Zorgmatrassen

3 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Zorgmatrassen

Zorgmatrassen zijn uitstekend geschikt op langere tijd op te slapen. Matras Factory heeft al meer dan 30 jaar ervaring en is gespecialiseerd in het produceren van medische matrassen. Wij bieden hoogwaardige anti-decubitus matrassen aan met een uitmuntend ligcomfort.

Anti-decubitus

Wanneer u door een ziekte of lichamelijke klachten veel tijd door brengt in uw bed kan u last krijgen van decubitus, ook wel doorligwond of doorligplek genoemd. Door de langdurige druk op dezelfde plek raak de huid en het onderliggend weefsel beschadigd. Dit kan leiden tot een lichte vorm van decubitus waarbij de huid rood kleurt. Wanneer u last heeft van zeer ernstige decubitus ontstaan er uiterst vervelende diepe wonden.

Onze medische matrassen zijn gemaakt van met een speciale comfort toplaag die decubitus voorkomt. De hoogwaardige zorgmatrassen van Matras Factory zijn dus anti-decubitus.

Drukverlagend traagschuim

SG waarde traagschuim

De toplaag van al onze medische matrassen bestaan uit hoogwaardig traagschuim, ook wel NASA schuim, memoryfoam, slow motion foam en lazy foam genoemd. Traagschuim is een uiterst bijzonder materiaal dat reageert op warmte. Wanneer traagschuim in aanraking komt met de warmte die het lichaam afgeeft, wordt het materiaal zachter. Hierdoor zakken de uitstekende delen van het lichaam (zoals schouders, heupen en knieën) dieper weg in het matras. Door de speciale werking van traagschuim wordt het aantal drukpunten verlaagd en een comfortabel ligoppervlak geboden. Het traagschuim dat Matras Factory gebruikt voor zorgmatrassen is SG50 schuim. De SG waardige geeft de verhouding lucht en materiaal aan van traagschuim. Hierbij geldt het volgende: hoe lager de SG waarde, hoe meer lucht en dus hoe slechter de kwaliteit. Het is verstandig om te kiezen voor een SG waarde van minimaal 40 wanneer u een matras met traagschuim koopt.

Ondersteunend koudschuim

De traagschuim comfortlaag van onze medische matrassen wordt ondersteun door een hoogwaardige laag koudschuim. Wij gebruiken koudschuim van minimaal HR40 kwaliteit. Met deze hoge HR waarde bent u verzekerd van een eersteklas matras met een lange levensduur.

Waterdichte matrashoes

De zorgmatrassen van Matras Factory zijn voorzien van een waterdichte matrashoes. Deze hoes bestaat uit 100% katoenen Jersey en is voorzien van 3 speciale coating lagen. Dankzij deze lagen is de matrashoes volledig waterdicht. Ondanks de waterdichte eigenschap is de tijk zacht, ademend en soepel. Daarnaast is de matrashoes wasbaar tot 95°C.

Hoge kwaliteit

Helaas zijn er online veel medische matrassen in omloop van slechte kwaliteit. Zo hebben deze belabberde matrassen een traagschuim toplaag van lage kwaliteit. Wij gebruiken enkel hoogwaardige grondstoffen voor het vervaardigen van onze producten. Wanneer u kiest voor een zorgmatras van Matras Factory bent u verzekerd van een kwaliteitsproduct en Hollands Maatwerk.

Meest verkochte matrassen
Search engine powered by ElasticSuite