Op dit moment zijn de latex topdekmatrassen niet verkrijgbaar. Een goed alternatief zijn de Talalay latex toppers.

Latex toppers

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Latex toppers kopen

Latex topper

Als uw huidige matras niet meer zo lekker ligt als vroeger hoeft u niet direct een nieuw matras aan te schaffen. Vaak kunt u de levensduur van uw matras nog een paar jaar verlengen door een latex topdekmatras te kopen. Op deze manier kunt u uw huidige slaapsysteem op een goedkope manier voorzien van een upgrade. De aanschaf van een latex topper zorgt uiteraard ook voor een verbeterd comfort.

Hygiëne

Koopt u een latex topper uit hygiënische overwegingen? Zorg er in principe voor dat u iedere tien jaar uw matras vervangt, maar als tussenoplossing is een topper prima geschikt om uw matras schoner en nieuwer te doen aanvoelen. Bijkomend voordeel van een dekmatras is ook nog eens dat deze gemakkelijk te keren en te luchten is.

Wat is een latex topper

Latex toppers hebben over de jaren heen een uitmuntende reputatie opgebouwd in de Nederlandse slaapkamers. Dit is voornamelijk te danken aan de hoge veerkracht van latex. Daarnaast is het materiaal erg duurzaam en soepel genoeg om te gebruiken op een verstelbare bedbodem. Latex is voorzien van luchtkanalen om zo de lucht- en vochtafvoer te kunnen reguleren. Kortom: een latex topper is aan te raden aan iedereen die van slapen houdt!

Grondstof

De grondstof voor een latex topper wordt gewonnen uit de ‘Hevea Brasiliensis’, oftewel de rubberboom die groeit op grote plantages in Azië en Zuid-Amerika. Dat latex een echt duurzaam natuurproduct is zie je al terug in de manier waarop het wordt ‘geoogst’. De lokale bevolking kent de boom goed en maakt zorgvuldig een inkeping in de bast van de boom. Uit deze inkeping stroomt vervolgens een wit, stroperig goedje: de rubbermelk. Na het oogsten van de melk wordt de inkeping dichtgeplakt en geneest de boom weer.

Een latex topper die ademt

Als een latextopper weinig belasting krijgt, dan past het materiaal zich gering aan. Een grote belasting zorgt voor een grote aanpassing. Dit effect zorgt ervoor dat er een minimale tegendruk op het lichaam wordt ervaren. Alle lichaamsdelen worden op precies de juiste wijze ondersteund. Door de bewegingen van de gebruiker ontstaat er een soort pomp-zuig effect, wat resulteert in een constante luchtwisseling, en een optimale vochtafvoer.

Naast de traditionele latextopper is er ook nog een veredelde variant beschikbaar, namelijk het hoogwaardige Talalay® Latex. Talalay® wordt ook wel liefkozend de ‘Rolls Royce’ onder de toppers genoemd. Zie hiervoor onze pagina Talalay® Latex toppers.

WIJ MAKEN UW NACHTEN!