Traagschuim matrassen

16 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

16 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Traagschuim matras

Een traagschuim matras is geliefd vanwege het hoge slaapcomfort. Dankzij het traagschuim materiaal wordt de druk op het lichaam verlaagt. Met een traagschuim matras geniet u van een optimale nachtrust. 

NASA traagschuim matrassen 

Het door de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie ontwikkelde NASA (visco elastisch) traagschuim is geliefd in de Nederlandse slaapkamers. De voordelen van dit materiaal zijn dan ook niet gering.

Het NASA Traagschuim is van nature namelijk tamelijk stevig, maar wordt zacht onder invloed van uw lichaamsgewicht en lichaamswarmte. Dan lijkt het net of het schuim bijna vloeibaar aanvoelt en draagt het uw gewicht evenwichtig en zonder drukpunten. Een extra garantie voor ongestoord slapen waarbij de spieren maximaal ontspannen.

Het NASA Traagschuim matras past zich uitzonderlijk goed aan uw contouren aan en biedt daarmee optimale ondersteuning.

Rug- of gewrichtsklachten?

Dit type matras is stevig en toch zacht. Hierdoor is dit matras erg geschikt om gedurende zeer lange perioden achtereen intensief te gebruiken. Het risico van doorliggen is hierdoor aanmerkelijk kleiner dan bij andere type matrassen.

Door al deze eigenschappen is het NASA traagschuim matras zeer geschikt voor mensen met gewricht- en/of rugklachten en rugklachten aan met name de onderrug.

Daarnaast is dit type matras natuurlijk ook erg geschikt voor iedereen die goed voor zijn of haar lichaam wilt zorgen. En met name speren en gewrichten. Dit type matras biedt namelijk erg veel comfort! 

Goed om te weten

Een traagschuim matras bestaat nooit in zijn geheel uit traagschuim. In de meeste gevallen bestaat alleen het bovenlaagje van een paar centimeter traagschuim. 

Tip voor traagschuim matras

Het is goed om er rekening te houden met dat een traagschuim matras beinvloed wordt door temperatuur. Tijdens de koude wintermaanden kan het matras wat koud en stijf aanvoelen. In de zomermaanden kan dit juist weer wat te soepel aanvoelen. Wij raden daarom een gemiddelde kamertemperatuur aan, zonder al te grote temperatuursverschillen. De meest bekende traagschuimmatrassen zijn Tempur® en M line matrassen.

Veelgestelde vragen

Wat is NASA traagschuim?

Traagschuim wordt gemaakt van visco-elastisch polyurethaan. Het schuim bestaat uit open cellen. Traagschuim wordt zachter wanneer het in contact komt met lichaamswarmte en onder invloed van lichaamsgewicht. Het schuim voelt harder aan bij lagere temperaturen en wordt juist elastisch en soepel bij hogere temperaturen. Traagschuim heeft meerdere namen: NASA schuim, memoryfoam, slow motion foam en lazy foam. 

Traagschuim matrassen bestaan nooit alleen uit traagschuim. De kern van een traagschuim matras bestaat uit koudschuim of pocketvering. Dit zorgt voor een goede ondersteuning van het lichaam. 

Wat zijn voordelen van traagschuim?

  • Drukverlagend en drukverdelend: Het lichaamsgewicht wordt over het hele matras verdeeld waardoor het aantal drukpunten verlaagd.
  • Reageert op lichaamswarmte: Het traagschuim wordt zachter door warmte. Hierdoor vormt traagschuim naar de contouren van de slaper.
  • Zorgt voor een goede doorbloeding: Er is sprake van goede doorbloeding omdat uw lichaam gelijkmatig over het matras wordt ondersteund. 
  • Voorkomt doorligplekken: Dankzij de open celstructuur van traagschuim worden doorligplekken voorkomen, ook bij lange periode achtereen intensief gebruik. 

Wat zijn nadelen van traagschuim?

  • Temperatuur: Als u slaapt in een onverwarmde kamer, dan kan uw matras in de koude wintermaanden in eerste instantie koel en stijf aanvoelen. Dan duur het enige tijd voordat uw lichaamswarmte het matras warm en soepel heeft gemaakt. Voor de zomermaanden geldt het tegenovergestelde: dan kan uw matras zo soepel worden dat u er wat verder in wegzakt. Het NASA traagschuim matras is dus ideaal voor slaapkamers waar gemiddeld een gematigde temperatuur is. 
  • Geen optimale ventilatie: Een traagschuim matras kan erg warm zijn om op te slapen. Dit komt doordat traagschuim niet optimaal ventileert. 
  • Omdraaien lastiger: Omdat je in een traagschuim matras enigszins wegzakt, kan het wat lastiger zijn om je om te draaien.

Wat kost een goed traagschuim matras?

De prijs van een goed traagschuim matras begint rond de € 600,-.

Is een traagschuim matras keerbaar?

De meeste traagschuim matrassen niet. Een M-line matras, een van de meest bekende traagschuim matrassen, is ook niet keerbaar. 

Is een traagschuim matras geschikt voor ieder type slaper?

In theorie wel, maar omdat traagschuim zeer specifieke eigenschappen heeft, raden we aan om eerst te proefslapen op dit type matras. 

Kan ik proefslapen op een traagschuim matras?

Op een 1 persoons traagschuim matras kunt u er 100 dagen op proefslapen. Als u binnen de proefslaapperiode ontevreden bent over het matras, kunnen wij de kern wisselen. U zou bijvoorbeeld van een traagschuim kern kunnen wisselen naar een Talalay Latex kern. U kunt het matras zelf naar Matras Factory in Heerenveen brengen. Wij kunnen het matras ook ophalen en weer terugbrengen voor € 60,-. Als de nieuwe kern een meerprijs heeft, betaalt u hiervoor. Mocht de nieuwe kern goedkoper zijn dan de oude kern, dan krijg tu uiteraard geld van ons terug. 

Op een 2 persoons traagschuim matras geldt proefslapen niet. 

Is er een bepaalde lattenbodem nodig?

Een traagschuim matras is uiterst geschikt voor verschillende bedbodems: lattenbodem, schotelbodem, spiraalbodem of andere goed ventilerende bedbodem. 

Hoeveel gewicht kan een traagschuim matras dragen?

Hoeveel gewicht dit matras kan dragen is afhankelijk van de samenstelling/opbouw van het matras. Bekijk hiervoor de specificaties van de matrassen. 

Wat is de levertijd?

De levertijd van een traagschuim matras bedraagt 2 tot 6 weken, afhankelijk van M-line. 

Contact

U bent van harte welkom om een kijkje te nemen bij onze showroom in Heereveneen. Vaak is het prettig om even te komen proefliggen voordat u de keuze maakt voor een matras. Daarnaast kunt u in onze showroom ook kijken naar eventuele andere producten als kussens en matrastoppers

Wilt u meer weten over Matras Factory of over onze matrassen? Neem contact met ons op! 

Meest verkochte matrassen


WIJ MAKEN UW NACHTEN!