Waarom een matrasbeschermer gebruiken?

Het nut van een matrasbeschermer

Als u net een nieuw matras heeft gekocht is het zonde als deze na enkele nachten slapen al beschadigd is. Dit kan komen door de wrijving van het matras over de bedbodem. Een matrasbeschermer, ook wel matrasdek genoemd wordt tussen de bedbodem en matras geplaatst om slijtage tegen te gaan. Ook beschermd een matrasdek uw matras tegen beschadigingen van stof en de inwerking van condens.

Sommige matrasbeschermers beschikken tevens over antislipmatten. Deze matten beschermen het matras tegen ongewenst geschuif over de bedbodem. Niets is immers zo ergerlijk als een matras dat tijdens het opmaken van het bed verschuift. Ook kan dit uitkomst bieden bij het in- en uitstappen van het bed, in het bijzonder voor personen die slecht ter been zijn.

Waarom matrasbeschermer gebruiken?

Kwalitatief hoogwaardig

Wil een matrasbeschermer zijn taak juist uitvoeren, namelijk het beschermen van uw matras, dan dient u zichzelf ervan te verzekeren een kwalitatief hoogwaardig product aan te schaffen. Voor een effectieve bescherming tegen vocht en stof is het noodzakelijk dat een matrasbeschermer over vochtregulerende en goed isolerende eigenschappen beschikt. Daarnaast is het, met oog op huisstofmijt en hygiëne in het algemeen, van belang dat een matrasbeschermer gewassen kan worden. Het wordt algemeen aangeraden om een matrasbeschermer op 60°C te wassen.

Op dit moment bieden wij geen matrasbeschermers aan in onze webwinkel.

WIJ MAKEN UW NACHTEN!

Search engine powered by ElasticSuite