Binnenveringsmatrassen

Het klassieke binnenveringsmatras

Binnenveringsmatrassen, pocketvering matrassen of veringsmatrassen, worden in het dagelijkse taalgebruik vaak over een kam gescheerd. Echter het binnenveringsmatras is het traditionele klassieke 'oude' geveerde matras en verschilt wel degelijk in kwaliteit met het pocketvering matras. Een binnenveringsmatras bestaat uit veren gemaakt van staaldraad, die vervolgens door middel van een spiraal veer aan elkaar worden gekoppeld.

Binnenveringsmatras

Het grootste verschil tussen een binnenveringsmatras en een pocketvering matras is dat in een pocketvering matras álle veren(het aantal kan oplopen tot wel 1000 stuks) individueel in een hoesje van textiel verpakt zijn. De veren van een binnenveringmatras zijn door middel van een spiraalveer aan elkaar verbonden. De dikte en kwaliteit van dit staaldraad, het aantal slagen, en de vorm van de individuele veren, bepalen uiteindelijk de kwaliteit van het veren pakket. Het verenpakket, wat het hart van het matras is, kenmerkt zich door veel 'lucht' en weinig materiaal, wat in de basis het klassieke binnenveringsmatras tot een eenvoudige kwaliteit matras maakt.

Pocketvering matras is een betere keuze

De nieuwe generatie geveerde matrassen, zijn de pocketveringsmatrassen. Hierbij wordt iedere individuele veer in een textiel tasje verpakt, en vervolgens worden al die individuele tasjes aan elkaar verbonden door middel van een 'hot-melt' techniek, het voordeel hiervan is dat de pockets losser van elkaar kunnen bewegen, wat een pocketvering matras verfijnder in zijn comfortbeleving zal maken, en minder kwetsbaar door het ontbreken van de spiraal veer.

Een pocketvering matras geeft substantieel meer ligcomfort en ondersteuning dan een binnenveringsmatras. Zonder al te diep in te gaan op alle verschillende specificaties van een pocketverings-kern-mat, zijn de mogelijkheden geoptimaliseerd en zijn er talloze kwaliteiten pocketvering matrassen op de markt, en ook binnen de collectie van Matras Factory. Het klassieke binnenveringsmatras wordt meer en meer verdrongen door de verbeterde vorm van een pocket geveerd matras.

Pocketveringmatras

Matras Factory kiest voor comfort!

Binnen de collectie kwaliteitsmatrassen die wij als Matras Factory produceren en via onze showrooms en webwinkel aanbieden, is de keuze gemaakt om het klassieke binnenveringsmatras niet standaard meer in de reeks van kwaliteiten aan te bieden. Wij beginnen onze collectie van matrassen met veren met een comfortabel pocketvering matras, waarbij u voor een relatief klein prijsverschil, een substantieel verbeterd comfort zult aantreffen. Dus wilt u een matras met metalen veren, kies dan voor een pocketvering matras in plaats van een binnenveringsmatras.

Bekijk hier alle pocketvering matrassen

WIJ MAKEN UW NACHTEN!

Search engine powered by ElasticSuite