Loungekussens en matrassen

Loungekussens op maat

Voor onze loungekussens op maat gebruiken wij de uitgebreide outdoor-stof collectie van Sunbrella. Dit topmerk staat garant voor kwaliteit en duurzaamheid. Alle stoffen van Sunbrella zijn voorzien van een specifieke waterafstotende nabehandeling, die het doek te allen tijde beschermt tegen vloeistoffen, vlekken, vetvlekken, opspattend zoutwater en chloorwater.

loungekussens op maat

Sunbrella is speciaal ontwikkeld om het hele jaar buiten te gebruiken. U komt deze stof overal tegen, in de tuin, op een terras of strand en op het dek van een boot.

Deze outdoor stoffen onderscheiden zich door de onderstaande eigenschappen en worden voor 5 jaar gegarandeerd op hun volgende specificaties:

 • Geen aantasting of verkleuring door UV-stralen
 • Het is gemakkelijk te reinigen: eenvoudig afborstelen met water en zeep
 • Sunbrella is ademend: het wordt dus niet heet en zal niet plakken
 • Pilt niet, en wordt niet hard zoals vinyl
 • De stof is rot- en schimmelvrij
 • Sunbrella is bacteriewerend
 • Sunbrella is waterafstotend en zeewaterbestendig
 • De stof kan gewassen worden op 30 ºC, strijkvrij

Sunbrella: Jarenlang leider in kwaliteit en innovatie

Onderstaand een mooie video waarin duidelijk wordt wat de meerwaarde van Sunbrella is. Of het nu gaat om een loungebank of bootkussens, Sunbrella is op dit gebied al jarenlang de leider in kwaliteit en innovatie.

Klik hier voor de uitgebreide Sunbrella Catalogus

Textiel van de loungekussens

Onze loungekussens uit deze textiellijn kunt u 12 maanden lang buiten gebruiken, ongeacht de weersomstandigheden. Het textiel samen met de door ons speciaal geselecteerde kern-kwaliteiten vormen een unieke en sterke combinatie. Uw loungekussens en loungematrassen zullen na een flinke regenbui snel weer opdrogen en zullen niet verkleuren door de felle zon.

sunbrella outdoor loungekussens op maat

Kern materiaal van de loungekussens

Koudschuim

De term koudschuim is afgeleid van ‘cold cure moulding’, maar de term High Resilience (HR) is eigenlijk meer van toepassing. Dit wordt gekenmerkt door een extra grote veerkracht en duurzaamheid. Doordat dit materiaal meer open poriën heeft, is het beter in staat om vocht te reguleren en ademt het beter dan de andere kwaliteit schuim. Een ander voordeel van koudschuim is dat kuilvorming hiermee praktisch uitgesloten is. Kortom: koudschuim is de overtreffende trap, de verbeterde versie van de traditionele polyether schuimen.

Calipore

Calipore is een uniek product speciaal gemaakt voor de ultieme outdoor comfort ervaring. Calipore schuim heeft een speciale open cel structuur die comfort combineert met unieke snel drogende eigenschappen. Water blijft in eerste instantie op het textiel liggen, en wanneer het licht door het textiel heen dringt zal het speciale kernmateriaal het vocht naar de bodem transporteren, waar een speciaal hiervoor ontwikkeld onderdoek het vocht uitwasemt. De kussens zijn binnen enkele uren droog, ook na hevige regenval.

Calipur
Calipur

Prijzen van loungekussens

De prijs van uw loungekussens zijn afhandelijk van de keuze van textiel, kernmateriaal en natuurlijk de afmeting van uw loungekussenset.

Naast de hierboven genoemde Sunbrella textielcollectie heeft Matras Factory ook een eigen huis collectie. Bekijk hier de uitgebreide catalogus om inspiratie op te doen over de kleuren en de mogelijkheden die wij aanbieden. Onze Outdoor stoffen hebben ook zeer goede waterafstotende kwaliteiten, om ook een lange levensduur te garanderen.

kleurstalen stoffen outdoor lounge matrassen

Wilt u een offerte aanvragen?

U kunt bij Matras Factory uiteraard geheel vrijblijvend een offerte bij ons aanvragen. Hiervoor hebben wij echter wel wat informatie nodig:

Vermeld u in uw aanvraag alstublieft de lengte, de breedte en de gewenste dikte. Vermeld ook uw keuze in textiel, kiest u voor de Sunbrella collectie of de Matras Factory Outdoor collectie. En vermeld uiteindelijk uw kern keuze, kiest u voor Koudschuim of Calipore.

Voor een optimaal rendement van uw loungekussen of lounge matraskern adviseren wij u tenminste een dikte van 10 cm. Rugkussens, leefkussens of sierkussen kunnen ook uitgevoerd worden in een fluffy uitvoering.Onderhoud van de Sunbrella stof

Het Sunbrella textiel staat bekend om zijn comfort en is zeer makkelijk te onderhouden: bijna alle vlekken kunt u gewoon met een zachte zeep en wat water wegpoetsen. Heeft u te maken met vlekken die hardnekkiger zijn, dan kunt u bleekwater gebruiken. U hoeft niet bang te zijn dat het bleekwater de Sunbrella stof beschadigt, de kleuren blijven behouden. De Sunbrella stof is duurzaam op vele vlakken.

