pocketveren

Het beste pocketvering matras

Een pocketvering matras bestaat uit allerlei staaldraad veren die individueel zijn verpakt in een zakje van textiel. Het zakje textiel waar een veer in is verpakt wordt ook wel een pocket genoemd; vandaar de naam pocketvering matras. Een goed pocketvering matras geeft goede ondersteuning en gaat vele jaren mee. Maar wat zijn de criteria voor een ‘goed’ pocketvering matras? En wat is het beste pocketvering matras.

De beste pocketvering matrassen: 1000-pocketveren matras 'Dover', 1000-pocketveren matras 'Sirius' en 1000-pocketveren matras 'London'

Criteria voor beste pocketvering matras

1000 pockets: de hoeveelheid pockets in het pocketveringmatras zijn bepalen voor de maten van comfort. Bij deze comfort graadmeter geldt: hoe meer pocketveren, hoe hoger het comfort. Een pocketveringmatras begint bij ongeveer 360 veren per vierkante meter. Als u op zoek bent naar het beste pocketvering matras, ga dan voor het maximaal aantal pockets. Er zijn pocketvering matrassen met maar liefst 1000 pockets per vierkante meter. Dit is een uitstekende keuze wanneer u op zoek bent naar het beste pocketveringmatras.

Afdeklaag: naast de hoeveelheid pockets heeft de afdeklaag van het pocketveringmatras ook invloed op de kwaliteit van het matras. Een pocketvering matras bestaat namelijk nooit alleen uit een pocketveringkern. Bovenop de ondersteunende laag pocketveren bevind zich een afdeklaag die het ligcomfort verhoogd. De afdeklaag kan worden gevormd door koudschuim, traagschuim of latex. Het is belangrijk dat deze toplaag van de juiste kwaliteit is. Zo is het 1000-pocketveren matras met een Talalay® latex toplaag van ongekend hoge kwaliteit.

beste pocketvering matras

Voordelen pocketvering matras

Wanneer u kiest voor een pocketvering matras brengt die vele voordelen met zich mee:

  • Dankzij de holle kern heeft het pocketvering matras uitstekende klimaateigenschappen: het matras ventileert optimaal en beschikt over hoogwaardige vocht- en temperatuurregulatie.
  • Na verloop van tijd kan de weerstand van materiaal verminderen. Bij de staaldraden waardoor een pocketvering matras wordt gevormd blijft de weerstand voor aanzienlijk lang op hoog niveau. Dit zorgt ervoor dat de kans op kuilvorming bij pocketvering matrassen enorm laag ligt.
  • De verpakte veren van een pocketvering matras bieden uitmuntende veerkracht en ondersteuning.
  • Dankzij de holle kern is het pocketvering matras een uitstekend keuze vanuit hygiënisch oogpunt: bacteriën zullen zich niet nestelen die deze ruimte. Dit komt omdat de holle kern goed ventileert en hier amper vocht ophoopt.
  • Hoogwaardige pocketvering matrassen zijn voorzien van comfortzones. Dit zijn gebieden in het matras waar de pocketvering meer of juist minder weerstand bieden. Deze comfortzones zorgen voor extra juist op de juiste plekken van het lichaam, zoals heupen en schouders.

Het beste pocketvering matras volgens ons

De beste pocketvering matrassen zijn pocketvering matrassen met 1000 pockets. Deze matrassen bieden optimale ondersteuning tijdens het slapen en zorgen tegelijkertijd voor een overweldigend slaapcomfort.