Latex matras 100% Natuurlijk 'Medium'

Levertijd: 1 Week
 • Dit artikel wordt bij u thuis afgeleverd door onze huisvervoerder.
 • Levering vindt plaats op de door u gekozen datum, u ontvangt 3 dagen voor levering nog een reminder via mail en u ontvangt de avond voor levering een track and trace code via de mail.
Lees meer
Nog %1 beschikbaar
SKU
mvklatnm
Vanaf € 609,00
 • Kies zelf uw bezorgdatum
 • Voor €35,- bij u thuisbezorgd (Belgie: €70,-)
 • 100 dagen proefslapen op 1-persoons matrassen
 • Veilig en vertrouwd betalen
 • Het recyclen van matrassen is iets van iedereen. Of je nou producent of importeur bent, gemeente of afvalverzamelaar, verkoper of consument.

  Met elkaar moeten we zorgen dat meer matrassen een tweede leven krijgen. Door onderdelen te recyclen en opnieuw te gebruiken. Veel matrassen worden nu verbrand en dat is zonde. Van de energie, de grondstoffen en het geld.

  De recyclebijdrage bedraagt €6,66 per matras of topper, ongeacht de afmeting.

  Lees meer
 • Prijzen zijn exclusief €6,66 recyclebijdrage

Dit matras ligt in onze showroom

U bent welkom om vrijblijvend te komen proefliggen! Het is ook mogelijk om dit op afspraak te doen. Op deze manier bent u er van verzekerd dat onze werknemers uitgebreide persoonlijke aandacht voor u hebben.

Afspraak maken

Heeft u vragen? Wij weten alles van matrassen, omdat we ze al meer dan 30 jaar zelf maken!

0513 640 401

In verband met de hoge vraag en beperkte voorraad van dit product is de levertijd langer dan normaal en kunt u het product op dit moment niet bestellen via de webshop. Informeer naar de levertijd via ons contactformulier of bel ons op 0513-640401

100% natuurlijk latex matras

Het 100% natuurlijke latexmatras is uniek in haar soort. Dit is te danken aan het ongewoon hoge percentage natuurlijke latex, namelijk 100%. Voor 100% natuurlijke latex matrassen wordt geen synthetisch verworven rubber gebruikt maar alleen natuurlijke latex van de rubberboom Hevea Brasiliensis in Guatemala.

De zuivere latex wordt uitsluitend verworven op plantages die gecertificeerd zijn met een FSC-kenmerk, ter bescherming van de begroeiing. De lokale bevolking is goed bekend met de rubberboom en weet precies hoe ze de rubbermelk kunnen extraheren zonder blijvende schade aan de boom aan te richten. Het doel is om het gehele productieproces zo transparant mogelijk te laten verlopen.

Eigenschappen van natuurlijke latexmatrassen

Het is van belang om te vermelden dat de 100% natuurlijke latexmatrassen bestaan uit 100% latex zonder vulstoffen. Reguliere latex bestaat uit een mix van natuurlijk en synthetisch latex. Een hoger natuurlijk latexaandeel zorgt voor betere luchtdoorlaatbaarheid en betere puntelasticiteit, en dus een nauwkeurigere ondersteuning.

Het hoge aandeel natuurlijke latex zorgt voor ongekend goede kwaliteiten. Zo garandeert de opengewerkte celstructuur een uitstekende luchtcirculatie: koel in de zomer en warm in de winter. Ook wordt uw lichaam zeer gelijkmatig ondersteund. Dit bevordert de doorbloeding en heeft een positieve uitwerking op stijve spieren en gewrichten.

De veerkracht en flexibiliteit van het unieke 100% natuurlijke latexmatras maakt draaien zeer gemakkelijk. Het soortelijk gewicht van het 100% natuurlijke latexmatras ligt tussen de 70 en 75 SG.

Hoe hoger het soortelijk gewicht des te beter is de puntelasticiteit, veerkracht en duurzaamheid. De kerndikte van het matras is 18 centimeter, samen met de hoes is de totale dikte van dit matras circa 19 centimeter.

7- zone indeling

Het 100% natuurlijke latexmatras is voorzien van een 7-zone indeling. Dit zorgt ervoor dat ieder lichaamsdeel op precies de juiste manier wordt ondersteund. Het bovengenoemde hoge soortelijke gewicht en hoog percentage natuurlijke latex zorgen voor een uitstekende puntelasticiteit, duurzaamheid én veerkracht. Voor de slaper resulteert dit in een goed uitgelijnde wervelkolom en een zeer gezonde slaapervaring.

