Latex toppers

6 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Latex toppers

Een latex topper van Matras Factory is een comfortabele en zachte toplaag voor op je matras. Het is gemaakt van natuurlijk of synthetisch veerkrachtig latex schuim, speciaal ontworpen om de druk op je lichaam te verminderen en te zorgen voor een betere ondersteuning tijdens je slaap. Je slaapcomfort wordt zo verbeterd, en zo kunt u uitgerust wakker worden!

Wat is een talalay latex topper?

Een Talalay topper is een matrastopper gemaakt van Talalay latex schuim. Talalay latex ondergaat een productieproces voor latex schuim dat resulteert in een materiaal met een zeer gelijkmatige celstructuur, veerkrachtige eigenschappen en erg goede ventilatie.. Dit maakt Talalay latex een populaire keuze voor matrastoppers omdat het extra ondersteuning en comfort biedt bovenop een bestaand matras.

Wat is beter: Talalay latex of koudschuim

Het is lastig om te zeggen welke matrastopper beter is, omdat het afhangt van de persoonlijke voorkeuren van de gebruiker. Een Talalay topper biedt bijvoorbeeld een zeer gelijkmatige ondersteuning en heeft een veerkrachtig gevoel, terwijl koudschuim een meer geleidelijke ondersteuning biedt en minder veerkrachtig is. Mensen die op zoek zijn naar een responsieve en veerkrachtige topper, kunnen de voorkeur geven aan een Talalay latex, terwijl anderen de voorkeur geven aan het mindere veerkrachtige gevoel van koudschuim.

Daarnaast heeft Talalay latex door het productieproces een open celstructuur, wat resulteert in een betere luchtcirculatie en temperatuurregulatie dan koudschuim. Dus, als u op zoek bent naar een topper die koel en ademend blijft gedurende de nacht, kan Talalay latex een betere keuze zijn. Aan de andere kant is koudschuim vaak wel iets goedkoper dan Talalay latex, dus als uw budget een rol speelt, dan is koudschuim een goed betaalbare optie.

De keuze tussen Talalay latex en koudschuim hangt dus af van uw persoonlijke voorkeuren en budget. Het is het beste om verschillende opties uit te proberen voordat u een beslissing neemt om te zien welke topper het meest geschikt is voor uw behoeften en slaapgewoonten.

Waarom een latex topper?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen een latex topper kiezen, een aantal van de belangrijkste redenen zijn:

  • Comfort: een latex topper biedt extra comfort bovenop een bestaand matras. Het latex schuim past zich aan de vorm van uw lichaam aan en biedt een gelijkmatige ondersteuning. Dit kan helpen om drukpunten te verminderen en de bloedsomloop te verbeteren, wat kan bijdragen aan een betere nachtrust;
  • Duurzaamheid: latex is een duurzaam materiaal dat lang meegaat en zijn vorm en stevigheid goed behoudt. Een latex topper kan de levensduur van uw matras verlengen door bescherming te bieden tegen slijtage en scheuren;
  • Allergie vriendelijk: latex is van nature hypoallergeen en resistent tegen huisstofmijt, schimmel en andere allergenen. Dit maakt het een goede keuze voor mensen met allergieën of astma;
  • Temperatuurregulatie: Talalay latex heeft een open celstructuur die zorgt voor een goede luchtcirculatie en temperatuurregulatie. Hierdoor blijft een Talalay latex topper koel en ademend geduderende de nacht;
  • Geluidsisolatie: latex heeft van nature geluidsisolerende eigenschappen, wat betekent dat het geluiden en trillingen kan verminderen. Dit kan helpen om een rustige en vredige slaapomgeving te creëren.

Een latex topper kan dus bijdragen aan een comfortabele en gezonde slaapomgeving door extra comfort en ondersteuning te bieden; terwijl het tegelijkertijd duurzaam, allergie-vriendelijk en temperatuurregulerend is.

Latex toppers: veel voorkomende afmetingen

Een latex topper is verkrijgbaar in verschillende afmetingen, net als een regulier matras. De meest voorkomende afmetingen voor een latex topper zijn:

  • Eenpersoons topper: 90x200
  • Twijfelaar topper: 120x200
  • Tweepersoons topper: 140x200
  • Queen size topper: 160x200
  • Kingsize topper: 180x200 of 200x200

Naast deze standaard afmetingen zijn er ook speciale maten beschikbaar, zoals extra lange toppers of toppers die op maat gemaakt zijn voor specifieke bedden of matrassen. Het is belangrijk om de juiste afmeting te kiezen voor uw bed, zodat de topper goed past en optimaal comfort biedt. Het is ook aan te raden om de dikte van de topper te overwegen, omdat dit invloed kan hebben op de mate van ondersteuning en comfort die het biedt.

