold Cure Moulding’. Schuim dat in koude vorm-mallen wordt geproduceerd. Dus de naam heeft meer te maken met de manier waarop het gemaakt wordt, dan met de eigenschappen van het schuim zelf. Een betere naam voor koudschuim is eigenlijk High Resilience (HR) schuim, ofwel schuim met hoge veerkracht. Sommige aanbieders hebben het over koudschuim (een vorm van schuimrubber), anderen hebben het over HR schuim, Goed om te weten is dat koudschuim van nature een open celstructuur heeft. Die open celstructuur zorgt voor een aantal belangrijke comfort eigenschappen die u hieronder kunt lezen. 

Voor wie zijn koudschuim matrassen geschikt?

Het mooie van koudschuim matrassen is dat ze in principe geschikt zijn voor iedereen. Ze zijn, doordat koudschuim vrij stug is, ook erg geschikt voor mensen boven de 100 kilo. Kies dan wel voor een stevig koudschuim matras (firm). 

Koudschuim matrassen zijn ook uitermate geschikt voor mensen die het snel te warm in bed hebben of veel transpireren. Het meest verkochte kindermatras is gemaakt van koudschuim. 

Geschikte bedbodems voor koudschuim matrassen

Koudschuim matrassen zijn in principe geschikt voor alle soorten bedbodems, zoals boxspring, lattenbodem, schotelbodem, spiraalbodem en verstelbare bodems. Maar het koudschuim matras komt het meest tot zijn recht op een lattenbodem. Deze combinatie zorgt voor de juiste ondersteuning van het gehele lichaam. 

Voordelen van koudschuim matrassen

Matrassen van koudschuim kennen vele voordelen, hieronder hebben we de grootste voordelen opgesomd:

  • Ventilatie en luchtcirculatie: Koudschuim matrassen hebben een open celstructuur. Deze zorgt ervoor dat het matras uitstekend ventileert en een uitstekende luchtcirculatie heeft.
  • Goede ondersteuning: Koudschuim matrassen hebben een hoge conformiteit oftewel een hoog aanpassingsvermogen. De voordelen van een hoge conformiteit zijn dat dit soort matrassen zich vormen naar de contouren van uw lichaam. Dit in combinatie met een goed bedbodem zorgt ervoor dat uw lichaam gelijkmatig ondersteund wordt en uw wervelkolom een natuurlijke curve heeft ("S-Curve"). Een goed matras zorgt ervoor dat uw onderrug de juiste opwaartse ondersteuning heeft. En als u op uw zij slaapt, past een matras met een hoge conformiteit zich automatisch aan bij uw schouders en heupen. Zo kunnen uw spieren en pezen zich optimaal ontspannen en zal ook uw bloedcirculatie optimaal zijn. En een goede bloedcirculatie is weer van belang om afvalstoffen uit uw lichaam te verwijderen en nieuwe energie aan te leveren.
  • Geur en allergievrij: Een ander voordeel van koudschuim is dat koudschuim geen geur afgeeft en ook allergievrij is.
  • Duurzaam: Koudschuim matrassen zijn erg duurzaam. Met andere woorden, ze hebben een lange levensduur. Met een goed koudschuim matras kunt u de komende 10 jaar vooruit. 
  • Geen kuilvorming: Koudschuim heeft een progressieve tegendruk. Dit houdt in dat hoe meer het schuim ingedrukt wordt door uw lichaam, hoe meer het schuim tegendruk biedt. Koudschuim matrassen kennen daardoor geen of amper kuilvorming, dit in tegenstelling tot goedkope matrassen (polyether) die snel kuilvorming krijgen bij intensief gebruik. 
  • Veiligheid: Koudschuim is van zichzelf vlamvertragend.

Nadelen koudschuim matrassen

Op zich hebben koudschuim matrassen geen nadelen. Een nadeel voor u als consument kan zijn dat de betere koudschuim matrassen duurder zijn dan polyether matrassen en binnenveringsmatrassen. Maar een koudschuim matras wint het op alle fronten van deze goedkopere matrassen. 

Al met al, koudschuim matrassen kennen vele voordelen, vooral qua comfort, levensduur en mogelijkheden. 

Koudschuim, goede veerkracht en duurzaamheid

De term koudschuim is afgeleid van ‘cold cure moulding’, maar de term High Resilience (HR) is eigenlijk meer van toepassing. Dit wordt gekenmerkt door een extra grote veerkracht en duurzaamheid. Doordat dit materiaal meer open poriën heeft, is het beter in staat om vocht te reguleren en ademt het beter dan de andere kwaliteit schuim. Een ander voordeel van koudschuim is dat kuilvorming hiermee praktisch uitgesloten is, zéker in combinatie met een goed ventilerende matrasdrager. Kortom: koudschuim is de overtreffende trap, de verbeterde versie van de traditionele polyether schuimen.

Koudschuim matrassen assortiment

Ons assortiment in koudschuim matrassen bestaat uit 3 verschillende categorieën: een soft, een medium en een stevige variant. Naast onderstaande koudschuim matrassen bieden we ook Pantera Koudschuim matrassen aan, het topsegment binnen de koudschuim.

Veelgestelde vragen

Wat kost een goed koudschuim matras?

