Boxspring kopen

Boxsprings zijn verkrijgbaar in verschillende maten en materialen en staan garant voor een zeer comfortabele slaapbeleving, hoge levensduur en een hygiënisch slaapklimaat. Als u interesse heeft in een boxspring is het u vast niet ontgaan dat er een aantal zaken zijn waar u op moet letten voordat u overgaat tot aankoop. In de onderstaande tekst wijzen we u op een aantal aandachtspunten omtrent boxsprings. Zo kunt u goed geïnformeerde een aankoop doen.

Een boxspringcombinatie in het kortboxspring

Een boxspringcombinatie bestaat uit de volgende onderdelen:
 • Een bedbodem op poten.
 • Een houten of metalen bak met metalen veren. Dit is de daadwerkelijke boxspring en deze bak is bekleed met stof.
 • Een matras.
 • Eventueel een topdekmatras.
 • Eventueel een hoofd- en voetenbord.

De boxspring

Laten we beginnen bij het begin: wat is een boxspring precies? Een boxspring is een houten of metalen bak (voorzien van veren) onder het matras. Deze bak is bekleed met een stof naar keuze. Boxsprings worden bijna nooit los gekocht, maar in combinatie met een matras. De combinatie van matras en boxspring wordt boxspringcombinatie genoemd. Een boxspring is verkrijgbaar in verschillende kleuren en materialen. Dit heeft als voordeel dat u zelf de baas bent van de uitstraling en het ligcomfort van uw boxspring. Daarnaast zijn er ook andere aanpassingen mogelijk: een losse potenset kopen om uw boxspring(combinatie) wat te verhogen, een afzonderlijk hoofd- en/of voeteneinde aanschaffen en een elektrisch verstelbare bodem. Zowel 1 persoons boxsprings als 2 persoons boxsprings zijn mogelijk.

Het matras

Er zijn veel mogelijkheden voor een boxspringmatras, zowel een pocketvering matras als een volkern matras voldoen. Indien u kiest voor een tweepersoons boxspring is er de mogelijkheid om twee verschillende matrassen aan te schaffen, zodat u en uw partner uw eigen matras hebben. Indien u hinder ondervindt van de naad die tussen de twee matrassen loopt kunt u een tweepersoons topdekmatras aanschaffen. Dit is een dun matras dat u bovenop uw twee matrassen plaats zodat de naad niet meer zult voelen.


Let bij de aanschaf van een boxspringmatras op of u een matras nodig heeft dat geschikt is voor een verstelbare bodem. Boxsprings zijn altijd in een elektrisch verstelbare uitvoering beschikbaar, maar niet ieder matrastype kan hierop geplaatst worden.

Aandachtspunten

boxspringcombi

Bij het aanschaffen van een boxspring zijn er een aantal aandachtspunten waar u rekening mee dient te houden. Net als bij de aanschaf van een matras is dit grotendeels persoonlijk.

 1. Houd rekening met uw persoonlijke kernmerken als lichaamsgewicht, lengte en postuur. Dit is van belang om de juiste mate van ondersteuning te bereiken, zonder dat de boxspring te hard aanvoelt.
 2. Let op het maximale lichaamsgewicht, zodat u de juiste ondersteuning krijgt die bij u past.
 3. Indien u de boxspring wat wankel vindt, kunt u een universele potenset van 6 poten aanschaffen om de boxspring te stabiliseren. Hiermee verhoogt u gelijk de levensduur van de boxspring, omdat het kuilvorming helpt te voorkomen.
 4. Boxsprings hebben een lange levensduur van ongeveer 20 jaar. Wel vergen boxsprings onderhoud. Zo kunnen bepaalde delen van de boxspring gereinigd worden. Houd hier rekening mee bij het uitzoeken van een boxspring. Kies bijvoorbeeld voor een matrashoes, ook wel de tijk, die wasbaar is.
 5. Let op de kern van de veren die wordt gebruikt. Er wordt altijd gebruikt gemaakt van een kern van veren, maar er zit verschil in kwaliteit. Zo kunnen er meer of minder veren per vierkante meter worden gebruikt. In de regel geldt: meer veren is meer comfort en een hogere levensduur.
 6. Bij het bestellen van accessoires als bijvoorbeeld een hoofd- en voeteneinde kunnen de kosten soms oplopen. Let dus bij aanschaf van een boxspring op welke accessoires wél zijn inbegrepen, en welke niet.
 7. Omdat een boxspring vaak om het uiterlijk wordt gekocht, zijn er veel verschillende materialen beschikbaar. Echter is niet ieder materiaal even duurzaam. Zo ademt kunstleer niet tot nauwelijks en kan het snel slijtage vertonen. Let hierbij ook op de herkomst van de grondstoffen. Onze boxsprings zijn altijd voorzien van een Europees certificaat.
 8. Indien u veel transpireert is het verstandig om te onderzoeken hoe het is gesteld met de vochtregulatie en ademend vermogen van de gebruikte materialen in de boxspring en/of het matras. Dit kan per materiaal sterk verschillen.
 9. Een boxspring hoeft niet altijd een dure koop te zijn. De prijzen variëren van €300,- tot wel €4.200,-.
Search engine powered by ElasticSuite