Een babymatras kopen, waar op letten?

Babymatrassen

Wij krijgen dagelijks aanvragen van klanten om babymatrassen te maken. Aangezien wij al onze matrassen op maat maken in onze eigen matrasfabriek, wordt ook ieder babymatras met de hand op maat gemaakt. We kunnen alle soorten babymatrassen dus maken. Vaak krijgen wij daarbij de vraag welk babymatras te kopen en welk babymatras het beste is. Daarom proberen we u middels dit artikel onze ervaringen met u te delen.

Bekijk hier onze babymatrassen

Welke soorten babymatrassen zijn er?

Er zijn diverse soorten babymatrassen verkrijgbaar. De een meer geschikt voor baby's en kinderen dan de andere. Hieronder de verschillende soorten babymatrassen:

  • Polyether babymatrassen. De goedkoopste soort babymatrassen die er zijn, maar doordat polyether niet goed ventileert, geen goede ondersteuning biedt en te weinig veerkracht biedt, voldoen matrassen van polyether niet aan de eisen van een goed babymatras, en daarom verkopen we deze ook niet.
  • Koudschuim babymatrassen. Ons meest verkochte babymatras wordt gemaakt van koudschuim. Dit matras voldoet aan alle eisen waaraan een goed babymatras moet voldoen. Een goede keuze als u op zoek bent naar een kwalitatief goed babymatras voor relatief weinig geld.
  • Traagschuim babymatrassen, ook wel NASA Visco matrassen genoemd.
  • Talalay Latex babymatrassen. Niet alleen voor volwassenen is Talalay Latex het beste van het beste, dit geldt ook voor babymatrassen. Talalay Latex staat voor topkwaliteit!
babymatras kopen, waar kunt u op letten?

Aanbevolen dikte van een babymatras

Een vraag die we vaak krijgen is 'hoe dik is het babymatras'? Het is niet per definitie zo dat hoe dikker het matras is, hoe beter het matras is. Maar een vuistregel voor een babymatras is, dat het matras minimaal 9 cm dik moet zijn. Ons standaard babymatras is 10 centimeter dik.

Meest verkocht: Koudschuim babymatras

Het meest verkochte babymatras is het babymatras gemaakt van koudschuim. Koudschuim is bij ons, Matras Factory, het standaard materiaal en acht van de tien babymatrassen die klanten bij ons kopen zijn babymatrassen gemaakt van koudschuim. Koudschuim heeft veel voordelen ten opzichte van de goedkopere polyether matrassen. Zo heeft koudschuim een hoog ligcomfort, een zeer hoge veerkracht en een goede hygiëne. Een koudschuim babymatras van Matras Factory voldoet aan alle eisen.

Een koudschuim babymatras van Matras Factory bestaat uit een CFK-vrije HR koudschuim kern, met een luxe en afritsbare dubbeldoeks gewatteerde hoes, die uiteraard wasbaar is op 40 graden. De koudschuim babymatrassen zijn 10 centimeter dik en zeer veerkrachtig.

Waarom geen goedkoop babymatras van polyether?

Wij vinden dat een goed babymatras aan een aantal voorwaarden moet voldoen. Net als een matras voor volwassenen. Kort en simpel gezegd voldoen polyether babymatrassen niet aan deze eisen. Polyether matrassen geven een te matige ondersteuning en hebben geen goede veerkracht. Daarnaast is de ventilatie van polyether ook niet goed. Daarom is koudschuim ons standaard materiaal.

Beste babymatras

Wilt u echt het beste van het beste voor uw baby? Kies dan voor een Talalay Latex babymatras. Een babymatras gemaakt van Talalay Latex heeft een open celstructuur waardoor dit materiaal nog beter ventilerend is en nog veerkrachtiger is dan het al goed presterende koudschuim babymatras.

Bekijk hier al onze babymatrassen

WIJ MAKEN UW NACHTEN!