slaap als eerste levensbehoefte

Beste boxspring 2023

Een veelgestelde vraag: wat is de beste boxspring? En welke boxspring ziet de Consumentenbond als beste boxspring van 2023? De Consumentenbond geeft op haar eigen website aan dat de Auping Original boxspring als beste uit de test komt. Op deze pagina leest u wat wij van deze uitslag vinden en wat wij zelf de beste boxspring vinden.

De levensduur van een boxspring ligt rond de 15 jaar. Wanneer u toe bent aan een nieuwe boxspring is het raadzaam om u te verdiepen in het aanbod. Matras Factory beschouwt slaap, naast gezonde voeding en huisvesting, als een eerste levensbehoefte. Goede slaap begint natuurlijk met een goed bed. Maar dan komt natuurlijk de volgende vraag naar boven: wat is een goede boxspring? Sterker nog, wat is het beste boxspring?

beste boxspring

Wat is de beste boxspring van 2023?

We zeggen het maar meteen: de beste boxspring van 2023 bestaat niet. Natuurlijk zijn er boxsprings van uiterst hoge kwaliteit. Echter blijft “de beste boxspring” een subjectief begrip. Wat een goede boxspring is wordt namelijk bepaald door persoonlijke factoren zoals uw voorkeur, postuur, gewicht en lengte. Wat uw buurman een geweldige boxspring vindt kan u juist oncomfortabel vinden.

Uiteraard is dit niet het antwoord waar u naar op zoek was. U wilt immers weten wat de beste boxspring is. Gelukkig zijn er veel boxsprings die door het overgrote deel van de slapers als comfortabel worden ervaren. Om aan te geven welke boxsprings van goede kwaliteit zijn wordt ieder jaar onderzoek gedaan naar ‘de beste boxspring’.

Er zijn verscheidende instanties die onderzoek doen naar de kwaliteit van boxsprings. De bekendste test met het grootste bereik is de test van de Consumentenbond. Dit is vrij opmerkelijk omdat in de beddenbranche de meningen over de uitkomst van deze test nogal uiteenlopen. Over het algemeen zijn slaapexperts het niet eens met de uitkomst van de test en de manier waarop er getest wordt.

Boxspringtest Consumentenbond 2023

Ook dit jaar heeft de Consumentenbond onderzoek gedaan naar ‘de beste boxspring van 2023’. Voor het testen wordt een vast programma toegepast waarbij lichaamsondersteuning, levensduur, ligeigenschappen en vochtdoorlatendheid centraal staan.

Tijdens de test van de Consumentenbond wordt vastgesteld hoe goed de boxsprings mensen met verschil in lengte en gewicht ondersteunen. Hierbij wordt aandacht besteed aan zij-, rug- en buikligging. Om de levensduur van de boxspring te testen wordt er 30.000 keer met een wals van 140 kilo over de boxspring gerold. Wanneer we naar de percentages kijken worden de boxsprings als volgt beoordeeld:

  • Lichaamsondersteuning: 40%
  • Levensduur: 30%
  • Ligeigenschappen: 25%
  • Vochtdoorlatendheid: 5% 

Belangrijke specificaties die niet worden getoetst zijn onder anderen: een wasbare tijk (handig voor slapers die kampen met allergieën), temperatuurregulatie en ventileren vermogen.

Uitslag Consumentenbond: Auping Original boxspring best getest?

beste boxspring 2023

Op nummer één voor ‘Beste uit de test’ van de Consumentenbond komt de boxspring “Auping Original”, een pocketvering boxspring. De boxspring is getest in combinatie met het Deluxe matras (hardheid medium) en de Deluxe topper. Het matras bestaat uit pocketveren en het topdekmatras is gemaakt van latexschuim. De consumentenbond geeft aan dat de boxspring te verkrijgen is voor € 4.100,- bij Auping Stores. De boxspring scoort voornamelijk goed op het onderdeel ‘levensduur’. De score op het onderdeel ‘ondersteuning’ is gemiddeld, met een magere voldoende voor de ondersteuning van rugslapers van 5,7.

De boxspring is prima geschikt voor de gemiddelde mens. De ondersteuning is over het algemeen goed en de boxspring heeft een lange levensduur. Wel kan de prijs van de boxspring voor sommige mensen wat aan de hoge kant zijn.

Of dit voor u persoonlijk ook de beste boxspring is valt te betwijfelen. Vooral op levensduur scoort de boxspring goed met een 9,1. Deze hoge score is verantwoordelijk voor het goede eindcijfer: de Auping Original scoort in totaal een 7. Op het onderdeel ‘luchtdoorlatendheid’ scoort de boxspring net een voldoende met een 5,5. Echter telt dit punt voor slechts 5% mee voor de eindscore. Ook op het onderdeel drukverdeling scoort de boxspring magertjes met een 5,8. Dit maakt de boxspring minder geschikt voor mensen met spier- of gewrichtspijn.

Kanttekeningen Consumentenbond test

De consumentenbond hanteert haar eigen spelregels bij het testen van de boxsprings. Voor het testen is een klein panel beschikbaar dat de boxsprings test. Tijdens het testen wordt geen aandacht besteedt aan de individuele kenmerken van het testpanel, los van het lichaamsgewicht. Er wordt totaal geen aandacht besteed aan lichamelijke klachten, nachtelijke transpiratie, allergie en gevoeligheid voor temperatuurschommelingen. Het menselijke onderdeel van de test ontbreekt. Laat dit nu juist ontzettend belangrijk zijn bij het uitkiezen van het beste matras; dit is immers voor ieder mens verschillend.

