Talalay® Latex matras 100% Natuurlijk 'Medium'

Levertijd: 2-3 Weken
 • Dit artikel wordt bij u thuis afgeleverd door onze professionele partner Jos Dusseldorp Meubeltransport.
 • Levering vindt plaats op een door u gewenst moment (vanaf moment dat het artikel leverbaar is).
Lees meer
SKU
mvktalnm
Vanaf € 1.019,00
 • Snelle levering
 • Gratis bij u thuisbezorgd
 • 100 dagen proefslapen
 • Veilig en vertrouwd betalen

Heeft u vragen? Wij weten alles van matrassen, omdat we ze al meer dan 30 jaar zelf maken!

☎ 0513 640 401

De unieke eigenschappen van 100% natuurlijk Talalay Latex

Open celstructuur

De open celstructuur garandeert een uitstekende luchtcirculatie, koel in de zomer en warm in de winter !, Uw lichaam wordt gelijkmatig ondersteund, dit bevordert de bloeddoorstroming en gaat prikkeling in de ledenmaten tegen.
De veerkracht en  flexibiliteit van het dit unieke Talalay® latex matras maakt het draaien op het matras licht en gemakkelijk, en het matras leent zich uitstekend voor alle mogelijke verstelbare matrasdragers

Omkeerbaar matras

Het comfort van dit keerbare 5 zone 100% natuurlijk  Talalay® latex matras, is exclusief voorbehouden aan MATRAS FACTORY, en is verkrijgbaar is 2 hardheden die wij omschrijven als MEDIUM of SOFT. Dit 100% natuurlijke TALALAY® latex matras is aan 2 kanten beslaapbaar, in hetzelfde comfort !

10 jaar garantie

In onze zoektocht naar welzijn optimalisatie is de prijs niet alleen maar leidend, maar het sublieme uitgebalanceerde comfort van dit exclusieve matras, waar wij met overtuiging  10 jaar Garantie op aanbieden.

100% zuivere latex

Een ander onbenoemd item is dat deze kwaliteit in tegenstelling tot andere natuur latex matrassen, ook ECHT uit 100% zuivere latex geproduceerd is. De Talalay® productie methode biedt als enige deze GARANTIE, 0% synthetisch latex en 0% vulstoffen.

De kern

Het 100% natuurlijk Talalay® Latex matras heeft een kerndikte van 20 cm. De kern bestaat uit 100% natuurlijk Talalay®. In combinatie met een 100% organic katoenen matrashoes zijn de matrassen een zuiver natuur product. Dit is dus een ideale keuze voor mensen die de voorkeur geven aan natuurlijke materialen.

Ligcomfort 'Medium' 

Dit Talalay Latex matras 100% natuurlijk heeft het ligcomfort 'Medium'. Als u liever iets zachter ligt, kunt u kiezen voor het Talalay Latex Matras 100% natuurlijk 'Soft'. Dit matras heeft het ligcomfort 'Soft'.

Antibacterieel en huisstofmijt-resistent

Net zoals de “ original” Talalay® Latex matras heeft 100% natuurlijk Talalay ®Latex het voordeel dat het matras antibacterieel en huisstofmijt-resistent is.

 • Vrij van allergenen
 • Antischimmel, anti huisstofmijt en antibacterieel
 • Van nature brandwerend zonder brandvertragers
 • Zeer veerkrachtig, duurzaam en heerlijk comfortabel
 • Biologisch afbreekbaar
 • CFK vrij, geen oplosmiddelen, geen weekmakers

Wij streven voor u, naar de meest gezonde maar vooral comfortabele slaapervaring.

Meest pure en natuurlijke latex

Bij 100% natuurlijk Talalay® Latex matrassen is 0% synthetisch rubber gebruikt maar alleen natuurlijk latex van de Hevea Brasiliensis boom in Guatemala. De zuivere latex komt uitsluitend van plantages die gecertificeerd zijn met een FSC kenmerk, deze certificering zorgt dat er verantwoord bosbouw plaatsvindt, er goede werkomstandigheden gehandhaafd blijven en dat het regenwoud ongerept blijft. Deze basis heeft als doel het hele proces volledig transparant te krijgen, zodat u als consument de meest pure natuurlijke latex in uw matras terug vindt.

Eerlijk productieproces

Het productie proces van de Talalaly® Latex kern is “Cradle to Cradle” wat staat voor een circulaire economie en verantwoord zaken doen. Dit betekend ook dat er geen grondstoffen verwerkt worden die gevaarlijk zijn voor mens of milieu,  maar juist grondstoffen die volledig kunnen worden hergebruikt, zonder hun waarde te verliezen.

Exclusiviteit en hoogste niveau

In samenwerking met de grondleggers van de comfortabelste 5 zone “classic” DUNLOPILLO®  Talalay® latex matrassen, hebben wij de exclusiviteit voor deze unieke kernen verkregen, die door de enige gecertificeerde fabriek in Europa – VITA TALALAY® – geproduceerd wordt en die in opbouw van comfort lagen van verschillende hardheden en contouren in puntelasticiteit en veerkracht het hoogst haalbare niveau bereiken.

Met 100% organic katoenen matrashoes

Om de 100% natuurlijke Talalay latex kern zit een 100% organic katoenen matrashoes bestaande uit een dubbeldoek van 100% organisch katoen bestikt met een vulling van 350 grams M2 katoenen vulling op een katoenen tricot onderzijde. De matrashoes heeft een 3 of 4 zijdige ritssluiting (afhankelijk van de maatvoering) en is wasbaar tot 40°C.

Voor een perfect slaapklimaat

Creëer een perfect slaapklimaat met een uitgebalanceerde en gezonde temperatuur en optimaliseer de vochtbalans verhouding met een 100% natuurlijke katoenen matrashoes.

