Talalay® Latex matras 100% Natuurlijk 'Firm'

Levertijd: 1 Week
 • Dit artikel wordt bij u thuis afgeleverd door onze huisvervoerder.
 • Levering vindt plaats op de door u gekozen datum, u ontvangt 3 dagen voor levering nog een reminder via mail en u ontvangt de avond voor levering een track and trace code via de mail.
Lees meer
Nog %1 beschikbaar
SKU
mvktalnf
Vanaf € 1.249,00
 • Kies zelf uw bezorgdatum
 • Gratis bij u thuisbezorgd
 • 100 dagen proefslapen op 1-persoons matrassen
 • Veilig en vertrouwd betalen
 • Het recyclen van matrassen is iets van iedereen. Of je nou producent of importeur bent, gemeente of afvalverzamelaar, verkoper of consument.

  Met elkaar moeten we zorgen dat meer matrassen een tweede leven krijgen. Door onderdelen te recyclen en opnieuw te gebruiken. Veel matrassen worden nu verbrand en dat is zonde. Van de energie, de grondstoffen en het geld.

  De recyclebijdrage bedraagt €6,66 per matras of topper, ongeacht de afmeting.

  Lees meer
 • Prijzen zijn exclusief €6,66 recyclebijdrage

Dit matras ligt in onze showroom

U bent welkom om vrijblijvend te komen proefliggen! Het is ook mogelijk om dit op afspraak te doen. Op deze manier bent u er van verzekerd dat onze werknemers uitgebreide persoonlijke aandacht voor u hebben.

Afspraak maken

Heeft u vragen? Wij weten alles van matrassen, omdat we ze al meer dan 30 jaar zelf maken!

0513 640 401

De bijzondere kenmerken van 100% natuurlijk Talalay® latex

Luchtcirculatie en comfort

Met zijn open celstructuur zorgt hoogwaardig Talalay® latex voor een uitstekende luchtcirculatie, waardoor het matras koel blijft in de zomer en warm aanvoelt in de winter. Daarnaast biedt een matras van Talalay® latex gelijkmatige ondersteuning voor het lichaam, bevordert het de bloeddoorstroming en vermindert het prikkeling in ledematen.

Veerkracht en flexibiliteit

Het unieke Talalay® latex matras biedt veerkracht en flexibiliteit, waardoor draaien en keren op het matras moeiteloos gaat. Bovendien is dit matras geschikt voor alle soorten verstelbare bedbodems.

Keerbaar en beschikbaar in verschillende hardheden

Ons keerbare 5-zone 100% natuurlijk Talalay® latex matras, exclusief verkrijgbaar bij Matras Factory, is beschikbaar in drie hardheden: stevig, medium en zacht. Het matras kan aan beide zijden worden gebruikt, waardoor het een lange levensduur heeft.

Garantie en zuiverheid

Met trots bieden wij 10 jaar garantie op ons exclusieve matras, vervaardigd uit 100% zuivere Talalay® latex, zonder synthetische latex of vulstoffen.

Natuurlijke materialen en comfort

Het 100% natuurlijk Talalay® Latex matras heeft een royale kern van 18 centimeter dikte, omgeven door een organische katoenen matrashoes. Dit zorgt voor een zuiver natuurproduct, ideaal voor liefhebbers van natuurlijke materialen.

Ligcomfort en gezondheid

Ons Talalay® Latex matras biedt zowel stevig, medium als zacht ligcomfort, en is van nature antibacterieel en huisstofmijt-resistent, zonder toevoeging van chemicaliën.

Transparantie en duurzaamheid

Onze matrassen worden vervaardigd volgens een eerlijk productieproces, met 100% natuurlijke latex van gecertificeerde plantages. Het 'Cradle to Cradle'-proces zorgt voor een circulaire economie en verantwoord zaken doen.

Exclusiviteit en kwaliteit

In samenwerking met vooraanstaande fabrikanten hebben wij exclusieve kernen ontwikkeld, die het hoogst mogelijke niveau van comfort en veerkracht bieden.

Matrashoes van 100% biologisch katoen

De kern van 100% natuurlijke Talalay® latex wordt omhuld door een matrashoes van 100% biologisch katoen, bestaande uit een dubbele laag van organisch katoen dat gevuld is met 350 gram per vierkante meter katoenen vulling, rustend op een onderzijde van katoenen tricot.

Deze hoes is voorzien van een ritssluiting aan 3 of 4 zijden (afhankelijk van de maat) en kan worden gewassen op temperaturen tot 40°C.

Voor een optimaal slaapklimaat

Creëer een ideale slaapomgeving met een goed uitgebalanceerde en gezonde temperatuur en behoud een optimale vochtbalans met deze matrashoes van 100% natuurlijk katoen.