Met 100% organic katoenen matrashoes

Om de latex kern zit een 100% organic katoenen matrashoes bestaande uit een dubbeldoek van 100% organisch katoen bestikt met een vulling van 350 grams M2 katoenen vulling op een katoenen tricot onderzijde. De matrashoes heeft een 3- of 4-zijdige ritssluiting (afhankelijk van de maatvoering) en is wasbaar tot 40°C.

Voor een perfect slaapklimaat

Creëer een perfect slaapklimaat met een uitgebalanceerde en gezonde temperatuur en optimaliseer de vochtbalans verhouding met een 100% natuurlijke katoenen matrashoes.

De bovenzijde van de organic matrashoes voelt heerlijk zacht aan, zachter dan andere standaard katoen soorten. Hierdoor heeft u nog minder kans op huidirritaties.

Organic Cotton

Organic Cotton wordt volgens de strenge regels van de biologische landbouw verwerkt Dit betekent onder andere dat er geen synthetische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt of andere middelen die de omgeving of arbeiders kunnen schaden. Ook mogen er geen genetisch gemodificeerde planten gebruikt worden voor gecertificeerd biologisch katoen, alleen pure katoenplanten.

Omdat er geen gebruik is gemaakt van kunstmest, groeit de katoenplant langzaam en maakt ze mooie, lange en sterke vezels die gesponnen kunnen worden tot katoengaren. Deze garens worden gebruikt voor uw Organic cotton dubbeldoek breisel matrashoes.

Certificaten en keurmerken

Het productieproces van het 100% natuurlijke latex matras is “Cradle to Cradle”. Hiermee wordt een zeer duurzame manier van zakendoen gerealiseerd waarbij de grondstof duurzaam wordt gewonnen en alle reststoffen of afvalstoffen weer kunnen worden hergebruikt. Over ieder facet in het productieproces wordt nagedacht en naar manieren gezocht om deze zo verantwoord mogelijk te maken met oog op het behoud van de natuur. Zo worden alle stoffen geschuwd die eventueel schadelijk kunnen zijn voor mens, dier of natuur.

De 100% natuurlijke latex matrassen van Matras Factory beschikken tevens over een aantal certificaten waarmee de kwaliteit is gewaarborgd. Het FKT certificaat van ons product staat garant voor de gezondheid van alle textielmaterialen van onze producten en dus ook het 100% natuurlijke latexmatras. Het Öko-Tex certificaat Klasse I waarborgt de humane en ecologische kwaliteit (getest op schadelijke stoffen) van grondstof tot eindproduct. De LGA certificatie waarborgt de veiligheid en milieuvriendelijkheid en garandeert dat een product getest is op schadelijke stoffen. Tot slot garandeert de Euro-LATEX ECO Standard een ecologisch veilig product. Matras Factory onderstreept deze manier van produceren en streeft altijd naar een gezonde en zeer comfortabele slaapervaring voor al haar klanten.

Global Organic Textile Standard (GOTS) keurmerk

GOTS is hét internationale keurmerk voor biologisch textiel. De matrashoes van het 100% natuurlijk latex matras 'medium' is voorzien van het Global Organic Textile Standard (GOTS) keurmerk.

Garanties van GOTS keurmerk

GOTS keurmerk matrashoes Talalay latex matras

Het GOTS keurmerk garandeert milieuvriendelijke textielproductie. GOTS gecertificeerd textiel zijn verplicht om een duurzaamheidsplan te ontwikkelen. Binnen dit duurzaamheidsplan staan waterverbruik, energieverbruik en afvalbeheer centraal. Daarnaast zijn criteria voor de maximale emissienormen voor water bij de productie van GOTS textiel.

Tevens zijn er criteria vastgesteld voor krimpbestendigheid bij het wassen en drogen van een GOTS textiel. Er gelden ook strenge normen voor de kleurvastheid van GOTS textiel bij transpiratie, wassen, nat en droog wrijven en blootstelling aan licht. Deze normen en criteria zijn gebaseerd op de regels van het International Standards Organisation (ISO).

Daarnaast garandeert het GOTS keurmerk dat er géén schadelijke stoffen worden gebruikt tijdens de productie.

Tenslotte waarborgt GOTS sociaal verantwoorde arbeidsomstandigheden binnen de textielverwerking. De sociale criteria voor textielverwerking omvatten onder andere de volgende speerpunten:

 • Verbod op dwangarbeid
 • Veilige en hygiënische arbeidsomstandigheden
 • Verbod op kinderarbeid, fysieke mishandeling, discriminatie en andere vormen van intimidatie
 • Vakbondsvrijheid
 • Recht op collectief overleg
 • Lonen en werkuren voldoen aan de nationale wettelijke vereisten

GOTS keurmerk heeft 2 varianten

Er zijn 2 varianten van het GOTS keurmerk:

 1. GOTS-label (+95%) biologische textielvezels : Textiel met dit label bestaat voor meer dan 95% uit biologisch textielvezel.
 2. GOTS-label x% biologische textielvezel: Het textiel met dit label bestaat voor minimaal 70% uit biologisch textiel. Dit label wordt toegekend aan GOTS textiel dat tussen de 70% à 95% bestaat uit biologisch textiel. Op dit type label wordt het percentage biologisch textiel weergegeven.

