Traagschuim toppers

2 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Traagschuim topper 

Als uw huidige matras niet meer zo lekker ligt als vroeger, hoeft u niet direct een nieuw matras aan te schaffen. Vaak kunt u de levensduur van uw matras nog een paar jaar verlengen door een traagschuim topdekmatras te kopen. Op deze manier kunt u, op een goedkope manier, uw bed een upgrade geven. Uiteraard zorgt een traagschuim topper ook voor meer slaapcomfort. 

Bij een traagschuim topper wordt het schuim in elkaar gedrukt wanneer je er op ligt. Wanneer je vervolgens weer opstaat zal het traagschuim topdekmatras langzaam zijn originele vorm weer aannemen. Hierdoor neem de topper perfect de vorm van jouw lichaam aan, waardoor drukpunten worden verminderd. De zware delen van het lichaam, bijvoorbeeld heupen en schouders kunnen verder wegzakken in het schuim. Dit bevorderd de lichaamshouding aanzienlijk. 

Hygiëne

Wilt u een traagschuim topper uit hygiënische overwegingen? Als tussenoplossing, voor het verbeteren van de slaapkwaliteit en hygiëne, kunt u een traagschuim topdekmatras aanschaffen. Hierdoor voelt uw matras schoner en nieuwer aan. Bijkomend voordeel van een traagschuim topper is dat u deze makkelijk kunt keren en luchten. Zorg daarnaast wel dat u iedere tien jaar uw matras vervangt. Na ca. tien jaar (afhankelijk van het type matras) is een matras aan vervanging toe. 

Wat is een traagschuim topper?

Traagschuim wordt ook wel visco-elastisch memoryfoam of NASA-schuim genoemd. De laatse naam heeft het te danken aan de uitvinder, namelijk het National Aeronautics and Space Administration, oftewel NASA. In de jaren ’60 van de vorige eeuw waren de wetenschappers bij NASA op zoek naar een materiaal dat de astronauten zou kunnen beschermen tegen de hoge versnellingskrachten die vrij kwamen tijdens een lancering.

Door haar opvallende eigenschappen is traagschuim een materiaal dat zich snel weet aan te passen aan de contouren van de gebruiker. U zult het gevoel krijgen lekker weg te zakken in de traagschuim topper, zonder dat u hoeft in te boeten op draagkracht. Een van de belangrijkste aspecten van een goede traagschuim topper is namelijk dat het uw lichaam goed ondersteund. Traagschuim zorgt ervoor dat u voldoende wegzakt om comfortabel te liggen, en tegelijkertijd worden uw spieren en botten voorzien van de nodige ondersteuning.

Traagschuim standaard in de zorgsector

Door de drukverlagende kwaliteiten van het materiaal traagschuim, wordt het veel gebruikt in de zorgsector. In ziekenhuizen en verzorgingstehuizen worden matrassen van traagschuim gebruikt wanneer men voor langere tijd op bed moet liggen. Het materiaal zorgt voor een goede doorbloeding, en helpt doorligplekken te voorkomen. Traagschuim kan goed langere perioden zeer intensief worden gebruikt.

Bekijk ook onze andere toppers!

Meest verkochte dekmatrassen
Certificatie van onze dekmatrassen


Certipur certificaaat


Hygcen certificaat


Oeko-tex certificaat


CE markering


Made in HollandLees meer over de certificatie van onze dekmatrassen
Search engine powered by ElasticSuite