Latex toppers

2 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Latex topper kopen

Ligt uw huidige matras niet meer zo lekker als voorheen? U hoeft niet direct een nieuw matras aan te schaffen. In de meeste gevallen kunt u de levensduur van uw matras nog een aantal jaren verlegen door uw bed te voorzien van een latex topdekmatras. Op deze manier kunt u uw bed op een goedkope manier voorzien van een upgrade. Met een latex topper zorgt u voor meer comfort, een goede slaaphouding en een goede nachtrust.

Betere hygiëne met een latex topper

Koopt u een latex topper uit hygiënische overwegingen? Een topper is prima geschikt om uw matras schoner en nieuwer te doen aanvoelen, maar zorg er wel voor dat u iedere tien jaar uw matras vervangt. Na tien jaar zijn de meeste matrassen wel aan vervanging toe. Met een latex topper houdt u uw matras fris, bijkomend voordeel van een latex topmatras is dat deze gemakkelijk te keren en te luchten is. 

Wat is een latex topmatras?

Latex toppers hebben over de jaren heen een uitmuntende reputatie opgebouwd in de Nederlandse slaapkamers. Dit is voornamelijk te danken aan de hoge veerkracht van latex. Daarnaast is het materiaal erg duurzaam en soepel genoeg om te gebruiken op een verstelbare bedbodem. Latex is voorzien van luchtkanalen om zo de lucht- en vochtafvoer te kunnen reguleren. Kortom: een latex topper is aan te raden aan iedereen die van slapen houdt!

Latex grondstof

De grondstof voor een topmatras latex wordt gewonnen uit de ‘Hevea Brasiliensis’, oftewel de rubberboom die groeit op grote plantages in Azië en Zuid-Amerika. Dat latex een echt duurzaam natuurproduct is zie je al terug in de manier waarop het wordt ‘geoogst’. De lokale bevolking kent de boom goed en maakt zorgvuldig een inkeping in de bast van de boom. Uit deze inkeping stroomt vervolgens een wit, stroperig goedje: de rubbermelk. Na het oogsten van de melk wordt de inkeping dichtgeplakt en geneest de boom weer.

Een latex topper die ademt

Als een latextopper weinig belasting krijgt, dan past het materiaal zich gering aan. Een grote belasting zorgt voor een grote aanpassing. Dit effect zorgt ervoor dat er een minimale tegendruk op het lichaam wordt ervaren. Alle lichaamsdelen worden op precies de juiste wijze ondersteund. Door de bewegingen van de gebruiker ontstaat er een soort pomp-zuig effect, wat resulteert in een constante luchtwisseling en een optimale vochtafvoer.

Naast de traditionele latextopper is er ook nog een veredelde variant beschikbaar, namelijk het hoogwaardige Talalay® Latex. Talalay® wordt ook wel liefkozend de ‘Rolls Royce’ onder de toppers genoemd. Bekijk dus ook eens onze Talalay® Latex toppers.

Meest verkochte dekmatrassen
Certificatie van onze dekmatrassen


Certipur certificaaat


Hygcen certificaat


Oeko-tex certificaat


CE markering


Made in HollandLees meer over de certificatie van onze dekmatrassen
Search engine powered by ElasticSuite