Opvallend aan het beoordelingssysteem van de Consumentenbond is dat “vochtdoorlatendheid” voor slecht 5% meetelt op het eindscore van de boxsprings. Dit onderdeel is van hoog belang wanneer wordt gekeken naar levensduur en hygiëne. Een goede vochtregulatie voorkomt dat vocht zich ophoopt in de boxspring. Hierdoor wordt schimmelvorming in en op de boxspring voorkomen. Tevens zorgt de vochtdoorlatendheid ervoor dat het matras niet klef en warm aanvoelt. Eigenlijk zou dit onderdeel dus een stuk zwaarder moeten wegen.

Kortom; kijk bij het kiezen van een matras ook naar uw eigen individuele kenmerken, zoals gewicht, lichamelijke klachten, transpireren, allergie en gevoeligheid voor temperatuurschommelingen

Vind uw Perfecte Boxspring in 2023

Wanneer u op zoek bent naar “de beste boxspring” kan u er natuurlijk voor kiezen om de Auping Original aan te schaffen. U hoeft zich dan niet te verdiepen in alle mogelijkheden en verschillende aanbieders. Desondanks adviseren wij u om zich eerst te verdiepen in de mogelijkheden. Het is van belang dat u hierbij rekening houdt met uw persoonlijke kernmerken en voorkeuren. Laat u niet teveel (mis)leiden door de verschillende testen die in omloop zijn.

We adviseren om ten alle tijden proef te liggen voordat u een nieuwe boxspring koopt. Schroom u niet om alle verschillende typen boxsprings uitgebreid uit te testen. Het is een aankoop die gauw tien jaar meegaat. Uiteindelijk kan u alleen zelf bepalen wat voor u lekker ligt.

Beste alternatief: BoxxBed

alternatief boxspring

Eigenlijk is een boxspring vooral een product voor het oog en niet zo zeer voor het comfort. Een boxspring ziet er mooi groot en luxe uit. Het bed wordt niet voor niets ook wel hotelbed genoemd. Echter biedt een boxspring niet een davering wekkend hoog comfort. Er kan na verloop van tijd kuilvorming optreden in de boxspring. Daarnaast kan stof zich eenvoudig ophopen in de grote holle ruimte van de boxspring.

Een uitstekend alternatief voor een boxspring is een Boxxbed. Dit bed oogt hetzelfde als een boxspring maar heeft een lattenbodem in plaats van een “box met veren” als bodem. Omdat de bedbodem geen bonell- of pocketveren heeft zal zich geen stof ophopen in het bed. Daarnaast biedt de lattenbodem uitstekende ondersteuning voor uw nachtrust.   

Waar moet u op letten bij het kiezen van een boxspring?

  • Comfort: Het belangrijkste aspect van een boxspring is natuurlijk het comfort. Het is essentieel om een boxspring te vinden die past bij uw slaapvoorkeuren en behoeften. Overweeg factoren zoals de stevigheid van het matras, het type veringssysteem (bijvoorbeeld pocketvering of bonellvering) en de ondersteuning die het biedt.
  • Kwaliteit: De kwaliteit van een boxspring is van cruciaal belang, aangezien dit een investering is voor de lange termijn. Let op duurzame materialen, hoogwaardige afwerking en een solide constructie. Bekijk ook de garantievoorwaarden van de fabrikant om ervoor te zorgen dat u een betrouwbaar product krijgt.
  • Budget: Boxsprings zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. Bepaal uw budget van tevoren en zoek naar boxsprings die binnen uw financiële mogelijkheden passen. Houd er echter rekening mee dat kwaliteit en comfort belangrijker zijn dan alleen de prijs.
  • Stijl en design: Naast comfort en kwaliteit wilt u misschien ook een boxspring die past bij uw interieurstijl en persoonlijke voorkeuren. Er zijn verschillende stijlen, kleuren en bekleding mogelijkheden beschikbaar, dus u kunt een boxspring kiezen die zowel esthetisch aantrekkelijk als functioneel is.

Boxspring Advies: Vind de perfecte boxspring

Als u op zoek bent naar advies bij het kiezen van de beste boxspring voor uw behoeften, kunt u altijd terecht bij een boxspring expert zoals Matras Factory. Wij kunnen u helpen bij het vinden van de juiste boxspring op basis van uw specifieke wensen, budget en slaapvoorkeuren.

Daarnaast is het raadzaam om proef te liggen voordat u een definitieve keuze maakt. Bezoek onze showroom waar u verschillende boxsprings kunt uitproberen en de juiste ondersteuning en comfort kunt ervaren.

Met de vele opties op de markt kan het vinden van de beste boxspring een uitdagende taak lijken. Door te letten op comfort, kwaliteit, budget en stijl kunt u de juiste keuze maken. Vergelijk verschillende merken en modellen, en neem de tijd om proef te liggen voordat u uw definitieve beslissing neemt. Met de juiste boxspring van Matras Factory kunt u genieten van een goede nachtrust en uitgerust wakker worden in 2023.

Beste matrassen 2023

Benieuwd naar andere matrassen die gekeurd zijn of uitgeroepen tot beste matras? Bekijk dan de volgende pagina’s:

Search engine powered by ElasticSuite