Caravan matras op maat

In 3 eenvoudige stappen een vrijblijvende offerte op maat


 1. Maak een keuze uit de vormen rechthoekig, rond, Frans model of Frans model 2-delig.
 2. Voer uw maten in, de maximale breedte is 180 cm en de maximale lengte is 220 cm. Wilt u graag een matras met grotere maten? Neem dan even contact met ons op.
 3. Vul uw naam en e-mailadres in en ontvang direct uw persoonlijke offerte in uw mailbox met daarin diverse opties voor uw caravanmatras op maat
* Vergeet niet uw mal naar ons op te sturen indien het om een afgeronde vorm matras gaat. De levertijd van 2-3 weken zal bij afgeronde vormen ingaan vanaf het moment dat wij uw mal hebben ontvangen.
  Kernmaterialen

Polyether SG40
Naturalis® Koudschuim HR40
Pantera® Koudschuim HR 50
  Diktes

14 cm
16 cm
  Hardheden

Medium
Firm
  Levertijd

Binnen 2 - 3 weken

* Staat uw kernmateriaal, dikte of hardheid er niet tussen? Vermeld in dit geval uw persoonlijke wensen in het opmerking veld, vervolgens ontvangt u hier zo spoedig mogelijk een reactie op.

Hoe nu verder?

Zodra u het formulier heeft verzonden ontvangt u een geautomatiseerde offerte-email met hierin verschillende materialen, diktes en hardheden. Door te klikken op de link "Bekijk op de site" in deze email kunt u meer informatie lezen over een matras of direct een bestelling doen via onze website.

Selecteer uw gewenste vorm
Caravanmatras rechthoekig

Caravanmatras rechthoekig

Caravanmatras afgeronde hoek

Caravanmatras afgeronde hoek

Caravanmatras Frans model

Caravanmatras Frans model

Caravanmatras Frans model 2-delig

Caravanmatras Frans model 2-delig

Caravan matras op maat laten maken

Een goede nachtrust kan een vakantie maken of breken. Een geslaagde vakantie is een vakantie waarbij je leuke dingen doet, geniet en goed tot rust komt. Is uw caravan toe aan nieuwe matrassen?

Een caravan matras heeft vaak andere afmetingen en vormen dan een regulier matras. Het kan dus lastig zijn om goed passend matras te vinden. Matras Factory maakt caravan matrassen op maat. Een goed ventilerend, gezond en comfortabel caravan matras op maat is wat u bij ons kunt verwachten!

Matras Factory maakt hoogwaardig slaapcomfort, of dat nu voor in uw boot, caravan of camper is, wij maken ieder matras op maat.

Wij maken uw matras zelf!

Het volledige productieproces wordt in eigen fabriek in Heerenveen ingevuld. Hierdoor zijn er vele voordelen voor u:

 • Een ruime keuze uit de beste grondstoffen
 • Snelle levertijd
 • Garanties voor de beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Omdat wij de matrassen zelf maken, zijn alle maten en vormen mogelijk!
 • Keuze uit: koudschuim en polyether

Wij maken een comfortabel caravan matras in elke vorm of uitvoering, geheel volgens de contouren van uw bedbodem. En uiteraard geheel naar uw wensen. Hierdoor zorgt Matras Factory voor een gezonde en uitgeruste vakantie aan boord van uw caravan.

Een gezond caravan matras

Veel caravans worden vaak gebruikt aangeschaft. De nieuwe trotse bezitter slaapt vaak op de matrassen van de vorige eigenaar, die daar (waarschijnlijk) met zijn partner, familie of vrienden vaak lange tijd op heeft geslapen.

Vaak zien deze caravan matrassen er aan de buitenkant nog goed uit. Maar schimmels in meer of mindere mate zijn niet altijd zichtbaar, en er laat niets aan de verbeelding over dat dit een ongezond slaapklimaat kan opleveren. Vocht en condens, en een klam aanvoelend matras worden voornamelijk veroorzaakt door ons eigen lichaam. Ieder mens verliest zo'n 0,5 liter vocht per nacht. Onze aandacht gaat dan ook uit naar de combinatie van de grondstofmaterialen die zorg draagt voor een goed ventilerend, comfortabel matras. Hierdoor kunt u genieten van een gezond caravan matras.

Een gezond matras, geheel op maat gemaakt.

Een matras op maat is ook mogelijk voor een boot, vouwwagen of camper.

Caravan matras afmetingen

Een caravan matras heeft vaak een andere afmeting dan een 'normaal' matras wat je op je bed hebt liggen. In een caravan is wat minder ruimte waardoor de maten vaak net wat afwijken. Wij kunnen bij Matras Factory alle afmetingen matrassen maken. U kunt hierbij denken aan matrassen als:

 • Caravan matras 140x190
 • Caravan matras 70x190
 • Caravan matras 70x200
 • Caravan matras 130x200
 • Caravan matras 130x190
Maar ook reguliere maten zijn natuurlijk geen probleem. Bijvoorbeeld: caravan matras 140x200 Bestel een caravan matras op maat voor uw caravan bij Matras Factory.

Veelgestelde vragen

Ik heb een tweedehands caravan aangeschaft. Moet ik de matrassen vervangen?

De eerste vraag is natuurlijk hoe oud de huidige caravan matrassen al zijn. De gemiddelde levensduur is ca. 10 jaar (kan verschillen per type matras). Zijn de matrassen 10 jaar of al ouder? Dan zijn de matrassen aan vervanging toe. Ook is het misschien prettig om de matrassen te vervangen als deze al intensief zijn gebruikt door de vorige eigenaar.

Twijfelt u of u de matrassen moet vervangen? Kijk dan goed naar de huidige staat.

 • Kijk of u doorgezakte of vieze plekken ziet.
 • Oefen druk uit op het matras om te voelen of deze nog stevig is. Een doorgezakt matras is een stuk minder comfortabel en zal invloed hebben op uw nachtrust.
 • Ruik aan het matras. Ruikt deze muf? Dan is deze wellicht niet goed geventileerd en kunt u zich afvragen of de hygiënische conditie nog optimaal is.

Welk matras is geschikt voor een caravan?

Niet elk matras is geschikt voor een caravan. Omdat de ruimte in een caravan vrij klein is, kan het vochtig worden. Het belangrijkst is dat het matras goed ventileert en vocht doorlaat en dat het matras niet al te zwaar is. Wij raden (Pantera) koudschuim matrassen of polyether matrassen aan. Koudschuim ventileert goed, biedt bijzonder veel comfort en is niet al te zwaar. Polyether is relatief goedkoop, licht in gewicht, maar biedt minder comfort en ventilatie dan een koudschuim matras.

Hoe houd ik mijn caravan matras schoon?

Het is belangrijk om uw matras goed te onderhouden en regelmatig te reinigen. Veel vlekken op het matras zijn eenvoudig te verwijderen met water en keukenzout. En ook water, soda en azijn doen wonderen. Ook is het belangrijk om het matras regelmatig te luchten door de ramen goed open te zetten.

Maak je veel gebruik van je caravan en gebruik je de matrassen een lange periode achter elkaar? Draai het matras dan iedere twee weken om!

Zorg ervoor dat de matrassen goed gelucht, schoon en droog zijn voordat de caravan weer naar de winterstalling gaat.

WIJ MAKEN UW NACHTEN!

Search engine powered by ElasticSuite