Frans model caravan matras voor een Frans bed

De term Frans matras is een bekend begrip bij caravan- en camper bezitter, want een Frans matras komt in Nederland vooral voor bij caravans en campers. Een Frans matras is een matras met een afschuining.

Wat is een Frans Bed/ Frans matras?

Een Frans bed, ook wel Frans matras, is een bed met een rond of schuine hoek. Vroeger werd deze vorm veel gebruikt voor bedden in Frankrijk, vandaar de naam “Frans”. Tegenwoordig hebben bedden in Frankrijk niet meer deze vorm. Franse bedden worden dus steeds minder gemaakt.

Toch krijgen wij als matrassenfabriek dagelijks aanvragen van klanten voor een matras van Frans model. Deze matrassen worden namelijk veel gebruikt in caravans, boten en campers. Dit bed bespaard namelijk ruimte in een kleine plek.

Comfortabel slapen tijdens uw vakantie

Er is weinig leefruimte in een caravan. U gebruikt de ruimte om te eten, slapen en douchen, en dat allemaal op een paar vierkantmeter. Het is daarom vaak passen en meten in een caravan. Hierdoor is het matras een beetje het ondergeschoven kindje geworden.

Veel mensen ervaren het slapen in een caravan helaas als oncomfortabel. Niet zozeer door het kleine slaapoppervlak maar voornamelijk door de slechte kwaliteit van de matrassen. De caravanmatrassen zijn vaak oud en versleten.

Gelukkig kan u alsnog comfortabel slapen onderweg. Door het matras van uw Franse bed te vervangen zal uw slaap aanzienlijk verbeteren. Wij kunnen als matrassen fabriek een Frans matras precies op maat produceren.

Frans bed en matras op maat gemaakt

Wij maken graag een nieuw Frans matras op maat voor uw caravan. Als matrassenfabriek kunnen wij een Frans bed of caravan matras geheel op maat voor u produceren. Als u graag een Frans matras bij ons wil bestellen hebben we wel een aantal afmetingsgegevens nodig. U kunt deze gegevens op 3 manieren aan ons doorgeven:

 • Meet zelf de afmetingen van het matras op en geeft de maten aan ons door. Dit kan alleen als het matras rechte afmetingen heeft. Bij ronde vormen is dit dus niet mogelijk.
 • U kunt een mal leveren van uw oude matras. Aan de hand van deze mal kunnen wij een Frans caravan matras volledig op maat produceren.
 • U kunt ook uw oude matras langsbrengen bij onze showroom in Heerenveen. Aan de hand van de afmetingen van uw oude matras kunnen wij dan een nieuw matras geheel op maat produceren. Daarnaast kan u ook gelijk de verschillende matraskernen uitproberen in de showroom.
Caravan met Frans matras

Verschillende vormen voor een Frans matras

Van een Frans matras zijn verschillende vormen in omloop:

 • Een Frans model met afgeronde hoek
 • Een Frans model met schuine zijde
 • Een tweedelig Frans model met afgeronde hoek
 • Een tweedelig Frans model met schuine zijde

Frans matras vormen

Wanneer moet mijn Frans matras worden vervangen?

Heeft u een caravan of camper met een Frans matras, en twijfelt u of het matras al aan vervanging toe is? Bedenk dan eerst hoe lang het matras al in gebruik is. Ligt het matras al meer dan 10 jaar in de caravan of camper? Dan is het zeker raadzaam om te denken over vervanging. Daarnaast is het aangenaam om uw Frans matras te vervangen wanneer u de caravan of camper van iemand heeft overgenomen. Kijk eens naar de matraskern als u niet zeker weet of het Frans bed al aan vervanging toe is. Wanneer u vlekken en schimmel treft op de matraskern is het hoogtijd om het matras te vervangen.

Materialen voor een Frans matras

Het meest gekozen materiaal voor een Frans matras is een koudschuim kern. Koudschuim matrassen hebben vele voordelen, waaronder:

 • Een uitstekend ligcomfort
 • Goede luchtcirculatie
 • Het materiaal is van nature schimmelvrij en anti-rot. Dit maakt het materiaal uiterst geschikt voor caravans i.v.m. vochtigheid

Wilt u graag het beste koudschuim voor uw Frans matras? Kies dan voor Pantera koudschuim.

Onze standaard Franse matrassen zijn 14 cm of 18 cm dik. Heeft u behoefte aan een dikker Frans matras? Geen probleem. Wij maken het graag voor u op maat.

Cellflex koudschuim en Pantera koudschuim kern

De matrashoes voor een Frans matras

De matrashoezen van onze Frans model matrassen zijn afritsbaar en te wassen in de wasmachine. U kunt de hoezen van het Frans matras dus eenvoudig schoonmaken. Is de matraskern van uw Frans matras nog van goede kwaliteit, maar kan uw bed wel een opfrisser gebruiken? Dan kan u ook bij ons terecht voor een nieuwe matrashoes. Wij kunnen op aanvraag een matrashoes op maat maken voor uw Frans matras.

Matrashoes op maat voor Frans matras

Frans matras bestellen

Wilt u graag een Frans matras bestellen? Neem dan gerust een kijkje op onze maatwerk pagina. Hier vindt u al onze maatwerk matrassen. Via deze pagina kan u kiezen voor een Frans model met afgeronde hoek, een Frans model met rechte hoek en een tweedelig Frans model. Nadat u de afmetingen heeft doorgegeven zullen wij contact met u opnemen voor de offerte.

Waarom een Frans matras van Matras Factory? 

Waarom u zou kiezen voor Frans bed van Matras Factory? Hier zijn 9 uitstekende redenen om voor Frans model matras van Matras Factory te kiezen:

 1. Wij staan garant voor professioneel, hoogwaardig en betrouwbaar advies.
 2. Alle producten van Matras Factory worden met zorg, aandacht en vakmanschap gemaakt. Zo ook uw nieuwe Frans matras.
 3. Onze matrassen zijn standaard scherp geprijsd, hier zijn wij eerlijk en transparant over.
 4. Bij Matras Factory koopt u rechtstreeks van de producent. U heeft geen last van onnodig lange communicatielijnen.
 5. U heeft bij Matras Factory een uitgebreide keuze aan materialen, afmetingen, vormen en kwaliteiten. Wij maken een Frans matras dat aansluit op uw slaapbehoefte.
 6. Matras Factory heeft al meer dan 20 jaar ervaring in produceren van matrassen op maat.
 7. Hebben wij het Frans matras dat u zoek niet in ons assortiment? Dan maken wij het voor u; bij ons slaagt u altijd.
 8. Bij Matras Factory ligt de nadruk op advies en niet op verkoop. Wij bieden u graag een product waar u blij van wordt.
 9. Uw persoonlijke wensen vinden wij uiterst belangrijk bij het produceren van uw Frans matras.
Caravan met Frans model matras

Offerte aanvragen

Zou u graag een prijs willen opvragen voor een Frans caravan matras? Of wilt u graag meer informatie over caravan matrassen? Vul dan de onderstaande velden in, wij nemen graag vrijblijvend contact met u op. Heeft u vragen over de mogelijkheden voor een Frans matras, stuur ons dan gerust een mailtje. Staat u ons liever meteen te woord? Bel ons dan, we helpen u graag bij uw keuzes voor een nieuw matras.

Search engine powered by ElasticSuite