Koudschuim matras

Wat is koudschuim?

Koudschuim matrassen ontlenen hun naam aan de manier van produceren: het schuim wordt in koude vormmallen gegoten. Dit wordt ‘cold cure moulding’ genoemd. Het koudschuim wordt gemaakt van polyurethaan. Dit heeft een extra grote duurzaamheid en veerkracht. Matrassen die gemaakt zijn van koudschuim worden ook wel High Resilience (HR) schuim genoemd.

Koudschuim matrassen en Pantera® koudschuim matrassen

De voordelen van koudschuim

Een hoge conformiteit

Koudschuim matrassen hebben een hoge conformiteit. Dit betekent dat het zich gemakkelijk aanpast naar de vormen van uw lichaam. Hierdoor kunnen spieren en pezen ontspannen en is de bloedcirculatie optimaal.

Ventilering, luchtcirculatie en vochtregulatie

Dankzij de opengewerkte celstructuur van het koudschuim heeft het matras een uitstekende ventilering, luchtcirculatie en vochtregulatie.

Goede ondersteuning

Koudschuim heeft een progressieve tegendruk. Dit houdt in dat hoe meer het schuim ingedrukt wordt door uw lichaam, hoe meer het schuim tegendruk biedt. Dit zorgt voor een goede ondersteuning. Bij koudschuim matrassen is er daarom dan ook geen of amper sprake van kuilvorming.

Geur en allergievrij

Een ander voordeel is dat koudschuim geen geur af geeft en allergievrij is.

Tip voor koudschuim matrassen

Investeer in comfort

Koudschuim matrassen kosten ten opzichte van polyether matrassen meer geld. Maar door de lange levensduur en comfort van koudschuim matrassen, adviseren wij om te investeren in een koudschuim matras in plaats van een polyether matras. Zeker bij dagelijks gebruik.

Kies de juiste HR-waarde

Bij het uitzoeken van een koudschuim matras is het belangrijk dat u rekening houdt met de HR-waarde. Zo hanteren wij voor onze traditionele koudschuim matrassen een HR-waarde van HR40 en onze Pantera koudschuim matrassen hebben een HR-waarde van HR50.

WIJ MAKEN UW NACHTEN!

Search engine powered by ElasticSuite