Talalay® Latex matras 100% Natuurlijk 'Soft'

Levertijd: 1 Week
 • Dit artikel wordt bij u thuis afgeleverd door onze huisvervoerder.
 • Levering vindt plaats op de door u gekozen datum, u ontvangt 3 dagen voor levering nog een reminder via mail en u ontvangt de avond voor levering een track and trace code via de mail.
Lees meer
Nog %1 beschikbaar
SKU
mvktalns
Vanaf € 1.249,00
 • Kies zelf uw bezorgdatum
 • Gratis bij u thuisbezorgd
 • 100 dagen proefslapen op 1-persoons matrassen
 • Veilig en vertrouwd betalen
 • Het recyclen van matrassen is iets van iedereen. Of je nou producent of importeur bent, gemeente of afvalverzamelaar, verkoper of consument.

  Met elkaar moeten we zorgen dat meer matrassen een tweede leven krijgen. Door onderdelen te recyclen en opnieuw te gebruiken. Veel matrassen worden nu verbrand en dat is zonde. Van de energie, de grondstoffen en het geld.

  De recyclebijdrage bedraagt €3,93 per matras of topper, ongeacht de afmeting.

  Lees meer
 • Prijzen zijn exclusief €3,93 recyclebijdrage

Dit matras ligt in onze showroom

U bent welkom om vrijblijvend te komen proefliggen! Het is ook mogelijk om dit op afspraak te doen. Op deze manier bent u er van verzekerd dat onze werknemers uitgebreide persoonlijke aandacht voor u hebben.

Afspraak maken

Heeft u vragen? Wij weten alles van matrassen, omdat we ze al meer dan 30 jaar zelf maken!

0513 640 401

De unieke eigenschappen van 100% natuurlijk Talalay® Latex

Open celstructuur

De open celstructuur van het Talalay® garandeert een uitstekende luchtcirculatie; heerlijk koel in de zomer en warm in de winter!

Uw lichaam wordt gelijkmatig ondersteund, dit bevordert de bloeddoorstroming en gaat prikkeling in de ledenmaten tegen.

De veerkracht en flexibiliteit van het dit unieke Talalay® latex matras maakt het draaien op het matras licht en gemakkelijk, en het matras leent zich uitstekend voor alle soorten vaste en verstelbare matrasdragers.

Omkeerbaar matras

Het comfort van dit keerbare 5 zone 100% natuurlijk  Talalay® latex matras, is exclusief voorbehouden aan MATRAS FACTORY en is verkrijgbaar is 2 hardheden die wij omschrijven als MEDIUM of SOFT. Dit 100% natuurlijke Talalay® latex matras is aan 2 kanten te beslapen, en geeft altijd hetzelfde ligcomfort.

10 jaar garantie

In onze zoektocht naar het beste ligcomfort, is de prijs niet leidend, maar zijn wij overtuigd van het perfect uitgebalanceerde comfort van dit exclusieve matras. Wij bieden dan ook gerust 10 jaar garantie op deze matrassen.

100% zuivere latex

Een ander onbenoemd item is dat deze kwaliteit, in tegenstelling tot andere natuurlatex matrassen, ook ECHT uit 100% zuivere latex geproduceerd is. De Talalay® productiemethode biedt als enige de garantie; in dit matras zit 0% synthetisch latex en 0% vulstoffen.

Royale 100% natuurlijke kern

Het 100% natuurlijk Talalay® Latex matras heeft een kerndikte van maar liefst 18 centimeter. De kern bestaat uit 100% natuurlijk Talalay®. In combinatie met een 100% organic katoenen matrashoes zijn de matrassen een zuiver natuur product. Dit is dus een ideale keuze voor mensen die de voorkeur geven aan natuurlijke materialen.

Ligcomfort 'Soft' 

Dit 100% natuurlijke Talalay® Latex matras heeft het ligcomfort 'Soft'. Als u liever iets steviger ligt, kunt u kiezen voor het Talalay Latex Matras 100% natuurlijk 'Medium'. Dat matras heeft het ligcomfort 'Medium'.

Antibacterieel en huisstofmijt-resistent

Net zoals het Original Talalay® Latex matras heeft het 100% natuurlijk Talalay ®Latex matras het voordeel dat het matras antibacterieel en huisstofmijt-resistent is.

