Hoofdkussens

6 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Het hoofdkussen, uw vriend in de strijd tegen nekklachten!

Het hoofdkussen is veel belangrijker voor uw nachtrust dan mensen vaak denken. Met name als het om nekklachten en hoofdpijn voorkomen gaat, vervult het hoofdkussen een belangrijke rol. Uw hoofd is namelijk behoorlijk zwaar en het moet goed worden ondersteund, omdat anders uw nekspieren zozeer worden belast dat er van een ontspannen slaap geen sprake meer is. Wat is het beste kussen en welke past het beste bij uw wensen?

Hoofdkussens bij Matras Factory

Matras Factory produceert een uitgewogen assortiment hoofdkussens. Omdat niet alleen het matras belangrijk is voor een goede nachtrust, willen we naast onze kwaliteits matrassen ook hoofdkussens van goede kwaliteit aanbieden, zodat uw nachtrust gewaarborgd is.

Global Organic Textile Standard (GOTS) keurmerk

GOTS is hét internationale keurmerk voor biologisch textiel. De matrashoes voor 100% natuurlijke Talalay® Latex matrassen en toppers zijn voorzien van het Global Organic Textile Standard (GOTS) keurmerk. De kussenshoes van ons 100% natuurlijke Talalay® Latex matras bezit tevens het GOTS keurmerk. Tenslotte is het 100% natuurlijk BioWool dekbed GOTS gecertificeerd.

Garanties van GOTS keurmerk

GOTS keurmerk 100% natuurlijk Talalay hoofdkussenhoes

Het GOTS keurmerk garandeert milieuvriendelijke textielproductie. GOTS gecertificeerd textiel zijn verplicht om een duurzaamheidsplan te ontwikkelen. Binnen dit duurzaamheidsplan staan waterverbruik, energieverbruik en afvalbeheer centraal. Daarnaast zijn criteria voor de maximale emissienormen voor water bij de productie van GOTS textiel.

Tevens zijn er criteria vastgesteld voor krimpbestendigheid bij het wassen en drogen van een GOTS textiel. Er gelden ook strenge normen voor de kleurvastheid van GOTS textiel bij transpiratie, wassen, nat en droog wrijven en blootstelling aan licht. Deze normen en criteria zijn gebaseerd op de regels van het International Standards Organisation (ISO).

Daarnaast garandeert het GOTS keurmerk dat er géén schadelijke stoffen worden gebruikt tijdens de productie.

Tenslotte waarborgt GOTS sociaal verantwoorde arbeidsomstandigheden binnen de textielverwerking. De sociale criteria voor textielverwerking omvatten onder andere de volgende speerpunten:

  • Verbod op dwangarbeid
  • Veilige en hygiënische arbeidsomstandigheden
  • Verbod op kinderarbeid, fysieke mishandeling, discriminatie en andere vormen van intimidatie
  • Vakbondsvrijheid
  • Recht op collectief overleg
  • Lonen en werkuren voldoen aan de nationale wettelijke vereisten

GOTS keurmerk heeft 2 varianten

Er zijn 2 varianten van het GOTS keurmerk:

  1. GOTS-label (+95%) biologische textielvezels : Textiel met dit label bestaat voor meer dan 95% uit biologisch textielvezel.
  2. GOTS-label x% biologische textielvezel: Het textiel met dit label bestaat voor minimaal 70% uit biologisch textiel. Dit label wordt toegekend aan GOTS textiel dat tussen de 70% à 95% bestaat uit biologisch textiel. Op dit type label wordt het percentage biologisch textiel weergegeven.

Wanneer er geen percentage wordt gegeven op het GOTS label, is het textiel GOTS +95% gecertificeerd. Onder het GOTS keurmerk staat bij een +95% GOTS-textiel “Organic”.

WIJ MAKEN UW NACHTEN!

Search engine powered by ElasticSuite