Ons advies is om vlekken en vuil zo snel mogelijk te verwijderen. Zo geeft u het geen kans zich te nestelen. Zo blijft de stof er goed uitzien en plukt u er tijdens 'de grote schoonmaak' de vruchten van.

Algemeen en licht onderhoud van de Sunbrella stof

 • Wanneer u vuil of vlekken ziet, veeg of borstel deze dan direct weg
 • Machinewas kan op 40° C
 • Het met de hand schoonmaken kan op de volgende manier: Maak een schoonmaakoplossing van 60 ml zachte zeep voor 4 liter lauw water (minder dan 40° C). Maak de stof vervolgens schoon met een zachte borstel en laat de oplossing even intrekken in het weefsel. Spoel de stof hierna grondig na en laat de Sunbrella outdoorstof daarna drogen in de open lucht.
 • Mocht u de stof willen strijken, stel dan uw strijkijzer in op 'synthetisch weefsel'. Let op: gebruik GEEN stroom- of stoomstrijkijzer.

Grondige schoonmaak voor hardnekkige vlekken en schimmels

Stof van Sunbrella is speciaal behandel tegen schimmelvorming. Toch zou er schimmel kunnen groeien op vuil of andere vreemde substanties die op de stof blijven liggen. Zo verwijdert u schimmel of andere hardnekkige vlekken:

 • Maak een oplossing van 240 ml bleekwater en 60 ml zachte zeep voor 4 liter schoon water. Sproei die oplossing op de stof en laat ze even intrekken in het weefsel.
 • Schrob grondig met een zachte borstel, spoel grondig en laat de stof drogen in open lucht.

Afneembaar Sunbrella doek van zonwering of kussenslopen kunt u wassen in de machine op minder dan 40 graden. Gebruik, afhankelijk van het gewicht, de gewone hoeveelheid mild wasmiddel en voeg daar indien nodig 240 ml bleekwater aan toe. Laat de stof drogen in open lucht. Als het om hardnekkige vlekken of schimmelvorming gaat, mag u nog meer bleekwater toevoegen.

Het textiel nabehandelen voor vlottere schoonmaak

Alle stoffen van Sunbrella zijn al speciaal nabehandeld om ze meer waterafstotend te maken. Bij normaal gebruik is uw stof dan jarenlang beschermd tegen vuil, vlekken en water. Maar u kunt deze nabehandeling ook zelf ook nog een herhalen. Dit kan met 303 High Tech Fabric Guard TM, het aanbevolen product voor de nabehandeling van Sunbrella textiel.

5 jaar garantie op Sunbrella loungekussens

5 jaar beperkte garantie Sunbrella

De beperkte garantie op Sunbrella stof beschermt u als oorspronkelijke koper wanneer meubelstoffen van Sunbrella onbruikbaar zouden worden door verlies van kleur of kracht bij normaal gebruik van weersomstandigheden.

De beperkte garantie geldt tot vijf jaar* na de aankoopdatum.

Deze beperkte garantie geldt alleen voor Sunbrella Indoor & Outdoor Furniture meubelstoffen. Ze is geldig op basis van een aankoopbewijs van de oorspronkelijke koper. Ze dekt niet het normaal onderhoud en schoonmaken van de stof, schade door verkeerd gebruik, misbruik of installatiefouten, of kosten voor vervanging van de stof, inclusief werkuren en installatie.

Consumenten en Eindgebruikers: Sunbrella is gewoonlijk een onderdeel van een eindproduct zoals kussens en zonwering. De betrokken stoffen moeten altijd worden gebruikt voor de materialen die geschikt zijn voor gebruik buitenshuis om mogelijke schade aan de Sunbrelladoeken te voorkomen. Matras Factory aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor schade veroorzaakt aan de stof door of vanwege andere elementen die in het eindproduct verwerkt zijn of door het gebrek aan routineonderhoud (zie de onderhouds- en reinigingsvoorschriften).

In geen enkel geval kan dergelijke schade onder de garantie vallen. De koper moet contact opnemen met de leverancier van het item dat de gebreken veroorzaakt.

Om een garantieclaim in te dienen, gelieve het verkooppunt  waar het object is gekocht te contacteren. De aansprakelijkheid van Matras Factory blijft uitdrukkelijk beperkt tot deze garantie. Matras Factory behoudt zich het recht om de stof bij een schadeclaim te onderzoeken. Matras Factory zal de koper gratis een nieuwe overwaardige stof van Sunbrella leveren om de onbruikbare stof te vervangen. Het restant van de oorspronkelijke garantie gaat over op de vervangstof.

* 3 jaar voor Sunbrella Sling

WIJ MAKEN UW NACHTEN!