Wat is binnenvering?

Binnenvering wordt gebruikt om de ondersteunende laag van een matras te vormen. Binnenvering is een staal draden veer ter grootte van ongeveer een hand. Een binnenveringsmatras bestaat voor een groot deel uit deze staaldraad veren. De binnenvering hebben een ondersteunende functie en vangen het gewicht van de slaper op. De ondersteunende laag binnenvering wordt afgewerkt met een comfortlaag van polyether, traagschuim, koudschuim of (Talalay) latex.

Comfort van binnenveringsmatras

Het comfort voor een binnenveringsmatras wordt voor een groot deel bepaald door de staaldraad veren. Voor zowel het aantal veren als het aantal slagen in de veren geldt: hoe meer, hoe beter. Meer binnenvering zorgt dus voor meer comfort. Want bij meer binnenvering wordt uw lichaamsgewicht evenrediger verdeeld.

Naast de binnenvering is de toplaag van het binnenveringsmatras ook belangrijk voor het slaapcomfort. Wil u graag een binnenveringsmatras aanschaffen? Stel dan vast welke eigenschappen voor u belangrijk zijn. Zo kan u voor traagschuim kiezen als u graag het aantal drukpunten wil verlagen. Maar door de gesloten celstructuur kan traagschuim ook warm aanvoelen.

Opbouw binnenveringsmatras

Zoals eerder aangegeven bestaat een binnenveringsmatras nooit enkel uit binnenvering. De laag binnenvering biedt ondersteuning aan het lichaam. Deze laag vangt het gewicht op van de slaper. De ondersteunende laag wordt afgewerkt met een toplaag. Deze toplaag wordt gemaakt van comfortschuim. Voor de toplaag kan gebruik worden gemaakt van polyether, traagschuim, koudschuim, latex of Talalay latex.

De randen van het binnenveringsmatras worden bedekt met een stevige polyether balken. Deze balken zorgen ervoor dat de binnenvering goed op zijn plek blijft. Daarnaast zorgen deze balken ervoor dat het matras zijn vorm behoudt. Dankzij de polyether balken is de binnenvering tevens beschermd tegen slijtage.

opbouw binnenveringsmatras

Mogelijkheden voor toplaag van binnenveringsmatras

Zoals eerder aangeven kan de toplaag van een binnenveringsmatras vervaardigd worden uit verschillende soorten comfortschuim. Hieronder besteden we meer aandacht aan de comfortschuimen polyether, traagschuim, koudschuim, latex en Talalay latex.

Polyether

Polyether is een schuimsoort met een gesloten celstructuur. Het materiaal heeft een uiterst matige kwaliteit en vertoont snel kuilvorming. Daarnaast ventileert het materiaal slecht en beschikt het over beperkte vocht- en temperatuurregulatie.

Traagschuim

Traagschuim heeft een drukverlagende werking. Wanneer het materiaal in aanraking komt het de warmte van uw lichaam wordt het zacht. Hierdoor zak u heerlijk weg in het materiaal. Traagschuim heeft een geslote celstructuur. Hierdoor kan het materiaal warm aanvoelen en biedt het beperkte ventilatie.

Koudschuim

Koudschuim is de verbeterde opvolger van polyether. Het materiaal heeft een open celstructuur en biedt optimale klimaateigenschappen. Koudschuim ventileert uitstekend en biedt hoogwaardige vocht- en temperatuurregulatie. Koudschuim vormt zich eenvoudig naar uw lichaam en is allergievrij.

Latex

Latex is een uiterst soepel en rekbaar materiaal. In de loop der jaren wordt latex steeds meer gebruikt om matrassen te maken. Het materiaal heeft een gesloten celstructuur en ventileert matig. Latex is van nature antibacterieel, schimmel- en huisstofmijtwerend.

Talalay latex

Talalay latex wordt gezien als de “Rolls Royce” binnen de matrassenwereld. Het natuurlijke materiaal is heerlijk zacht en biedt een geweldig ligcomfort. Talalay latex heeft een open celstructuur en beschikt over hoogwaardige klimaateigenschappen. Het materiaal ventileert uitmuntend en beidt optimale vocht- en temperatuurregulatie.

Voordelen van een binnenveringsmatras

Bent u van plan om een binnenveringsmatras te kopen? Dan kan u genieten van de volgende voordelen met een nieuw binnenveringsmatras:

  • Omdat een binnenveringsmatras voor een groot deel uit lucht bestaat beschikt het matras over goede ventilatie. De holle ruimte van een binnenveringsmatras draagt ook bij aan een goede vocht- en temperatuurregulatie.
  • Binnenveringsmatrassen hebben een zacht prijsje. Dit maakt het binnenveringsmatras erg aantrekkelijk voor mensen die wat minder te besteden hebben.
  • Het binnenveringsmatras heeft een lange levensduur en gaat gemakkelijk 10 haar mee.

Nadelen van een binnenveringsmatras

Aan een binnenveringsmatras zitten ook een aantal nadelen verbonden:

  • Het is lastig om een binnenveringsmatras te vinden met voldoende veren per vierkante meter.
  • Een binnenveringsmatras is niet geschikt voor verstelbare bedbodems.
  • Omdat de veren elkaar raken in een binnenveringsmatras piept en kraakt het matras wanneer u zich erop omdraait.
  • Het is lastig om uw om te draaien op dit matras.
  • Een binnenveringsmatras is vanuit hygiënische niet ideaal. In de holle ruimte van het matras kunnen stof, schimmel en huisstofmijt zich eenvoudig ophopen.

verschil binnenvering en pocketvering

Verschil binnenveringsmatras en pocketvering matras

Omdat een pocketvering matras en een binnenveringsmatras erg op elkaar lijken weten sommige mensen niet wat de verschillende zijn. Zowel een binnenveringsmatras als een pocketvering matras heeft een ondersteunende kern gevormd door veren. Bij een binnenveringsmatras zijn de staaldraad veren niét verpakt in een zakje. De veren raken elkaar aan binnen de matraskern. Hierdoor kan een binnenveringsmatras piepen en kraken wanneer u zich op het matras opdraait. Daarnaast verdeeld een binnenveringsmatras minder goed uw gewicht. Bij een pocketvering matras zijn de veren wél verpakt in een zakje. Het verschil tussen een pocketvering matras en een binnenveringsmatras is dus of de veer wél of niét verpakt is in een zakje.

Search engine powered by ElasticSuite