Wanneer er geen percentage wordt gegeven op het GOTS label, is het textiel GOTS +95% gecertificeerd. Onder het GOTS keurmerk staat bij een +95% GOTS-textiel “Organic”.

Hardheid en afmeting

Ons 100% natuurlijke latexmatras is te koop in de hardheden soft/medium of medium/firm. Welke voor u het best geschikt is, is afhankelijk van factoren als persoonlijke voorkeur, lengte, postuur en gewicht.

Mocht u twijfelen welke hardheid bij u past, dan bent u van harte welkom om een keer te komen proefliggen in onze showroom in Heerenveen. Samen met onze slaap-adviseurs kunt u dan tot een goede keuze komen.

Specificaties
MateriaalLatex 100% natuurlijk medium
Gemaakt inNederland (in Heerenveen)
LigcomfortMedium - Firm
Totale matrashoogteCirca 19 cm
Dikte kern18 cm
MatrasdragerUitermate geschikt voor gebruik op een boxspring, lattenbodem, schotelbodem, spiraalbodem of andere goed ventilerende bedbodem
MatrashoesLuxe dubbeldoeks 100% organic katoenen matrashoes, voor extra comfort. Afritsbaar, anti-allergisch en wasbaar tot 40°C.
Anti huisstofmijtJa
Anti allergeenJa
SlaaphoudingGeschikt voor buikslapers, rugslapers en zijslapers
AfritsbaarDeze matrashoes is afritsbaar en heeft een 3-zijdige ritssluiting
Garantie5 jaar
Keerbaar matrasJa
Levertijd1 Week
VerzendserviceVoor €35,- bij u thuisbezorgd (Belgie: €70,-)
Ik ben op zoek naar een matras voor mijn bed, en het heeft een afwijkende maat. Hoeveel zou het kosten voor een medium latex bed met de afmetingen: 154cm breed x 220cm lang? En wat zou het kosten voor een medium pocketvering versie? Vriendelijke groeten, Onno
hoeveel procent natuurlijke latex zit er in dit matras

Levertijden

De levertijd voor matrassen ligt rond de 1 - 2 weken. Over het algemeen kunnen wij snel produceren, maar is de grootste vertragende factor het transport naar uw huis toe. Normale matrassen zijn te groot om vervoerd te worden met een pakketdienst dus moeten deze met een meubelvervoerder bezorgd worden.

Topdekmatrassen, kindermatrassen en beddengoed worden over het algemeen met de pakketdienst verzonden. Bij deze artikelen ligt de levertijd rond de 1 à 2 weken.

Waarom 1 à 2 weken?

Wij kunnen het niet vaak genoeg benadrukken: Bij ons koopt u uw matrassen rechtstreeks vanaf de productie. Want wij maken alle matrassen zelf (muv M line) in onze eigen fabriek in Nederland (Heerenveen). U koopt een Hollands kwaliteitsproduct dat ambachtelijk gemaakt wordt van enkel gecertificeerde West-Europese grondstoffen. Wij hanteren geen voorraad, maar maken ieder matras pas zodra u uw bestelling plaatst.

Wat zijn de verzendkosten?

Nederland:

 • Matrassen, boxsprings en bedbodems: €35,-
 • Topdekmatrassen, kindermatrassen en babymatrassen: €17,50
 • Hoofdkussens, beddengoed en air-lift: €7,50

België:

 • Matrassen, boxsprings en bedbodems: €75,-
 • Topdekmatrassen, kindermatrassen en babymatrassen: €35,-
 • Hoofdkussens, beddengoed en air-lift: €15

Alle matrassen, boxsprings en bedbodems worden met meubeltransport vervoerd. Bezorging is in principe tot aan de eerste deur van het gebouw waarin u woont. Wilt u dat we uw bestelling bijvoorbeeld tot in de slaapkamer bezorgen, of een boxspring of bed monteren, dan kan dit tegen een meerprijs. Wij rekenen deze meerprijs omdat er dan niet één, maar twéé bezorgers langs moeten komen.

Topdekmatrassen, baby- en kindermatrassen beddengoed en hoofdkussens kunnen we per pakketdienst naar u versturen.

Meest verkochte matrassen
Search engine powered by ElasticSuite