 • Vrij van allergenen
 • Antischimmel, anti huisstofmijt en antibacterieel
 • Van nature brandwerend zonder brandvertragers
 • Zeer veerkrachtig, duurzaam en heerlijk comfortabel
 • Biologisch afbreekbaar
 • CFK vrij, geen oplosmiddelen, geen weekmakers

Gewicht 100% natuurlijk Talalay® Latex matras

We krijgen vaak de vraag hoe zwaar een 100% natuurlijk Talalay® Latex matras is. Dit is uiteraard afhankelijk van de maat van het matras. Het 100% natuurlijk Talalay® Latex matras weegt per m2 14,7 kg. Dit geeft het eenpersoons 100% natuurlijk Talalay® Latex matras van 90 x 200 een gewicht van 26 kg. Klanten willen graag het gewicht van het matras weten omdat wordt geadviseerd om enkele keren per jaar het matras om te keren. Dit is bedoeld om de levensduur van het matras te verlengen.

Wij streven voor u naar de meest gezonde en vooral comfortabele slaapervaring.

Meest pure en natuurlijke latex

Bij 100% natuurlijk Talalay® Latex matrassen is 0% synthetisch rubber gebruikt maar alleen natuurlijk latex van de Hevea Brasiliensis boom in Guatemala. De zuivere latex komt uitsluitend van plantages die gecertificeerd zijn met een FSC kenmerk. Deze certificering zorgt dat er verantwoord bosbouw plaatsvindt, er goede werkomstandigheden gehandhaafd blijven en dat het regenwoud ongerept blijft.

Deze basis heeft als doel het hele proces volledig transparant te krijgen, zodat u als consument de meest pure natuurlijke latex in uw matras terug vindt.

Eerlijk productieproces

Het productieproces van de Talalay® Latex kern is “Cradle to Cradle” wat staat voor een circulaire economie en verantwoord zaken doen. Dit betekent ook dat er geen grondstoffen verwerkt worden die gevaarlijk zijn voor mens of milieu,  maar juist grondstoffen die volledig kunnen worden hergebruikt, zonder hun waarde te verliezen.

Exclusiviteit en hoogste niveau

In samenwerking met de grondleggers van de comfortabelste 5 zone “classic” DUNLOPILLO®  Talalay® latex matrassen, hebben wij de exclusiviteit voor deze unieke kernen verkregen, die door de enige gecertificeerde fabriek in Europa (Maastricht) – VITA TALALAY® – geproduceerd wordt en die in opbouw van comfort lagen van verschillende hardheden en contouren in puntelasticiteit en veerkracht het hoogst haalbare niveau bereiken.

Met 100% organic katoenen matrashoes

Om de 100% natuurlijke Talalay® latex kern zit een 100% organic katoenen matrashoes bestaande uit een dubbeldoek van 100% organisch katoen bestikt met een vulling van 350 grams M2 katoenen vulling op een katoenen tricot onderzijde. De matrashoes heeft een 3 of 4 zijdige ritssluiting (afhankelijk van de maatvoering) en is wasbaar tot 40°C.

Voor een perfect slaapklimaat

Creëer een perfect slaapklimaat met een uitgebalanceerde en gezonde temperatuur en optimaliseer de vochtbalans verhouding met een 100% natuurlijke katoenen matrashoes.

De bovenzijde van de organic matrashoes voelt heerlijk zacht aan, zachter als andere standaard katoen soorten, en hierdoor minder kans op huidirritaties.

Organic cotton

Organic cotton wordt volgens de strenge regels van de biologische landbouw verwerkt. Dit betekent onder andere dat er geen synthetische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt of andere middelen die de omgeving of arbeiders kunnen schaden. Ook mogen er geen genetisch gemodificeerde planten gebruikt worden voor gecertificeerd biologisch katoen, alleen pure katoenplanten.

Omdat er geen gebruik is gemaakt van kunstmest, groeit de katoenplant langzaam en maakt ze mooie, lange en sterke vezels die gesponnen kunnen worden tot katoengaren. Deze garens worden gebruikt voor uw Organic cotton dubbeldoek breisel matrashoes.

Wat is het verschil tussen het 100% natuurlijke Talalay® latex en de Talalay® latex classic?

Wij krijgen geregeld de vraag wat het verschil is tussen de 2 soorten Talalay matrassen die wij aanbieden. Kort gezegd is het 100% natuurlijke Talalay® latex matras een ‘groen’ matras. De kern van dit matras bestaat volledig uit Talalay latex. Om het matras zit een 100% organic katoenen matrashoes. De natuurlijke kern samen met de organic matrashoes vormen een ‘groen’ product.

De kern van het Talalay® latex classic matras bestaat uit natuurlijk Talalay latex en een deel synthetisch Talalay latex. Het matras is afgewerkt met een luxe AirVent matrashoes.

