Loungekussens en matrassen

Loungekussens op maat voor in weer en wind!

Bent u op zoek naar loungekussens of loungematrassen die tegen een stootje kunnen, dan kunnen wij met de juiste samenstelling aan grondstoffen u een ”all weather” kwaliteit aanbieden.

Kussens of matrassen die u tijdens het seizoen buiten laat liggen raken bevuild. Met onze collectie aan OUTDOOR-stoffen kunt u deze eenvoudig reinigen, wassen of met een zachte borstel/doek schoonmaken, lees hier wat u kunt doen om de stof schoon te maken.

De OUTDOOR-stoffen van onze huiscollectie en de SUNBRELLA-kwaliteiten zijn voorzien van een water en vuil afstotende coating plus zijn kleurecht en rottingsvrij. Wanneer er een extreme laag water op komt zal het langzaam in de vezels trekken. Als gevolg hiervan zal de kern het vocht absorberen. U kunt de kussens dan het beste rechtop te drogen zetten in de wind en in de zon.

Uiteraard is het altijd te adviseren de kussens netjes op te bergen wanneer er geen gebruik van gemaakt wordt. Zo houdt u de kussens in optimale staat en kunt u er vele zomers gebruik van blijven maken.

Naast de mooie polyether kwaliteiten die wij gebruiken voor loungekussens, bieden wij ook een hoogwaardige koudschuim aan. Dit is de Pantera® koudschuim. Door de open celstructuur is dit type kernmateriaal uitermate geschikt voor loungekussens.

Wilt u echt een high-end combinatie? dan adviseren wij onze stevige Calipore® interieurs. Deze kernkwaliteit is volledig waterdoorlatend en schimmelwerend. Door het lounge kussen of loungematras ook te voorzien van een vocht doorlatende bodem is uw kussen/matras binnen een mum van tijd droog.

Wij adviseren u in deze combinatie een dikte tussen de 6-10 cm, dikker kan natuurlijk ook, maar zal dan iets meer tijd nodig hebben om in zijn geheel droog te worden.

loungekussens op maat Matras Factory

Sunbrella outdoor

Sunbrella is speciaal ontwikkeld om het hele jaar buiten te gebruiken. U komt deze stof overal tegen, in de tuin, op een terras of strand en op het dek van een boot.

Deze outdoor stoffen onderscheiden zich door de onderstaande eigenschappen en worden voor 5 jaar gegarandeerd op hun volgende specificaties:

 • Geen aantasting of verkleuring door UV-stralen
 • Het is gemakkelijk te reinigen: eenvoudig afborstelen met water en zeep
 • Sunbrella is ademend: het wordt dus niet heet en zal niet plakken
 • De stof pilt niet en wordt niet hard zoals vinyl
 • De stof is rot- en schimmelvrij
 • Sunbrella is bacterie werend
 • Sunbrella is waterafstotend en zeewaterbestendig
 • De stof kan gewassen worden op 30 ºC, strijkvrij

Duurzamen initiatieven van Sunbrella

1. Geen afval naar de stort

Met het oog op duurzaamheid is er geen enkele Sunbrella fabriek die afval naar de stortplaats stuurt. Dankzij de hoge inspanning op het gebied van recycling en hergebruik brengt Sunbrella iedere dag duurzaamheid in praktijk. Dankzij de efficiënte productie staat dit garant voor geen stortafval.

2. Gebruik van zonne-energie

In verschillende fabrieken is Sunbrella eigenaar en exploitant van zonnepanelen. Gezamenlijk leveren deze zonnepanelen 1,5 megawatt aan energie op. Dit is voldoende energie om meer dan 150 huishoudens van stroom te voorzien.

3. Vermindering van afvalwater

Dankzij het unieke kleuringsproces van Sunbrella wordt er tijdens het kleuren water bespaard. Bij conventionele verfprocessen wordt meer afvalwater gebruikt. Daarnaast zijn de Sunbrella stoffen kleurbestendig.

4. Minder afval

Dankzij de lange levensduur van Sunbrella textiel hoeft de stof veel minder snel vervangen te worden. Dit zorgt ervoor dat u met Sunbrella verzekerd bent van minder afval.

