Beste matras voor zware mensen

Bij aanschaf van een nieuw matras is het belangrijk dat het matras geschikt is voor uw lichaam. Het is dan ook raadzaam om te kijken naar uw omvang en gewicht wanneer u een nieuw matras zoekt. Op deze pagina behandelen we matrassen die geschikt zijn voor mensen met een zwaarder gewicht.

In onderstaande tabel kunt u vaststellen welke hardheid geschikt is in combinatie met uw gewicht en lichaamslengte.

matrashardheid tabel

Pantera® koudschuim firm, 1000-pocketveren Dover matras en 1000-pocketveren Sirius matras

Verschillende materialen

Naast de keuze voor de hardheid dient u een keuze te maken voor het materiaal. Het is van belang dat u kiest voor materiaal van hoogwaardige kwaliteit. Een matras van goede kwaliteit gaat namelijk langer mee. En een matras wordt intensiever belast wanneer er meer gewicht op ligt.

Over het algemeen geldt de volgende regel: hoe zwaarder u bent, hoe steviger het matras dient te zijn. Dit is ook te herleiden uit de tabel hierboven. De keuze voor een matras is echter persoonlijk en het kan best dat u een zachter matras lekkerder vindt liggen. In dit geval raden wij toch aan om voor een matras te gaan met de kwaliteit en hardheid die geschikt is voor uw gewicht. Wilt u toch liever wat zachter liggen? Combineer dan het stevige matras met een zachtere topper. Zo blijft de levensduur van het matras op peil en ligt u lekker zacht.

Wat is het beste matras voor zware mensen?

Wij hebben twee type matrassen die uitstekend geschikt zijn voor mensen met een wat hoger lichaamsgewicht:

Zelf de matrassen komen ervaren

Wilt u graag zelf het ligcomfort ervaren? U bent van harte welkom in onze showroom in Heerenveen. Onze slaapexperts adviseren u graag bij uw keuze voor een nieuw matras. Bij ons kunt u gerust en vrijblijvend komen proefliggen.

Search engine powered by ElasticSuite