Het zachte oppervlak van de biologische matrashoes voelt zijdezacht aan, zachter dan andere standaard katoensoorten, waardoor de kans op huidirritaties wordt verminderd.

Biologisch katoen

Biologisch katoen wordt geteeld volgens strenge richtlijnen van de biologische landbouw. Dit houdt onder meer in dat er geen synthetische pesticiden of andere schadelijke stoffen worden gebruikt die het milieu of de arbeiders kunnen schaden. Ook is het gebruik van genetisch gemodificeerde planten niet toegestaan voor gecertificeerd biologisch katoen; alleen pure katoenplanten worden gebruikt.

Doordat er geen kunstmest wordt gebruikt, groeien de katoenplanten langzaam en produceren ze prachtige, lange en sterke vezels die kunnen worden gesponnen tot katoengaren. Deze garens worden gebruikt voor het breien van het dubbellaagse biologische katoenen matrashoes. Verschil met Talalay® Latex classic

Het verschil tussen onze twee Talalay® matrassen ligt in het aandeel natuurlijk Talalay latex, de kerndikte en het type matrashoes. Beide bieden echter een hoog niveau van ligcomfort en duurzaamheid.

Kortom, onze 100% natuurlijk Talalay® latex matrassen zijn een ideale keuze voor een gezonde en comfortabele slaapervaring.


Certificaten van 100% natuurlijk Talalay® Latex matras soft

OEKO-TEX 100, PRODUCTKLASSE 1.

Dit certificaat, ooit in het leven geroepen voor kleding, toont aan dat direct contact met de huid geen problemen veroorzaakt, en dat het veilig is, zelfs voor de babyhuid.


RAINFOREST ALLIANCE

De Rainforest Alliance certificering zet zich in voor drie pijlers omvattende of duurzaamheid-sociale, economische en milieuproblemen. Rainforest Alliance is een keurmerk voor arbeidsomstandigheden, milieu en natuurbehoud voor producten uit gebieden waar regenwoud groeit. Rainforest Alliance is een milieuorganisatie uit de Verenigde Staten, die ecosystemen en mensen en dieren die daarvan afhankelijk zijn, beschermt. Een belangrijk criterium is bescherming van het regenwoud en het welzijn van arbeiders.

Rainforest alliance certificaat

ECO INSTITUT

Natural Vita Talalay® Latex heeft het Eco-Institut keurmerk. Dit Eco-Institut behoort al meer dan 25 jaar tot de leidende aanbieders van keuringen op het gebied van schadelijke stoffen en emissie van bouw- en interieurproducten.

Producten worden door eco-instituut geanalyseerd volgens nationale en internationale eisen en criteria. Het eco-instituut-label wordt inmiddels al meer dan 10 jaar toegewezen aan producten. Het label is het leidende internationale keurmerk voor emissiearme producten en producten met zeer weinig tot geen schadelijke stoffen.

Eco institut certificaat

CRADLE-TO-CRADLE

Natural Vita Talalay is Cradle-to-Cradle Gold gecertificeerd. Dat betekent dat het verantwoord is ontworpen. Alle gebruikte materialen, gecheckt door de chemici van EPEA, schaden de gezondheid niet en zijn niet milieubelastend.

Cradle to cradle certificaat

FOREST STEWARDSHIP COUNCIL®

Het FSC®-certificaat garandeert dat de complete handelsketen verantwoord beheerd wordt in het hele productieproces: vanaf het zaadje van de rubberboom, tot matras, topper of kussen. Dit maakt het complete productieproces volledig transparent en traceerbaar.

FSC certificaat

Global Organic Textile Standard (GOTS) keurmerk

GOTS is hét internationale keurmerk voor biologisch textiel. De matrashoes van het 100% natuurlijk Talalay® latex matras 'Medium' is voorzien van het Global Organic Textile Standard (GOTS) keurmerk.

Garanties van GOTS keurmerk

GOTS keurmerk matrashoes Talalay latex matras

Het GOTS keurmerk garandeert milieuvriendelijke textielproductie. GOTS gecertificeerd textiel zijn verplicht om een duurzaamheidsplan te ontwikkelen. Binnen dit duurzaamheidsplan staan waterverbruik, energieverbruik en afvalbeheer centraal. Daarnaast zijn criteria voor de maximale emissienormen voor water bij de productie van GOTS textiel.

Tevens zijn er criteria vastgesteld voor krimpbestendigheid bij het wassen en drogen van een GOTS textiel. Er gelden ook strenge normen voor de kleurvastheid van GOTS textiel bij transpiratie, wassen, nat en droog wrijven en blootstelling aan licht. Deze normen en criteria zijn gebaseerd op de regels van het International Standards Organisation (ISO).

