Koudschuim matrassen

6 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina


Koudschuim matras kopen

Een koudschuim matras behoort tot het topsegment van matrassen. Het zijn duurzame matrassen die lang meegaan. Bovendien leveren koudschuim matrassen veel voordelen voor mensen met lichamelijke klachten. Twijfelt u dus nog over het aanschaffen van een koudschuim matras? Wij kunnen een koudschuim matras kopen absoluut aanraden. Bij Matras Factory bent u verzekerd van goede kwaliteit en duurzame materialen. Om u te informeren over koudschuim en alle voordelen kunt u hieronder alles lezen over deze matrassen. Zo kunt u een goede keuze maken voordat u een matras koopt. 

Wat is een koudschuim matras? 

Een koudschuim matras is een matras met een hoge veerkracht. Koudschuim wordt van polyurethaan gemaakt. Vaak wordt ten onrechte gedacht dat het koud aanvoelt. Dit is echter niet waar. De naam koudschuim ontleent zich aan de term ‘Cold Cure Moulding’. Schuim dat in koude vorm-mallen wordt geproduceerd. Dus de naam heeft meer te maken met de manier waarop het gemaakt wordt, dan met de eigenschappen van het schuim zelf. Een betere naam is eigenlijk High Resilience (HR) schuim, ofwel schuim met hoge veerkracht. Sommige aanbieders hebben het over koudschuim (een vorm van schuimrubber), anderen hebben het over HR schuim, Goed om te weten is dat het van nature een open celstructuur heeft. Die open celstructuur zorgt voor een aantal belangrijke comfort eigenschappen die u hieronder kunt lezen. 

Wat is Naturalis® koudschuim?

We kunnen en willen allemaal iets doen om onze impact op het milieu te verminderen. Duurzame ontwikkeling vereist een aanpassing van ons economisch systeem en onze levenswijze om het verbruik van natuurlijke hulpbronnen terug te brengen tot een niveau dat aanvaardbaar is voor het milieu op lange termijn.

Naturalis koudschuim is een milieuvriendelijk en innovatief product. Naturalis is een schuim waarbij een deel van het fossiele materiaal is vervangen door de natuurlijke olie: ricinus olie, wat ook bekend staat als ‘castor olie’. Rinicus olie is volledig biologisch afbreekbaar.

U kunt comfortabel slapen op een matras die ook nog eens bijdraagt aan een kleinere ecologische voetafdruk. Daarnaast voldoet Naturalis aan de strenge Certipur certificaat normen. 

Pantera® koudschuim matrassen  

Dit hoogwaardige materiaal wordt geproduceerd door een gecertificeerde producent, de enige in de wereld en in Nederland die Pantera® produceert. Qua eigenschappen lijkt het materiaal erg op dat van koudschuim. Net als het reguliere koudschuim heeft Pantera® een open celstructuur, maar tevens een grillige celstructuur. Dit zorgt ervoor dat de cellen van het materiaal niet op of in elkaar bewegen, maar zijlings langs elkaar.

Dit betekent dat de cellen niet onder het gewicht van de gebruiker worden geplet, maar dat er altijd ruimte tussen de cellen blijft. Door de grillige vorm is er voldoende ruimte voor beweging. Die beweging zorgt voor een uitstekende veerkracht, vochtafvoer, en uiteraard ook het comfort. Het materiaal is tevens brandvertragend. Op zoek naar een Pantera® koudschuim matras? Bekijk dan snel de matrassen bovenaan de pagina. Op zoek naar meer informatie? Dan hebben we ook een aparte Pantera® koudschuim matras categoriepagina, waarin we uitgebreid stilstaan bij de kwaliteiten en voordelen van Pantera® koudschuim.

De HR waarde van koudschuim matrassen

De kwaliteit van koudschuim matrassen hebben een HR waarde. Deze waarde geeft de ondersteuning van het matras weer. Hoe hoeger de waarde, des te beter de ondersteuning. Matrassen met een hogere HR waarde dan 50 vallen binnen het absolute topsegment. Een HR waarde van 40-45 duidt op een zeer comfortabel matras. 