Latex topper 200x200

Een latex topper van 200x200 cm is een zeer grote topper die geschikt is voor een kingsize bed. Dit is een populaire afmeting voor mensen die extra ruimte willen of nodig hebben tijdens het slapen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de topper precies goed op uw bed past, en dat de topper voldoende ondersteuning biedt. Een latex topper van 200x200 cm is bij ons verkrijgbaar in twee verschillende diktes, namelijk 6 en 9 cm. De keuze voor de dikte hangt af van uw persoonlijke voorkeuren en behoeften, evenals de hardheid van uw huidige matras. Overleg met een expert of probeer verschillende opties uit voordat u een definitieve beslissing neemt, om er zeker van te zijn dat u de beste keuze maakt voor uw slaapbehoeften.

Latex topper 180x200

180x200 is een veelvoorkomende en ook populaire afmeting voor een kingsize bed. Het is ook een afmeting die vaak terugkomt bij tweepersoonsbedden met twee matrassen. Een latex topper biedt extra comfort bovenop uw bestaande matras. Het latex schuim past zich aan de vorm van uw lichaam aan en biedt een fijne ondersteuning, wat helpt bij het verminderen van drukpunten en verbetert ook de bloedsomloop.

Latex topper 160x200

Een latex topper van 160x200 cm is een afmeting die geschikt is voor een queen size bed. Dit formaat is iets smaller dan een kingsize bed, maar biedt nog steeds voldoende ruimte en comfort voor twee personen. Net als bij andere afmetingen van latex toppers, is het belangrijk om de juiste dikte te kiezen voor uw topper. De dikte van onze latex toppers is 6 of 9 cm. Een dikkere topper biedt meer demping en kan helpen om uw lichaam beter te ondersteunen, terwijl een dunnere topper een steviger slaapoppervlak kan bieden.

Latex topper 90x200

Een latex topper van 90x200 cm is een welbekende afmeting voor een eenpersoonsbed. De topper is vooral handig als u merkt dat uw huidige matras niet genoeg ondersteuning biedt of als u last heeft van pijnlijke gewrichten of rugpijn. Het kan ook helpen om de levensduur van uw matras te verlengen, door de druk op het matras te verminderen. Hierdoor wordt de kans op slijtage verminderd.

Hoe lang gaat een latex topper ongeveer mee?

De levensduur van een latex topper hangt af van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van het materiaal, de dikte van de topper, de frequentie van gebruik en de manier waarop deze wordt onderhouden. Over het algemeen gaat een hoogwaardige latex topper gemiddeld tussen de 8 en 10 jaar mee

Het is belangrijk om de topper regelmatig te reinigen en te ventileren om de levensduur te verlengen. Een latex topper kan namelijk gevoelig zijn voor stof en vuil. Door regelmatig te ventileren wordt vocht afgevoerd en blijft de topper fris en hygiënisch. Het is ook belangrijk om de topper niet bloot te stellen aan direct zonlicht en warmtebronnen, dit kan het materiaal namelijk beschadigen.

Als de topper tekens van slijtage begint te vertonen, zoals kuilen of verlies van veerkracht, is het tijd om een nieuwe topper aan te schaffen om te zorgen voor een optimale ondersteuning en comfort tijdens het slapen.

Koop jouw latex topper bij Matras Factory

Ligt uw huidige matras niet meer zo lekker als voorheen? U hoeft niet direct een nieuw matras aan te schaffen. In de meeste gevallen kunt u de levensduur van uw matras nog een aantal jaren verlengen door uw bed te voorzien van een latex topdekmatras. Op deze manier kunt u uw bed op een duurzame manier voorzien van een upgrade. Met een latex topper van Matras Factory zorgt u voor meer comfort, een goede slaaphouding en een goede nachtrust. Haal uw latex topper nu bij Matras Factory.

Meest verkochte dekmatrassen
Certificatie van onze dekmatrassen


Certipur certificaaat


Hygcen certificaat


Oeko-tex certificaat


CE markering


Made in HollandLees meer over de certificatie van onze dekmatrassen
Search engine powered by ElasticSuite