De beste matrassen bij transpireren

Sommige mensen hebben last van (overmatig) transpireren tijdens de nachtrust. Er kunnen verschillende oorzaken zijn voor het transpireren, zoals de overgang, fysieke ongemakken of nachtmerries. Voor het verminderen van deze klachten is zowel kamertemperatuur als bedtextiel van belang.

Pantera® koudschuim matrassen

Mensen die overmatig zweten adviseren wij onze Pantera® koudschuim matrassen. De matras in combinatie met de Thermo-Cool® matrashoes maakt de ideale combinatie. Zowel de matras als de matrashoes reguleren de warmteafgifte van het lichaam. Daarnaast zorgt de matrashoes ervoor dat vocht sneller verdampt.

Pocketvering matrassen

Daarnaast is een 1000 pocketvering “DOVER” matras met een Pantera® koudschuim afdekking een goede keuze voor mensen die ’s nachts veel transpireren. Een pocketveringsmatras heeft namelijk veel vlucht-inhoud wat ervoor zorgt dat het matras optimaal ventileert. Het matras droogt dus snel en voelt niet warm aan.

Pocketvering matras ventilerend en temperatuur regulerend

Geen geschikte matraskeuze bij nachtelijk zweten

Polyether- koudschuim-, traagschuim- en latexmatrassen zijn een minder goede keus voor mensen die tijdens het slapen veel transpireren. Wanneer dit materiaal een meer geopende celstructuur heeft, zal het beter ventileren. Echter bereikt dit materiaal niet het niveau van Pantera® koudschuim- en pocketveringsmatrassen als het gaat om ventilatie en temperatuurregulatie. Over het algemeen wordt de  vrij gesloten celstructuur van traagschuim ervaren als warm. Daarom raden wij af om dit materiaal als toplaag te gebruiken. Tevens is het ook raadzaam om niet voor een te zacht matras te kiezen. Het ver wegzakken in het matras zorgt ervoor dat je lichaam wordt omsloten wat weer bijdraagt aan meer warmte.

Bedtextiel

Wij adviseren om te kiezen voor bedtextiel (hoeslaken, dekbedovertrek, kussensloop) van 100% katoen/Percal katoen. Daarnaast is het van belang om te kiezen voor een dekbed van hoge kwaliteit, geen synthetisch materiaal. Wij raden u ook aan om het bed dagelijks te ventileren.

Nog meer lezen over het voorkomen van nachtzweten? Bekijk onze tips tegen nachtzweten!

Search engine powered by ElasticSuite