Het 100% natuurlijke Talalay latex matras kan wat steviger aanvoelen omdat de katoenen matrashoes wat stugger is. Op het gebied van ligcomfort zijn beide matrassen relatief zacht waarbij het 100% natuurlijk matras iets steviger is. Om  doublure te voorkomen hebben wij gekozen om de 100% natuurlijk matras in een iets andere specificatie (en daardoor ligcomfort) te maken dan de “classic” Talalay. Het 100% natuurlijke Talalay latex matras heeft een kerndikte van 18 cm en het Talalay latex classic matras heeft een kerndikte van 20 cm.

Mensen die uit een levens overtuiging voor 100% natuur gaan, kiezen voor het 100% natuurlijke Talalay latex matras. Bij dit matras is namelijk het kernmateriaal en de matrashoes natuurlijk.

Samengevat verschillende de matrassen op de volgende punten:

 1. Aandeel natuurlijk Talalay latex
 2. De kerndikte
 3. Type matrashoes
 4. Licht verschil in ligcomfort

Certificaten van 100% natuurlijk Talalay® Latex matras soft

OEKO-TEX 100, PRODUCTKLASSE 1.

Dit certificaat, ooit in het leven geroepen voor kleding, toont aan dat direct contact met de huid geen problemen veroorzaakt, en dat het veilig is, zelfs voor de babyhuid.


RAINFOREST ALLIANCE

De Rainforest Alliance certificering zet zich in voor drie pijlers omvattende of duurzaamheid-sociale, economische en milieuproblemen. Rainforest Alliance is een keurmerk voor arbeidsomstandigheden, milieu en natuurbehoud voor producten uit gebieden waar regenwoud groeit. Rainforest Alliance is een milieuorganisatie uit de Verenigde Staten, die ecosystemen en mensen en dieren die daarvan afhankelijk zijn, beschermt. Een belangrijk criterium is bescherming van het regenwoud en het welzijn van arbeiders.

Rainforest alliance certificaat

ECO INSTITUT

Natural Vita Talalay® Latex heeft het Eco-Institut keurmerk. Dit Eco-Institut behoort al meer dan 25 jaar tot de leidende aanbieders van keuringen op het gebied van schadelijke stoffen en emissie van bouw- en interieurproducten.

Producten worden door eco-instituut geanalyseerd volgens nationale en internationale eisen en criteria. Het eco-instituut-label wordt inmiddels al meer dan 10 jaar toegewezen aan producten. Het label is het leidende internationale keurmerk voor emissiearme producten en producten met zeer weinig tot geen schadelijke stoffen.

Eco institut certificaat

CRADLE-TO-CRADLE

Natural Vita Talalay® is Cradle-to-Cradle Gold gecertificeerd. Dat betekent dat het verantwoord is ontworpen. Alle gebruikte materialen, gecheckt door de chemici van EPEA, schaden de gezondheid niet en zijn niet milieubelastend.

Cradle to cradle certificaat

FOREST STEWARDSHIP COUNCIL®

Het FSC®-certificaat garandeert dat de complete handelsketen verantwoord beheerd wordt in het hele productieproces: vanaf het zaadje van de rubberboom, tot matras, topper of kussen. Dit maakt het complete productieproces volledig transparent en traceerbaar.

FSC certificaat

Global Organic Textile Standard (GOTS) keurmerk

GOTS is hét internationale keurmerk voor biologisch textiel. De matrashoes van het 100% natuurlijk Talalay® latex matras 'Soft' is voorzien van het Global Organic Textile Standard (GOTS) keurmerk.

Garanties van GOTS keurmerk

GOTS keurmerk matrashoes Talalay latex matras

Het GOTS keurmerk garandeert milieuvriendelijke textielproductie. GOTS gecertificeerd textiel zijn verplicht om een duurzaamheidsplan te ontwikkelen. Binnen dit duurzaamheidsplan staan waterverbruik, energieverbruik en afvalbeheer centraal. Daarnaast zijn criteria voor de maximale emissienormen voor water bij de productie van GOTS textiel.

Tevens zijn er criteria vastgesteld voor krimpbestendigheid bij het wassen en drogen van een GOTS textiel. Er gelden ook strenge normen voor de kleurvastheid van GOTS textiel bij transpiratie, wassen, nat en droog wrijven en blootstelling aan licht. Deze normen en criteria zijn gebaseerd op de regels van het International Standards Organisation (ISO).

Daarnaast garandeert het GOTS keurmerk dat er géén schadelijke stoffen worden gebruikt tijdens de productie.