Sunbrella: Jarenlang leider in kwaliteit en innovatie

Onderstaand een mooie video waarin duidelijk wordt wat de meerwaarde van Sunbrella is. Of het nu gaat om een loungebank of bootkussens, Sunbrella is op dit gebied al jarenlang de leider in kwaliteit en innovatie.

Klik hier voor de uitgebreide Sunbrella Catalogus
Klik hier voor de uitgebreide Sunbrella Catalogus

Textiel van de loungekussens

Onze loungekussens uit deze textiellijn kunt u 12 maanden lang buiten gebruiken, ongeacht de weersomstandigheden. Het textiel samen met de door ons speciaal geselecteerde kern-kwaliteiten vormen een unieke en sterke combinatie. Uw loungekussens en loungematrassen zullen na een flinke regenbui snel weer opdrogen en zullen niet verkleuren door de felle zon.

Kern materiaal van de loungekussens

Koudschuim

De term koudschuim is afgeleid van ‘cold cure moulding’, maar de term High Resilience (HR) is eigenlijk meer van toepassing. Dit wordt gekenmerkt door een extra grote veerkracht en duurzaamheid. Doordat dit materiaal meer open poriën heeft, is het beter in staat om vocht te reguleren en ademt het beter dan de andere kwaliteit schuim. Een ander voordeel van koudschuim is dat kuilvorming hiermee praktisch uitgesloten is. Kortom: koudschuim is de overtreffende trap, de verbeterde versie van de traditionele polyether schuimen.

Calipore

Calipore is een uniek product speciaal gemaakt voor de ultieme outdoor comfort ervaring. Calipore schuim heeft een speciale open cel structuur die comfort combineert met unieke snel drogende eigenschappen. Water blijft in eerste instantie op het textiel liggen, en wanneer het licht door het textiel heen dringt zal het speciale kernmateriaal het vocht naar de bodem transporteren, waar een speciaal hiervoor ontwikkeld onderdoek het vocht uitwasemt. De kussens zijn binnen enkele uren droog, ook na hevige regenval.

Sunbrella textiel van Loungekussens
Calipur
Calipur

 

Prijzen van loungekussens

De prijs van uw loungekussens is afhankelijk van de keuze van textiel, kernmateriaal en natuurlijk de afmeting van uw loungekussenset.

Matras Factory outdoor collectie

Naast de hierboven genoemde Sunbrella textielcollectie heeft Matras Factory ook een eigen huis collectie. Bekijk hier de uitgebreide catalogus om inspiratie op te doen over de kleuren en de mogelijkheden die wij aanbieden. Onze Outdoor stoffen hebben ook zeer goede waterafstotende kwaliteiten, om ook een lange levensduur te garanderen.

kleurstalen stoffen outdoor lounge matrassen

Wilt u een offerte aanvragen?

U kunt bij Matras Factory uiteraard geheel vrijblijvend een offerte bij ons aanvragen. Hiervoor hebben wij echter wel wat informatie nodig:

Vermeld u in uw aanvraag alstublieft de lengte, de breedte en de gewenste dikte. Vermeld ook uw keuze in textiel, kiest u voor de Sunbrella collectie of de Matras Factory Outdoor collectie. En vermeld uiteindelijk uw kern keuze, kiest u voor Koudschuim of Calipore.

Voor een optimaal rendement van uw loungekussen of lounge matraskern adviseren wij u tenminste een dikte van 10 cm. Rugkussens, leefkussens of sierkussen kunnen ook uitgevoerd worden in een fluffy uitvoering.

5 jaar garantie op Sunbrella loungekussens

Onderhoud van de Sunbrella stof

Het Sunbrella textiel staat bekend om zijn comfort en is zeer makkelijk te onderhouden: bijna alle vlekken kunt u gewoon met een zachte zeep en wat water wegpoetsen. Heeft u te maken met vlekken die hardnekkiger zijn, dan kunt u bleekwater gebruiken. U hoeft niet bang te zijn dat het bleekwater de Sunbrella stof beschadigt, de kleuren blijven behouden. De Sunbrella stof is duurzaam op vele vlakken.

Ons advies is om vlekken en vuil zo snel mogelijk te verwijderen. Zo geeft u het geen kans zich te nestelen. Zo blijft de stof er goed uitzien en plukt u er tijdens 'de grote schoonmaak' de vruchten van.

