Hoe u een te hard matras zachter maakt

Topdekmatrassen

Stel dat uw huidige matras niet meer hetzelfde comfort biedt als vlak na aankoop, wat is dan wijsheid? Blijven liggen op een matras dat uw lichaam niet optimaal ondersteunt en niet comfortabel ligt is niet echt een fijne optie. U kunt er uiteraard voor kiezen om een geheel nieuw matras aan te schaffen, echter kan deze keuze om budgettaire redenen afvallen.

Een andere optie is een topdekmatras kopen en zo het comfort van uw huidige matras te verhogen. Topdekmatrassen hebben een aantal voordelen. Deze zullen we hieronder behandelen.

Te hard matras

Te hard matras

Niet enkel bij slijtage maar ook in het geval dat uw matras te hard (of juist te zacht) aanvoelt is een topmatras een verstandige aankoop. Een topdekmatras is een dun matras dat u over uw huidige matras kunt leggen. Topdekmatrassen zijn te koop in iedere wensbare uitvoering, grondstof en maatvoering. Op die manier kunt u zelf uw huidige matras een ‘upgrade’ geven naar een gewenst niveau van comfort, ondersteuning en hygiëne.

Traagschuim toppers
Koudschuim toppers
Talalay latex toppers

 

Voordelen van topdekmatrassen

De voordelen van een topdekmatras zijn meervoudig. Dit zit hem er in dat een topdekmatras een dun matras is dat over het huidige matras wordt gelegd. Hierdoor is een topdekmatras gemakkelijk hanteerbaar; een topper kan gemakkelijk op uw huidige matras gelegd worden. Zo beschermd u uw oude matras tegen verdere slijtage van de druk van uw lichaam. Ook heeft een topdekmatras hygiënische voordelen. Op deze manier blijft uw oude matras schoner met het gebruik van een dekmatras.

Een topdekmatras kan tevens een voordelig effect op uw gezondheid hebben. Als uw huidige matras uw lichaam niet de juiste ondersteuning biedt kunt u dit verbeteren door een ergonomisch topdekmatras aan te schaffen. Dit kan helpen bij klachten als rugpijn, pijn in de armen, schouderpijn of doorbloedingsstoornissen.

Samenvattend

Kort samengevat kunt u twee dingen doen wanneer u een te hard matras heeft:

  • uw te harde matras vervangen door een compleet nieuw matras.
  • Of een topdekmatras kopen en deze op uw huidige leggen.

Grootste voordelen van een topdekmatras:

  • Een topdekmatras maakt van een (te) hard matras een zacht matras.
  • Een topdekmatras verlengt de levensduur van uw matras.
  • Een topdekmatras verhelpt een hinderlijke naad tussen twee matrassen.
  • Geeft meer comfort en luxe.

TIP: bekijk hier al onze topdekmatrassen

WIJ MAKEN UW NACHTEN!

Search engine powered by ElasticSuite