Daarnaast garandeert het GOTS keurmerk dat er géén schadelijke stoffen worden gebruikt tijdens de productie.

Tenslotte waarborgt GOTS sociaal verantwoorde arbeidsomstandigheden binnen de textielverwerking. De sociale criteria voor textielverwerking omvatten onder andere de volgende speerpunten:

 • Verbod op dwangarbeid
 • Veilige en hygiënische arbeidsomstandigheden
 • Verbod op kinderarbeid, fysieke mishandeling, discriminatie en andere vormen van intimidatie
 • Vakbondsvrijheid
 • Recht op collectief overleg
 • Lonen en werkuren voldoen aan de nationale wettelijke vereisten

GOTS keurmerk heeft 2 varianten

Er zijn 2 varianten van het GOTS keurmerk:

 1. GOTS-label (+95%) biologische textielvezels : Textiel met dit label bestaat voor meer dan 95% uit biologisch textielvezel.
 2. GOTS-label x% biologische textielvezel: Het textiel met dit label bestaat voor minimaal 70% uit biologisch textiel. Dit label wordt toegekend aan GOTS textiel dat tussen de 70% à 95% bestaat uit biologisch textiel. Op dit type label wordt het percentage biologisch textiel weergegeven.

Wanneer er geen percentage wordt gegeven op het GOTS label, is het textiel GOTS +95% gecertificeerd. Onder het GOTS keurmerk staat bij een +95% GOTS-textiel “Organic”.

Informatieve video

Specificaties
MateriaalTalalay® Latex 100% natuurlijk firm
Gemaakt inNederland (in Heerenveen)
LigcomfortFirm
Totale matrashoogteCirca 19 cm
Dikte kern18 cm
MatrasdragerUitermate geschikt voor gebruik op een boxspring, lattenbodem, schotelbodem, spiraalbodem of andere goed ventilerende bedbodem
MatrashoesLuxe dubbeldoeks 100% organic katoenen matrashoes, voor extra comfort. Afritsbaar, anti-allergisch en wasbaar tot 40°C.
Anti huisstofmijtJa
Anti allergeenJa
SlaaphoudingGeschikt voor buikslapers, rugslapers en zijslapers
AfritsbaarDeze matrashoes is afritsbaar en heeft een 3-zijdige ritssluiting
Garantie10 jaar
Keerbaar matrasJa
Levertijd1 Week
VerzendserviceGratis bij u thuisbezorgd

Geen resultaten

Levertijden

De levertijd voor matrassen ligt rond de 1 - 2 weken. Over het algemeen kunnen wij snel produceren, maar is de grootste vertragende factor het transport naar uw huis toe. Normale matrassen zijn te groot om vervoerd te worden met een pakketdienst dus moeten deze met een meubelvervoerder bezorgd worden.

Topdekmatrassen, kindermatrassen en beddengoed worden over het algemeen met de pakketdienst verzonden. Bij deze artikelen ligt de levertijd rond de 1 à 2 weken.

Waarom 1 à 2 weken?

Wij kunnen het niet vaak genoeg benadrukken: Bij ons koopt u uw matrassen rechtstreeks vanaf de productie. Want wij maken alle matrassen zelf (muv M line) in onze eigen fabriek in Nederland (Heerenveen). U koopt een Hollands kwaliteitsproduct dat ambachtelijk gemaakt wordt van enkel gecertificeerde West-Europese grondstoffen. Wij hanteren geen voorraad, maar maken ieder matras pas zodra u uw bestelling plaatst.

Wat zijn de verzendkosten?

Nederland:

 • Matrassen, boxsprings en bedbodems: €35,-
 • Topdekmatrassen, kindermatrassen en babymatrassen: €17,50
 • Hoofdkussens, beddengoed en air-lift: €7,50

België:

 • Matrassen, boxsprings en bedbodems: €75,-
 • Topdekmatrassen, kindermatrassen en babymatrassen: €35,-
 • Hoofdkussens, beddengoed en air-lift: €15

Alle matrassen, boxsprings en bedbodems worden met meubeltransport vervoerd. Bezorging is in principe tot aan de eerste deur van het gebouw waarin u woont. Wilt u dat we uw bestelling bijvoorbeeld tot in de slaapkamer bezorgen, of een boxspring of bed monteren, dan kan dit tegen een meerprijs. Wij rekenen deze meerprijs omdat er dan niet één, maar twéé bezorgers langs moeten komen.

Topdekmatrassen, baby- en kindermatrassen beddengoed en hoofdkussens kunnen we per pakketdienst naar u versturen.

Meest verkochte matrassen
Search engine powered by ElasticSuite