Tenslotte waarborgt GOTS sociaal verantwoorde arbeidsomstandigheden binnen de textielverwerking. De sociale criteria voor textielverwerking omvatten onder andere de volgende speerpunten:

 • Verbod op dwangarbeid
 • Veilige en hygiënische arbeidsomstandigheden
 • Verbod op kinderarbeid, fysieke mishandeling, discriminatie en andere vormen van intimidatie
 • Vakbondsvrijheid
 • Recht op collectief overleg
 • Lonen en werkuren voldoen aan de nationale wettelijke vereisten

GOTS keurmerk heeft 2 varianten

Er zijn 2 varianten van het GOTS keurmerk:

 1. GOTS-label (+95%) biologische textielvezels : Textiel met dit label bestaat voor meer dan 95% uit biologisch textielvezel.
 2. GOTS-label x% biologische textielvezel: Het textiel met dit label bestaat voor minimaal 70% uit biologisch textiel. Dit label wordt toegekend aan GOTS textiel dat tussen de 70% à 95% bestaat uit biologisch textiel. Op dit type label wordt het percentage biologisch textiel weergegeven.

Wanneer er geen percentage wordt gegeven op het GOTS label, is het textiel GOTS +95% gecertificeerd. Onder het GOTS keurmerk staat bij een +95% GOTS-textiel “Organic”.

Informatieve video

Specificaties
MateriaalTalalay® Latex 100% natuurlijk soft
Gemaakt inNederland (in Heerenveen)
LigcomfortSoft
Totale matrashoogteCirca 19 cm
Dikte kern18 cm
MatrasdragerUitermate geschikt voor gebruik op een boxspring, lattenbodem, schotelbodem, spiraalbodem of andere goed ventilerende bedbodem
MatrashoesLuxe dubbeldoeks 100% organic katoenen matrashoes, voor extra comfort. Afritsbaar, anti-allergisch en wasbaar tot 40°C.
Anti huisstofmijtJa
Anti allergeenJa
SlaaphoudingGeschikt voor buikslapers, rugslapers en zijslapers
AfritsbaarDeze matrashoes is afritsbaar en heeft een 3-zijdige ritssluiting
Garantie10 jaar
Keerbaar matrasJa
Levertijd1 Week
VerzendserviceGratis bij u thuisbezorgd

Geen resultaten

Levertijden

De levertijd voor matrassen ligt rond de 1 - 2 weken. Over het algemeen kunnen wij snel produceren, maar is de grootste vertragende factor het transport naar uw huis toe. Normale matrassen zijn te groot om vervoerd te worden met een pakketdienst dus moeten deze met een meubelvervoerder bezorgd worden.

Topdekmatrassen, kindermatrassen en beddengoed worden over het algemeen met de pakketdienst verzonden. Bij deze artikelen ligt de levertijd rond de 1 à 2 weken.

Waarom 1 à 2 weken?

Wij kunnen het niet vaak genoeg benadrukken: Bij ons koopt u uw matrassen rechtstreeks vanaf de productie. Want wij maken alle matrassen zelf (muv M line) in onze eigen fabriek in Nederland (Heerenveen). U koopt een Hollands kwaliteitsproduct dat ambachtelijk gemaakt wordt van enkel gecertificeerde West-Europese grondstoffen. Wij hanteren geen voorraad, maar maken ieder matras pas zodra u uw bestelling plaatst.

Wat zijn de verzendkosten?

Nederland:

 • Matrassen, boxsprings en bedbodems: €35,-
 • Topdekmatrassen, kindermatrassen en babymatrassen: €17,50
 • Hoofdkussens, beddengoed en air-lift: €7,50

België:

 • Matrassen, boxsprings en bedbodems: €75,-
 • Topdekmatrassen, kindermatrassen en babymatrassen: €35,-
 • Hoofdkussens, beddengoed en air-lift: €15

Alle matrassen, boxsprings en bedbodems worden met meubeltransport vervoerd. Bezorging is in principe tot aan de eerste deur van het gebouw waarin u woont. Wilt u dat we uw bestelling bijvoorbeeld tot in de slaapkamer bezorgen, of een boxspring of bed monteren, dan kan dit tegen een meerprijs. Wij rekenen deze meerprijs omdat er dan niet één, maar twéé bezorgers langs moeten komen.

Topdekmatrassen, baby- en kindermatrassen beddengoed en hoofdkussens kunnen we per pakketdienst naar u versturen.

Wat vinden klanten van ons

9

Een tevreden klant.

Loek Bovend'Eerdt uit Weert

10

ligt heerlijk

T.H. Eerens uit Heythuysen

9

Snelle levering goed product

E uit N

10

Uitstekend product, zeer goede service

Dick uit Houten


Bekijk alle reviews

Meest verkochte matrassen
Search engine powered by ElasticSuite