Schuimrubber matrassen

koudschuim matraskern

Matrassen gemaakt van schuimrubber

Zoals onze naam al doet vermoeden, maken wij alle matrassen zelf in onze eigen fabriek. De productie verloop volledig op maak en gaat op wens van onze klant. De laatste tijd krijgen we steeds vaker de vraag naar schuimrubber omdat we zelf schuimrubber op maat kunnen snijden en het kernmateriaal op voorraad hebben. Daarom hier wat meer informatie over schuimrubber in zijn algemeenheid en de relatie tussen schuimrubber en matrassen.

Wat is schuimrubber eigenlijk?

Volgens Wikipedia is schuimrubber een poreus materiaal, een schuim, en staat schuimrubber bekend om haar verende eigenschappen. Schuimrubber kent een aantal verschillende benamingen. Sommigen zullen schuimrubber kennen onder de naam schuimplastic. Wij als matrassenfabrikant gebruiken graag termen als polyether, koudschuim, Pantera® koudschuim, traagschuim, latex en Talalay latex. Allemaal verschillende soorten schuimrubber.

Schuimrubber matrassen

Wij maken onder andere matrassen van schuimrubber. Het meest bekende matras van schuimrubber is het polyether matras en het koudschuim matras.

Minder bekend zijn het Pantera® Koudschuim matras en het Talalay® Latex matras. Dit is jammer, want dit zijn beide 'top of the bill' kwaliteiten; het beste van het beste.

Soortelijk gewicht bij schuimrubber matrassen Soortelijk gewicht

Bij matrassen van schuimrubber is het Soortelijk Gewicht (SG) belangrijk. Dit begrip, vaak afgekort als SG, geeft aan hoeveel kilo materiaal er in een matras verwerkt zit per kubieke meter. Als er veel lucht in verwerkt zit, zal het Soortelijk Gewicht minder hoog zijn dan wanneer er veel materiaal per kubieke meter in verwerkt zit.

Stel u koopt een matras die als productspecificatie SG25 heeft. Dit betekent dan dat dit matras gemaakt is van een schuim dat 25 kilo per kubieke meter weegt. Dit matras zal aanzienlijk sneller aan comfort, hardheid en ondersteuning verliezen dan een matras met een soortelijk gewicht van SG44. Dit laatste matras heeft per kubieke meter veel meer materiaal en minder lucht zitten, en zal langer meegaan (duurzamer) en comfortabeler aanvoelen. Daarnaast staat een hogere SG waarde voor meer veerkracht.

Let op: het Soortelijk Gewicht zegt niets over wat voor 'hardheid' een matras heeft. De bovengenoemde matrassen van SG25 en SG44 kunnen even hard (of zacht) aanvoelen!

Soorten schuimrubber matrassen

Wij kunnen voor u de volgende matrassen van schuimrubber maken: 

  • Kouschuim matrassen
  • Pantera® Koudschuim matrassen
  • Traagschuim matrassen
  • Talalay® Latex matrassen

Hieronder meer informatie per matrassoort.

koudschuim matras

Kouschuim matrassen

Koudschuim matrassen worden ook wel HR-matrassen genoemd. HR staat voor High Resilience, wat op zijn beurt Hoge Veerkracht betekent. Matrassen van koudschuim met een hoge SG waarde kennen dus een hoge veerkracht en een hoge puntelasticiteit. De hoge puntelasticiteit zorgt er weer voor dat het lichaam goed ondersteund wordt. Koudschuim matrassen zijn verder duurzaam en comfortabel. Kuilvorming komt bij koudschuim matrassen niet voor.

Pantera koudschuim matras

Pantera Koudschuim matrassen

Matrassen van Pantera® Koudschuim bevinden zich in het topsegment van de kwaliteitsmatrassen. Pantera is zeer hoogwaardig koudschuim en is in alle aspecten de overtreffende trap van 'traditioneel' koudschuim.

traagschuim matras

Traagschuim matrassen 

Ook traagschuim matrassen kennen weer vele verschillende soorten benamingen. Zo wordt traagschuim ook wel memory-foam, NASA schuim, Visco schuim of Visco-elastisch schuim genoemd. Tempur en M Line zijn bekende traagschuim merken. Traagschuim is door de NASA ontwikkeld voor de ruimte-industrie maar heeft inmiddels dus ook zijn intrede gedaan in de matrassen-branche. Traagschuim reageert op lichaamswarmte en wordt soepeler op het moment dat u op het materiaal gaat liggen.

Doordat traagschuim matrassen niet goed ventileren, kunt u het snel te warm krijgen op een traagschuim matras. Het materiaal reageert op lichaamswarmte en daarom heeft het materiaal een paar minuten om zich naar uw lichaam te vormen. Dit kan dus even duren, helemaal in de winter wanneer het doorgaans kouder is in de slaapkamer, zal het traagschuim matras de eerst minuten hard en koud aanvoelen. Als u op zoek bent naar een matras die zich direct aan uw lichaam aanpast, kunt u beter kiezen voor een koudschuim matras of een Talalay® latex matras.

Talalay latex matras

Talalay Latex matrassen

Matrassen van Talalay® latex worden gemaakt van de sappen van de rubberboom. Dit maakt Talalay® latex een natuurproduct. Een goed matras van Talalay® latex kenmerkt zich door de goede vochtverwerking en de goede warmteregulatie.

Talalay® latex matrassen hebben een speciaal produce ondervonden, waardoor het Talalay® latex een open celstructuur krijgt. Talalay® Latex matrassen zijn superieur in elasticiteit en ventilatie.

Meer weten over het productieproces en de vele voordelen die Talalay® Latex matrassen hebben ten opzichte van andere matrassen? Lees hier alles over Talalay Latex matrassen.

Schuimrubber matrassen op maat

Wilt u meer weten over schuimrubber matrassen of wilt u een schuimrubber matras op maat laten maken door Matras Factory, neem dan gerust contact met ons op voor advies en alle mogelijkheden. Wij kunnen ieder gewenst matras voor u op maat maken.

WIJ MAKEN UW NACHTEN!

Search engine powered by ElasticSuite