Een goed koudschuim matras (HR 50 of meer) in de maat 90 x 200 met een dikte van 20 cm zou minimaal €400 moeten kosten. Een topkwaliteit koudschuim matras met een dikte van 25 cm en een hoge HR 65 waarde kan gemakkelijk tussen de €700 en €1200 kunnen kosten.

De prijzen van koudschuim matrassen bij Matras Factory zijn bijzonder sympathiek. U koopt immers rechtstreeks bij de fabrikant. Dit wil niet altijd zeggen, dat we de allergoedkoopste zullen zijn.  Wij leveren namelijk wat u wenst en als de factor maatwerk aanzienlijk is, dan speelt het feit dat we in zulke gevallen ook vaak met handwerk te maken hebben mee in de prijs. Maar altijd weer gebruiken wij de beste grondstoffen en koudschuim en leveren wij uitstekende service.

Hoeveel gewicht kan een koudschuim matras dragen?

Hoeveel gewicht een Pantera koudschuim matras kan dragen is afhankelijk van de matras hardheid.

  • Soft: Tot 80 kilo
  • Medium: tot 100 kilo
  • Firm: tot 130 kilo

Ventileert een koudschuim matras goed?

Ja, dankzij de opengewerkte celstructuur van het koudschuim heeft het matras een uitstekende ventilering, luchtcirculatie en vochtregulatie.

Wat is het verschil tussen koudschuim en traagschuim?

Koudschuim: Koudschuim matrassen ontlenen hun naam aan de manier van produceren: het schuim wordt in koude vormmallen gegoten. Dit wordt ‘Cold Cure Moulding’ genoemd. Het koudschuim wordt gemaakt van polyurethaan. Dit heeft een extra grote duurzaamheid en veerkracht. Matrassen die gemaakt zijn van koudschuim worden ook wel High Resilience (HR) schuim genoemd. 

Traagschuim: Visualisatie van het indrukken van traagschuim wordt in tegenstelling tot koudschuim gemaakt van visco-elastisch polyurethaan. Hierdoor wordt traagschuim zachter wanneer het in contact komt met lichaamswarmte en onder invloed van lichaamsgewicht. Traagschuim matrassen hebben veel verschillende namen: NASA schuim, memoryfoam, slow motion foam en lazy foam. 

Is een Pantera koudschuim matras keerbaar?

Ja, al onze matrassen zijn keerbaar en op beide zijde te beslapen. Ook kent het matras geen specifiek hoofd- en voeteneind.

Is een koudschuim matras voor ieder type slaper geschikt?

Ja, dit matras is geschikt voor zijslapers, rugslapers en buikslapers. 

Is een koudschuim matras geschikt voor een elektrisch verstelbaar bed?

Ja, koudschuim is uitermate geschikt voor elektrisch verstelbare bedbodems doordat het een vol-kern matras betreft. 

Hoe weet ik of een koudschuim matras bij mij past?

De beste manier om hierachter te komen is natuurlijk om bij ons te komen proef-liggen in de showroom. U mag gerust een uurtje wegdutten bij ons in de showroom. Wij zijn maandag tot en met zaterdag geopend van 9:00 uur tot 17:00 uur. 

Daarnaast zegt uw oude matras ook veel over de wensen van uw nieuwe matras. Heeft u eerder op een koudschuim matras gelegen en was u hier positief over? Dan is een Pantera koudschuim matras voor u een goede keuze voor een nieuw matras. 

Wat is de levertijd van een koudschuim matras?

De levertijd van een koudschuim matras bedraagt 2 tot 3 weken. 

Standaard en Pantera® Koudschuim matrassen 

Pantera is hét Nederlandse topmerk koudschuim, het is van uitzonderlijke kwaliteit en behoord tot het topsegment. Pantera heeft hoogwaardige, zeer veerkrachtige en duurzame eigenschappen. De celstructuur van Pantera is open en grillig. Het materiaal is duurzaam en gaat langer mee dan bijvoorbeeld de structuur van polyether. Daarnaast zorgt de open celstructuur voor goede ventilatie en vochtregulatie. Het schuim is vormvast en biedt goede ondersteuning.

Matras Factory werkt met verschillende kwaliteiten in koudschuim. Voor de standaard koudschuim matrassen in de soft-versie hanteert Matras Factory een schuimkwaliteit van HR40. De medium- en firm-versie van het standaard koudschuim matras worden gemaakt van de kwaliteit HR44. Als overtreffende trap bieden wij Pantera® Koudschuim in de kwaliteit HR52. Deze kwaliteit is beschikbaar in soft, medium en stevig. Ons Pantera® koudschuim in van Belgische productie afkomstig. Het standaard koudschuim wordt in Nederland geproduceerd. Pantera® is hierin het absolute topsegment onder de koudschuimen. De Pantera® koudschuim matrassen worden bij ons standaard geproduceerd met een 19 centimeter dikke kern en worden afgewerkt met de luxe afritsbare ‘Intense’ dubbeldoeks hoes.

Onze koudschuim matrassen zijn van de beste kwaliteit

Wij leveren alleen de beste kwaliteit. Toch is ons koudschuim matras uitermate laag geprijsd. Het koudschuim matras biedt een prima comfort, is toch uiterst degelijk afgewerkt en met zorg vervaardigd en samengesteld van het beste materialen.

Meest verkochte matrassen


WIJ MAKEN UW NACHTEN!

Search engine powered by ElasticSuite