De bovenzijde van de organic matrashoes voelt heerlijk zacht aan, zachter als andere standaard katoen soorten, en hierdoor minder kans op huidirritaties.

Organic cotton

Organic cotton wordt volgens de strenge regels van de biologische landbouw verwerkt Dit betekent onder andere dat er geen synthetische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt of andere middelen die de omgeving of arbeiders kunnen schaden. Ook mogen er geen genetisch gemodificeerde planten gebruikt worden voor gecertificeerd biologisch katoen, alleen pure katoenplanten.

Omdat er geen gebruik is gemaakt van kunstmest, groeit de katoenplant langzaam en maakt ze mooie, lange en sterke vezels die gesponnen kunnen worden tot katoengaren. Deze garens worden gebruikt voor uw Organic cotton dubbeldoek breisel matrashoes.


Certificaten van 100% natuurlijk Talalay Latex matras soft

OEKO-TEX 100, PRODUCTKLASSE 1.

Dit certificaat, ooit in het leven geroepen voor kleding, toont aan dat direct contact met de huid geen problemen veroorzaakt, en dat het veilig is, zelfs voor de babyhuid.


RAINFOREST ALLIANCE

De Rainforest Alliance certificering zet zich in voor drie pijlers omvattende of duurzaamheid-sociale, economische en milieuproblemen. Rainforest Alliance is een keurmerk voor arbeidsomstandigheden, milieu en natuurbehoud voor producten uit gebieden waar regenwoud groeit. Rainforest Alliance is een milieuorganisatie uit de Verenigde Staten, die ecosystemen en mensen en dieren die daarvan afhankelijk zijn, beschermt. Een belangrijk criterium is bescherming van het regenwoud en het welzijn van arbeiders.

Rainforest alliance certificaat

ECO INSTITUT

Natural Vita Talalay® Latex voldoet aan de Oeko-Tex® Standard 100 product class 1, dit houdt in dat aan alle ecologische eisen wordt voldaan, die ook aan baby artikelen worden gesteld.

Eco institut certificaat

CRADLE-TO-CRADLE

Natural Vita Talalay is Cradle-to-Cradle Gold gecertificeerd. Dat betekent dat het verantwoord is ontworpen. Alle gebruikte materialen, gecheckt door de chemici van EPEA, schaden de gezondheid niet en zijn niet milieubelastend.

Cradle to cradle certificaat

FOREST STEWARDSHIP COUNCIL®

Het FSC®-certificaat garandeert dat de complete handelsketen verantwoord beheerd wordt in het hele productieproces: vanaf het zaadje van de rubberboom, tot matras, topper of kussen. Dit maakt het complete productieproces volledig transparent en traceerbaar.

FSC certificaat

Informatieve video

Specificaties
Materiaal Talalay® Latex 100% natuurlijk medium
Gemaakt in Nederland (in Heerenveen)
Ligcomfort Medium
Totale matrashoogte Circa 20 cm
Dikte kern 18 cm
Matrasdrager Uitermate geschikt voor gebruik op een boxspring, lattenbodem, schotelbodem, spiraalbodem of andere goed ventilerende bedbodem
Matrashoes Luxe dubbeldoeks 100% organic katoenen matrashoes, voor extra comfort. Afritsbaar, anti-allergisch en wasbaar tot 40°C.
Garantie 10 jaar
Keerbaar matras Ja
Levertijd 2-3 Weken
Verzendservice Gratis bij u thuisbezorgd

Geen resultaten

Levertijden

De levertijd voor matrassen ligt rond de 10-15 werkdagen. Over het algemeen kunnen wij snel produceren, maar is de grootste vertragende factor het transport naar uw huis toe. Normale matrassen zijn te groot om vervoerd te worden met een pakketdienst dus moeten deze met een meubelvervoerder bezorgd worden.

Topdekmatrassen, kindermatrassen, hoofdkussens en beddengoed worden over het algemeen met de pakketdienst verzonden. Bij deze artikelen ligt de levertijd rond de 10 werkdagen.

Waarom 10-15 werkdagen?

Wij kunnen het niet vaak genoeg benadrukken: Bij ons koopt u uw matrassen rechtstreeks vanaf de productie. Want wij maken alle matrassen zelf in onze eigen fabriek in Nederland (Heerenveen). U koopt een Hollands kwaliteitsproduct dat ambachtelijk gemaakt wordt van enkel gecertificeerde West-Europese grondstoffen. Wij hanteren geen voorraad, maar maken ieder matras pas zodra u uw bestelling plaatst.

Wat zijn de verzendkosten?

Nederland:

 • Matrassen, boxsprings en bedbodems: €30,-
 • Topdekmatrassen, kindermatrassen en babymatrassen: €15,-
 • Beddengoed, hoofdkussens en matrasbeschermers: € 7,50

België:

 • Matrassen, boxsprings en bedbodems: €60,-
 • Topdekmatrassen, kindermatrassen en babymatrassen: €30,-
 • Beddengoed, hoofdkussens en matrasbeschermers: € 15

Alle matrassen, boxsprings en bedbodems worden met meubeltransport vervoerd. Bezorging is in principe tot aan de eerste deur van het gebouw waarin u woont. Wilt u dat we uw bestelling bijvoorbeeld tot in de slaapkamer bezorgen, of een boxspring of bed monteren, dan kan dit tegen een meerprijs. Wij rekenen deze meerprijs omdat er dan niet één, maar twéé bezorgers langs moeten komen.

Topdekmatrassen, baby- en kindermatrassen beddengoed en hoofdkussens kunnen we per pakketdienst naar u versturen.

Meest verkochte matrassen