Boxmatrassen voor baby

Een babybox komt vaak handig wanneer u even wat klusjes in huis moet doen. U kunt uw baby dan veilig laten spelen in de box, onder toezicht. Vaak worden boxen tweedehands aangeschaft of door meerdere baby’s gebruikt. Hierdoor slijt het boxmatrasje en is deze na verloop van tijd aan vervanging toe. Matras Factory is gespecialiseerd in het maken van babymatrasjes en kan voor u een boxmatras volledig op maat maken. Wij gebruiken uitsluitend hoogwaardige en gecertificeerde grondstoffen die uiteraard veilig zijn voor uw baby.

Aandachtspunten bij een nieuw boxmatras

Als u een nieuw boxmatras gaat kopen is het belangrijk dat u goed kijkt naar de kwaliteit van de materialen. Het is cruciaal dat de materialen comfortabele, veilige en hygiënische zijn voor uw baby. De twee belangrijkste eigenschappen voor een boxmatras zijn ventilatie en ondersteuning. Een goed boxmatras biedt ondersteuning aan uw baby bij elke beweging en biedt de baby ruimte om zich te verplaatsen in de box. Goede ventilatie-eigenschappen zijn van belang om schimmelvorming te voorkomen. Daarnaast zorgt goede ventilatie ervoor dat huisstofmijten zich minder gemakkelijk in het matrasje nestelen.

Goede optie: boxmatras van koudschuimkoudschuim boxmatras

Koudschuim is uiterst geschikt voor een boxmatras. Het materiaal is erg populair voor boxmatrassen, en dat is niet voor niks. Het materiaal heeft een open celstructuur wat zorgt voor optimale klimaateigenschappen; het voert vocht perfect af en beschikt over uitmuntende temperatuur- en vochtregulatie. Daarnaast biedt het materiaal optimale ondersteuning dankzij de progressieve tegendruk. Op de plekken waar het materiaal extra wordt ingedrukt door uw baby geeft het boxmatrasje een beetje extra tegendruk. Het materiaal is uiterst veerkrachtig en de kans op kuilvorming is nihil.

Goede optie: boxmatras van Talalay® latex Talalay latex boxmatras

Talalay® latex matrassen wordt gezien als ‘Rolls Royce’ van de matrassenwereld. Talalay® latex is een natuurlijk materiaal met een open celstructuur. Dankzij deze structuur beschikt het materiaal over uitstekende klimaateigenschappen: het materiaal is temperatuur regulerend en heeft een uitmuntende vocht- en temperatuur-regulatie. Het materiaal biedt ongekende veerkracht en comfort, waardoor uw baby optimaal zal worden ondersteund. Talalay® latex is uiterst geschikt voor een boxmatras.

Slechte optie: boxmatras van polyether

Polyether is een goedkope schuimsoort. Het materiaal is slecht geschikt om te gebruiken voor om het kwetsbare lichaam van een baby te ondersteunen. Echter wordt het materiaal wel veel gekozen voor boxmatrassen omdat het goedkoop is en makkelijk in onderhoud. Maar polyether heeft een gesloten celstructuur waardoor het materiaal amper ondersteuning biedt. Daarnaast ventileert het materiaal slecht waardoor schimmelvorming snel optreedt.

Matras Factory biedt geen polyether boxmatrassen aan omdat dit materiaal niet de juiste ondersteuning biedt.

Slechte optie: boxmatras met binnenvering of pocketvering

Binnenvering en pocketvering matrassen hebben vering in de matraskern. Vering is niet goed geschikt voor baby’s. Vaak zijn de veren te groot om de baby de juiste ondersteuning te bieden. Daarnaast hoop vocht en stof zich gemakkelijk op in de holle ruimte waar de veren zitten. Hierdoor is de kans op huisstofmijten en schimmelvorming groot. Dit maak het materiaal ongeschikt voor boxmatrassen.

Matras Factory verkoopt geen binnenvering en pocketvering boxmatrassen aan omdat het niet geschikt is voor babymatrassen.

Meer informatie over boxmatrassen Boxmatras

Wilt u graag meer informatie over de mogelijkheden voor boxmatrassen? Stuur ons dan gerust een email. Spreekt u ons liever direct? Bel ons dan via 0513 - 640 401, onze slaapexperts staan u graag te woord. Ervaart u liever zelf de mogelijkheden voor boxmatrassen? Komt dan langs in onze showroom in Heerenveen, u bent van harte welkom om de mogelijkheden vrijblijvend te bespreken. De koffie staat voor u klaar.

Meer informatie over ledikant matrassen en kindermatrassen

Op de onderstaande pagina’s vindt u extra informatie over ledikantmatrassen, kindermatrassen, koudschuim en wat met babymatrassen heeft te maken:

Search engine powered by ElasticSuite