Consumentenbond test het Pantera® koudschuim matras van Matras Factory

Om te beginnen, wij als Matras Factory hechten weinig waarde aan de testen die de Consumentenbond uitvoert. Dit om de simpele reden dat wat het belangrijkste vinden bij een matras, niet getest wordt, namelijk of de persoon die op het matras ligt het een fijn en comfortabel matras vindt.

De hardheid en het ligcomfort van een matras is persoonlijk!

De Consumentenbond test het Pantera® Firm matras

Onze conclusie is dat als u op het door de consumentenbond als best geteste matras niet goed ligt het voor u een slecht matras is.

In het najaar van 2019 heeft de Consumentenbond 'anoniem' een matras bij Matras Factory besteld, een Pantera® Firm matras. Deze is door hen getest en beoordeeld. Wij vullen deze test graag aan met onze ervaringen en die van mensen die wij hebben verkregen van de mensen die bij ons een Pantera® matras gekocht hebben.

Verkrijgbaar in drie verschillende hardheden

De Pantera® (koudschuim) matrassen leveren wij standaard in meerdere hardheden. De Consumentenbond heeft in haar test gekozen voor de Firm. Echter deze hardheid produceren wij in slechts 15 procent van de gevallen. Het overgrote deel van onze klanten (circa 80 procent) kiest voor de hardheid Medium. Dit heeft te maken met de lighouding van de meeste mensen. De meeste mensen slapen in de zij ligging, waarbij het Pantera® Firm matras dan over het algemeen te “hard” bevonden wordt. Doordat het een stevig matras is, geeft het teveel tegendruk op schouder en heup. Een ander aspect wat over het algemeen meespeelt, is het gewicht van de persoon die op het matras ligt. Iemand van 60 kilo of iemand van 120 kilo ervaart hetzelfde matras toch vaak anders.

Wat de test van de Consumentenbond betreft, begrijpen wij als producent van dit matras niet alle bevindingen. Anders gezegd: we begrijpen niet echt hoe men tot een oordeel komt. Dit geldt voor zowel positieve als negatieve beoordelingen. Dat het Pantera® Firm matras 'overall' een ruime voldoende scoort, daar twijfelen wij niet aan. Maar het blijft ons inziens toch ook deels een subjectief oordeel.

Wilt u het matras zelf testen bent u uiteraard altijd welkom. In de showroom bij de fabriek in Heerenveen liggen de diverse hardheden Pantera matrassen. Heeft u vragen en of opmerkingen, stel deze gerust en of laat het ons weten. Daar zijn wij voor.

Search engine powered by ElasticSuite