Keurmerken en certificaten Talalay® Latex

Er zijn wereldwijd maar twee bedrijven die Talalay® Latex produceren. Dit zijn:

  • Vita Talalay uit Maastricht in Nederland
  • en Pure Bliss Latex uit Amerika

The Original Talalay®Latex bestaat uit een kern van Vita Talalay® Latex. Het Talalay® Latex dat wij gebruiken wordt dus in Nederland gemaakt. Vita Talalay® Latex heeft een aantal belangrijke keurmerken en certificaten. Op deze pagina vindt u meer informatie over deze certificering en keurmerken.

 

Certificaat European Wind

Het certificaat European Wind is verbonden aan onze leverancier van Talalay®. European Wind is volledig tot stand gekomen door Europese windmolens. Er vindt geen CO2 uitstoot plaats bij het opwekken van energie door deze windmolens. European Wind ondersteund de vermindering van klimaatveranderingen.

Klik hier om het Euopean Wind certificaat te bekijken.

 

ECO institut

Eco instituut certificaat

Eco-instituut behoort al meer dan 25 jaar tot de leidende aanbieders van keuringen op het gebied van schadelijke stoffen en emissie van bouw- en interieurproducten. Producten worden door eco-instituut geanalyseerd volgens nationale en internationale eisen en criteria. Het eco-instituut-label wordt inmiddels al 9 jaar toegewezen aan producten. Het label is het leidende internationale keurmerk voor emissiearme producten en producten met zeer weinig schadelijke stoffen.

Klik hier om het Eco instituut certificaat te bekijken.

 

OEKO-TEX 100, productklasse 1

Oeko-Tex 100 certificaat

Het Oeko-Tex 100 certificaat waarborgt dat het Talalay® matras geheel vrij is van giftige en schadelijke stoffen. De matrashoes is anti-allergisch en antibacterieel. De stof veroorzaakt dus geen problemen bij contact met de huid.

Natural Vita Talalay® Latex voldoet aan de Oeko-Tex® Standard 100 product class 1. Het product voldoet dus aan alle ecologische eisen, die ook aan baby artikelen worden gesteld.

Klik hier om het Oeko-Tex 100 certificaat te bekijken.

 

Cradle to Cradle

Cradle to Cradle certificaatOns Talalay® matras is Cradle to Cradle Gold gecertificeerd. Dit certificaat staat voor een verantwoord ontworpen product. De chemici van de EPEA hebben alle gebruikte materialen. De materialen waaruit het matras bestaat zijn niet milieubelastend en schaden de gezondheid niet.

Klik hier om het Cradle to Cradle certificaat te bekijken.

 

Rainforest Alliance

Rainforest Alliance certificaatRainforest Alliance maakt zich sterk voor arbeidsomstandigheden, natuurbehoud en milieu voor producten uit gebieden waar regenwoud groeit. Rainforest Alliance is een milieuorganisatie die stamt uit de Verenigde Staten. De organisatie beschermd ecosystemen, mensen en dieren die afhankelijk zijn va het regenwoud. De organisatie zet zich in voor het welzijn van arbeiders en de bescherming van het regenwoud.

Klik hier om het Rainforest Alliance certificaat te bekijken.

 

Forest Stewardship Council®

Forest Stewardship Council certificaatHet FSC®-certificaat waarborgt dat de totale handelsketen verantwoord wordt beheerd gedurende het volledige productieproces. Dit certificaat maakt het gehele productieproces transparant en traceerbaar.

Klik hier om het Forest Stewardship Council certificaat te bekijken.

Search engine powered by ElasticSuite