kuilvorming in uw matras

Kuilvorming matras

Ligt u de laatste tijd niet meer zo lekker op uw matras en wordt u ’s ochtends minder uitgerust wakker? Het zou zo maar kunnen dat uw matras last heeft van kuilvorming in uw matras. Wanneer er een kuil vormt kan uw matras niet langer de gewenste ondersteuning bieden. U ligt weggezakt in uw matras, als een soort hangmat. Dit heeft op de lange termijn negatieve gevolgen voor uw gezondheid.

Wat is kuilvorming?

onvoldoende ondersteuning

Men spreekt van kuilvorming bij een matras wanneer zich een kuil in het matras heeft gevormd. Na verloop van tijd gaat een matras namelijk slijten. De kuil zorgt er voor dat u onvoldoende wordt ondersteund wanneer u in bed ligt. Daarnaast zal u ook een stuk slechter slapen op een matras met een kuil erin. Daarnaast ligt u uiterst oncomfortabel op een matras met kuilvorming. Al met al is een kuil in uw matras dus zeer onprettig. 

Wanneer treedt kuilvorming op?

Gemiddeld genomen gaat een matras rond de 8 à 10 jaar mee. Na verloop van tijd slijt een matras door de druk die uw lichaam uitvoert op het materiaal. Daarnaast zorgt zweet en temperatuurverschil ervoor dat uw matras na verloopt van tijd achteruit gaat in kwaliteit. Uiteraard slijt een logeermatras dat 3 keer per jaar wordt beslapen een stuk minder snel dan het matras waar u iedere avond op ligt. Daarnaast verschilt het per kernmateriaal hoe lang een matras mee gaat. Zo is polyether een goedkoop kernmateriaal van lage kwaliteit. Na maximaal 4 jaar is een polyether matras aan vervanging toe. Een Talalay® latex matras is daarentegen uiterst duurzaam en gaat met gemak 14 jaar mee. Wanneer kuilvorming optreedt is dus afhankelijk van de kwaliteit van het materiaal en hoe intensief het matras wordt beslapen.

Wat zijn de gevolgen van kuilvorming?

Kuilvorming kan op den duur voor grote problemen zorgen. Daarom is het zeker aan te raden om zo snel mogelijk op zoek te gaan naar een nieuw matras wanneer u last heeft van kuilvorming. Een kuil in uw matras kan voor de volgende vervelende gevolgen zorgen:

rugpijn door kuilvorming
  • Onvoldoende slaap.
  • Rugklachten en/of nekklachten door onvoldoende ondersteuning.
  • Een slechte nachtrust.
  • Tussendoor veel wakker worden.
  • Meer bewegen tijdens het slapen.
  • Overdag een slechter concentratievermogen en minder alert.

De oplossing bij kuilvormig

Ligt u op uw matras in een kuil? Als korte termijn oplossing kunt u dan het matras omdraaien zodat u minder last heeft van de kuil. Echter is de beste oplossing het aanschaffen van een nieuw matras. U doet er in dit geval verstandig aan om een nieuw matras te kopen van hoogwaardige kwaliteit. Zo bent u ervan verzekerd dat u in de nabije toekomst niet opnieuw last zal hebben van kuilvorming.

Wij raden ten alle tijden aan om te gaan proefliggen op een matras voordat u over gaat op aankoop. Op deze manier kan u namelijk het beste bepalen wat u lekker vindt liggen. Uiteindelijk draait het er namelijk om dat u comfortabel ligt.

Search engine powered by ElasticSuite