Matras Factory werkt met verschillende kwaliteiten. Voor de standaard koudschuim matrassen in de soft, medium en stevig versie hanteert Matras Factory een schuimkwaliteit van HR40. Als overtreffende trap bieden wij Pantera® in de kwaliteit HR50. Deze kwaliteit is beschikbaar in soft, medium en stevig. Ons Pantera® koudschuim in van Belgische productie afkomstig. Het wordt in Nederland geproduceerd. Pantera® is hierin het absolute topsegment. De Pantera® matrassen worden bij ons standaard geproduceerd met een 19 centimeter dikke kern en worden afgewerkt met de luxe afritsbare THERMOCOOL™ dubbeldoeks hoes.  

Goede veerkracht en duurzaamheid

De term koudschuim is afgeleid van ‘cold cure moulding’, maar de term High Resilience (HR) is eigenlijk meer van toepassing. Dit wordt gekenmerkt door een extra grote veerkracht en duurzaamheid. Doordat dit materiaal meer open poriën heeft, is het beter in staat om vocht te reguleren en ademt het beter dan de andere kwaliteit schuim. Een ander voordeel is dat kuilvorming hiermee praktisch uitgesloten is, zéker in combinatie met een goed ventilerende matrasdrager. Kortom: het is de overtreffende trap, de verbeterde versie van de traditionele polyether schuimen.

Voor wie zijn koudschuim matrassen geschikt?

Het mooie van koudschuim matrassen is dat ze in principe geschikt zijn voor iedereen. Ze zijn, doordat het materiaal vrij stug is, ook erg geschikt voor mensen boven de 100 kilo. Kies dan wel voor een stevig matras (firm). 

Dit matras is ook uitermate geschikt voor mensen die het snel te warm in bed hebben of veel transpireren. 

Geschikte bedbodems voor koudschuim matrassen

Koudschuim matrassen zijn in principe geschikt voor alle soorten bedbodems, zoals boxspring, lattenbodem, schotelbodem, spiraalbodem en verstelbare bodems. Maar het komt het meest tot zijn recht op een lattenbodem. Deze combinatie zorgt voor de juiste ondersteuning van het gehele lichaam. 

Voordelen van koudschuim matrassen

Een matras van koudschuim kent vele goede eigenschappen met vele voordelen:

✓ Ventilatie en luchtcirculatie

De matrassen hebben een open celstructuur. Deze zorgt ervoor dat het matras uitstekend ventileert en een uitstekende luchtcirculatie heeft.

✓ Goede ondersteuning

Koudschuim matrassen hebben een hoge conformiteit oftewel een hoog aanpassingsvermogen. De voordelen van een hoge conformiteit zijn dat dit soort matrassen zich vormen naar de contouren van uw lichaam. Dit in combinatie met een goed bedbodem zorgt ervoor dat uw lichaam gelijkmatig ondersteund wordt en uw wervelkolom een natuurlijke curve heeft ("S-Curve"). Een goed matras zorgt ervoor dat uw onderrug de juiste opwaartse ondersteuning heeft. En als u op uw zij slaapt, past een matras met een hoge conformiteit zich automatisch aan bij uw schouders en heupen. Zo kunnen uw spieren en pezen zich optimaal ontspannen en zal ook uw bloedcirculatie optimaal zijn. En een goede bloedcirculatie is weer van belang om afvalstoffen uit uw lichaam te verwijderen en nieuwe energie aan te leveren.

✓ Geur en allergievrij

Een ander voordeel is dat het geen geur afgeeft en ook allergievrij is.

✓ Duurzaam

De matrassen zijn erg duurzaam. Met andere woorden, ze hebben een lange levensduur. Met een goed koudschuim matras kunt u de komende 10 jaar vooruit. 

✓ Geen kuilvorming

Het matras heeft een progressieve tegendruk. Dit houdt in dat hoe meer het schuim ingedrukt wordt door uw lichaam, hoe meer het schuim tegendruk biedt. Koudschuim matrassen kennen daardoor geen of amper kuilvorming, dit in tegenstelling tot goedkope matrassen (polyether) die snel kuilvorming krijgen bij intensief gebruik. 