Algemeen en licht onderhoud van de Sunbrella stof

 • Wanneer u vuil of vlekken ziet, veeg of borstel deze dan direct weg
 • Wassen in de wasmachine kan op 40° C
 • Het met de hand schoonmaken kan op de volgende manier: Maak een schoonmaakoplossing van 60 ml zachte zeep voor 4 liter lauw water (minder dan 40° C). Maak de stof vervolgens schoon met een zachte borstel en laat de oplossing even intrekken in het weefsel. Spoel de stof hierna grondig na en laat de Sunbrella outdoorstof daarna drogen in de open lucht.
 • Mocht u de stof willen strijken, stel dan uw strijkijzer in op 'synthetisch weefsel'. Let op: gebruik GEEN stroom- of stoomstrijkijzer.

Grondige schoonmaak voor hardnekkige vlekken en schimmels

Stof van Sunbrella is speciaal behandel tegen schimmelvorming. Toch zou er schimmel kunnen groeien op vuil of andere vreemde substanties die op de stof blijven liggen. Zo verwijdert u schimmel of andere hardnekkige vlekken:

 • Maak een oplossing van 240 ml bleekwater en 60 ml zachte zeep voor 4 liter schoon water. Sproei die oplossing op de stof en laat ze even intrekken in het weefsel.
 • Schrob grondig met een zachte borstel
 • spoel grondig en laat de stof drogen in open lucht.

Afneembaar Sunbrella doek van zonwering of kussenslopen kunt u wassen in de machine op minder dan 40 graden. Gebruik, afhankelijk van het gewicht, de gewone hoeveelheid mild wasmiddel en voeg daar indien nodig 240 ml bleekwater aan toe. Laat de stof drogen in open lucht. Als het om hardnekkige vlekken of schimmelvorming gaat, mag u nog meer bleekwater toevoegen.

Het textiel nabehandelen voor vlottere schoonmaak

Alle stoffen van Sunbrella zijn al speciaal nabehandeld om ze meer waterafstotend te maken. Bij normaal gebruik is uw stof dan jarenlang beschermd tegen vuil, vlekken en water. Maar u kunt deze nabehandeling ook zelf ook nog een herhalen. Dit kan met 303 High Tech Fabric Guard TM, het aanbevolen product voor de nabehandeling van Sunbrella textiel.

5 jaar beperkte garantie Sunbrella

De beperkte garantie op Sunbrella stof beschermt u als oorspronkelijke koper wanneer meubelstoffen van Sunbrella onbruikbaar zouden worden door verlies van kleur of kracht bij normaal gebruik van weersomstandigheden.

De beperkte garantie geldt tot vijf jaar* na de aankoopdatum.

Deze beperkte garantie geldt alleen voor Sunbrella Indoor & Outdoor Furniture meubelstoffen. Ze is geldig op basis van een aankoopbewijs van de oorspronkelijke koper. Ze dekt niet het normaal onderhoud en schoonmaken van de stof, schade door verkeerd gebruik, misbruik of installatiefouten, of kosten voor vervanging van de stof, inclusief werkuren en installatie.

Consumenten en Eindgebruikers: Sunbrella is gewoonlijk een onderdeel van een eindproduct zoals kussens en zonwering. De betrokken stoffen moeten altijd worden gebruikt voor de materialen die geschikt zijn voor gebruik buitenshuis om mogelijke schade aan de Sunbrelladoeken te voorkomen. Matras Factory aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor schade veroorzaakt aan de stof door of vanwege andere elementen die in het eindproduct verwerkt zijn of door het gebrek aan routineonderhoud (zie de onderhouds- en reinigingsvoorschriften).

In geen enkel geval kan dergelijke schade onder de garantie vallen. De koper moet contact opnemen met de leverancier van het item dat de gebreken veroorzaakt.

Om een garantieclaim in te dienen, gelieve het verkooppunt waar het object is gekocht te contacteren. De aansprakelijkheid van Matras Factory blijft uitdrukkelijk beperkt tot deze garantie. Matras Factory behoudt zich het recht om de stof bij een schadeclaim te onderzoeken. Matras Factory zal de koper gratis een nieuwe overwaardige stof van Sunbrella leveren om de onbruikbare stof te vervangen. Het restant van de oorspronkelijke garantie gaat over op de vervangstof.

* 3 jaar voor Sunbrella Sling

WIJ MAKEN UW NACHTEN!

Search engine powered by ElasticSuite