Beste dekbed 2022

We vallen maar meteen met de deur in huis: “het beste dekbed van 2022” bestaat niet. Of een dekbed “goed” of zelfs “het beste” is, hangt af van persoonlijke voorkeur. Wat voor dekbed moet u dan kopen? Geen zorgen, daar helpen wij u graag bij. Wij vertellen u namelijk wat voor dekbed aansluit op uw behoefte.

Het beste dekbed voor u?dekbed

Hou bij aankoop van een nieuw dekbed rekening met de volgende zaken:
  • De maat van het dekbed.
  • Of u last heeft van allergieën.
  • Het materiaal van het dekbed.

Maat van het dekbed

Circa om de 10 jaar dient een dekbed vervangen te worden. Wanneer u op de centen moet letten bij uw aankoop is het verstandig om het volgende in acht te nemen: Hoe groter het dekbed, hoe duurder. Maar op een tweepersoons bed kunt u natuurlijk niet 1 eenpersoons dekbed leggen. 2 eenpersoons dekbedden zou wel kunnen. Dit biedt ook uitkomst wanneer u of uw partner altijd dekbed inpikt. Heb u wat meer te besteden? Dan kan u voor een groter dekbed kiezen. Zo hebt u meer voldoende dekbed om lekker onder weg te kruipen. Denk er ook om dat u niet een te klein dekbed aanschaft. Het slaapt natuurlijk niet lekker als uw voeten niet onder de deken passen.  

Dekbed en allergieën 

Hebt u last van een huisstofmijtallergie? Houdt dan rekening met de volgende punten:

Materiaal van het dekbed

Er zijn vele materialen waarmee een dekbed kan worden gevuld:

  1. Donzen dekbed: Een donzen dekbed laat vocht goed door, gaat lang mee en houdt warmte uitmuntend vast. Een donzen dekbed is echter ook prijzig en de winning van dons is omstreden. Daarnaast is dons niet goed wasbaar en zijn sommige mensen allergisch voor het materiaal.
  2. Synthetisch (polyester) dekbed: Een synthetisch dekbed is goedkoop en wasbaar op 60⁰C. Echter laat het vocht minder goed door en houdt het warmte minder goed vast.
  3. Wollen dekbed: een wollen dekbed is heerlijk warm en laat vocht goed door. Naden zijn de hoge prijs van het dekbed en de slechte wasbaarheid.
  4. Katoenen dekbed: Een katoenen dekbed is plantaardig, relatief goedkoop en goed wasbaar. Katoen isoleert echter minder goed. Vaak is er extra vulling nodig om he dekbed warm genoeg te maken.
  5. Tencel dekbed: Tencel is een duurzaam en natuurlijk kunstvezel gewonnen van de eucalyptusboom. Het materiaal is vergelijkbaar met katoen.
  6. Bamboe dekbed: Bamoe is een plantaardig materiaal en laat goed vocht door. Ondanks de plantaardige aard van het materiaal is de productie van bamboe niet per definitie duurzaam.
Search engine powered by ElasticSuite