✓ Veiligheid

Ook erg geschikt voor kinderen en baby's. Daarnaast is het materiaal vlamvertragend.

Nadelen koudschuim matrassen

Op zich hebben koudschuim matrassen geen nadelen. Een nadeel voor u als consument kan zijn dat de koudschuim matrassen duurder zijn dan polyether matrassen en binnenveringsmatrassen. Maar een koudschuim matras wint het op alle fronten van deze goedkopere matrassen. 

Al met al, koud schuim matrassen kennen vele voordelen, vooral qua comfort, levensduur en mogelijkheden. 

Koudschuim matras kopen?

Wilt u een koudschuim matras kopen? Ons assortiment  bestaat uit 3 verschillende categorieën: een soft, een medium en een stevige variant. Naast onderstaande matrassen bieden we ook Pantera Koudschuim matrassen aan, het topsegment binnen de matraswereld.

Veelgestelde vragen

Wat kost een goed koudschuim matras?

Een goed koud schuim matras (HR 40 of meer) in de maat 90 x 200 met een dikte van 20 cm zou minimaal €300 moeten kosten. Een topkwaliteit matras met een dikte van 25 cm en een hoge HR 65 waarde kan gemakkelijk tussen de €700 en €1200 kunnen kosten.

De prijzen bij Matras Factory zijn bijzonder sympathiek. U koopt immers rechtstreeks bij de fabrikant. Dit wil niet altijd zeggen, dat we de allergoedkoopste zullen zijn.  Wij leveren namelijk wat u wenst en als de factor maatwerk aanzienlijk is, dan speelt het feit dat we in zulke gevallen ook vaak met handwerk te maken hebben mee in de prijs. Maar altijd weer gebruiken wij de beste grondstoffen en leveren wij uitstekende service.

Hoeveel gewicht kan een koudschuim matras dragen?

Hoeveel gewicht een Pantera matras kan dragen is afhankelijk van de matras hardheid.

  • Soft: Tot 80 kilo
  • Medium: tot 100 kilo
  • Firm: tot 130 kilo

Ventileert een koud schuim matras goed?

Ja, dankzij de opengewerkte celstructuur heeft het matras een uitstekende ventilering, luchtcirculatie en vochtregulatie.

Wat is het verschil tussen koudschuim en traagschuim?

Koudschuim ontleent haar naam aan de manier van produceren: het schuim wordt in koude vormmallen gegoten. Dit wordt ‘Cold Cure Moulding’ genoemd. Het koudschuim wordt gemaakt van polyurethaan. Dit heeft een extra grote duurzaamheid en veerkracht. Deze matrassen worden ook wel High Resilience (HR) schuim genoemd. 

Traagschuim: Visualisatie van het indrukken van traagschuim wordt in tegenstelling tot koudschuim gemaakt van visco-elastisch polyurethaan. Hierdoor wordt traagschuim zachter wanneer het in contact komt met lichaamswarmte en onder invloed van lichaamsgewicht. Traagschuim matrassen hebben veel verschillende namen: NASA schuim, memoryfoam, slow motion foam en lazy foam. 

Is een matras van koudschuim voor ieder type slaper geschikt?

Ja, dit matras is geschikt voor zijslapers, rugslapers en buikslapers. 

Is koudschuim geschikt voor een elektrisch verstelbaar bed?

Ja, koudschuim is uitermate geschikt voor elektrisch verstelbare bedbodems doordat het een vol-kern matras betreft. 

Wat is de levertijd?

De levertijd bedraagt 2 tot 3 weken. 

Onze matrassen zijn van de beste kwaliteit

Wij leveren alleen de beste kwaliteit tegen een uitermate lage prijs.  Het biedt een prima comfort, is toch uiterst degelijk afgewerkt en met zorg vervaardigd en samengesteld van het beste materialen. Een koudschuim matras kopen van Matras Factory is een goede keuze! 

Meest verkochte matrassen
Search engine powered by ElasticSuite