Matrassen voor buiten

Vraag een offerte aan

Plof u graag heerlijk neer op uw houten ligbedje in de tuin? Lekker wegdutten in het zonnetje of een boekje lezen? Dan heeft u daarvoor wel een comfortabel buitenmatras voor nodig! Matras Factory biedt een uitgebreid assortiment aan matrassen voor buiten. Met onze buitenmatrassen ligt u lekker comfortabel in de buitenlucht. Wij maken al meer dan 30 jaar buitenmatrassen op maat. Onze weerbestendige buiten matrassen zijn van hoogwaardige kwaliteit, dus ze kunnen wel tegen een stootje. U zal dus velen jaren genieten van uw buitenmatrassen van Matras Factory.

Voordelen van buitenmatrassen van Matras Factory

Matras Factory biedt een uitgebreid assortiment aan hoogwaardige buitenmatrassen. Als u kiest voor buitenmatrassen van Matras Factory, biedt dit u vele voordelen:

 • Matras Factory biedt maatwerk. De buitenmatrassen kunnen dus in elke vorm en afmeting worden geproduceerd.
 • Matras Factory werk uitsluitend met gecertificeerde en hoogwaardige grondstoffen.
 • Matras Factory heeft al meer dan 30 jaar ervaring in het produceren van matrassen voor buiten.
 • De buitenmatrassen van Matras Factory zijn weerbestendig. De matrassen kunnen tegen koud, regen, sneeuw en felle zon.
 • U zult jaren plezier hebben van de buitenmatrassen van Matras Factory. Met onze buitenmatrassen bent u verzekerd van een duurzaam product.
 • Mocht u buiten knoeien op het matras dan is dit eenvoudig schoon te maken.
 • Met onze buitenmatrassen bent u verzekerd van een comfortabel ligcomfort.
 • Wij bieden een uitgebreid assortiment aan outdoor-textiel. Bij ons zult u de kleur en stijl vinden die aansluit bij uw wensen.

Weerbestendige matrassen voor buiten

Regent het pijpenstelen, en worden uw buitenmatrassen helemaal natgeregend? Dat is bij de buitenmatrassen van Matras Factory geen probleem! Onze buitenmatrassen kan u het gehele jaar buiten laten liggen, ongeacht of het regent, hagelt sneeuwt of vriest. De combinatie van buitentextiel en kernmateriaal vormen een hoogwaardige weerbestendig buitenmatras. De matrassen drogen buiten snel weer op na een flinke plensbui. Daarnaast kan u de matrassen gerust in de felle zon laten liggen, ze verkeuren namelijk niet door het zonlicht.

Weerbestendige buiten matrassen

Kernmateriaal buitenmatrassen

Er is keuze uit twee hoogwaardige kernmaterialen voor de buitenmatrassen:

 1. Koudschuim
 2. Calipore

Koudschuim

De naam koudschuim is afkomstig van het productieproces van het kernmateriaal. Het materiaal wordt tijdens de productie in koude vormmallen gegoten, dit wordt “cold cure moulding” genoemd. Koudschuim heeft een open celstructuur wat het materiaal uitstekende klimaateigenschappen geeft; het ventileert uitmuntend en beschikt over hoogwaardige temperatuur- en vocht-regulatie. Daarnaast is dankzij de open celstructuur de kans op kuilvorming nihil. Tevens is koudschuim allergievrij en biedt het door de progressieve tegendruk optimale ondersteuning.

Koudschuim

Calipore

Dit schuim is speciaal ontwikkeld voor de ervaring van ultiem comfort outdoor. Calipore heeft een grove open celstructuur waardoor het materiaal zeer snel droogt. Dit is te danken aan de uitmuntende ventilatie eigenschappen van het materiaal. Tevens beschikt het materiaal over optimale vochtregulatie. Calipore buitenmatrassen zijn binnen enkele uren droog, ook na een harde plensbui.

Calipore

Bekledig van de buitenmatrassen

U heeft voor de buitenmatrassen keuzen uit twee hoogwaardige bekledingsstoffen. Beide stoffen zijn uitermate geschikt voor outdoor gebruik. Matras Factory biedt de volgende twee outdoor textiel:

 1. Sunbrella
 2. Matras Factory outdoor

Sunbrella

De Sunbrella bekleding is speciaal ontwikkeld om het gehele jaar buiten te laten liggen. Sunbrella biedt 5 jaar gegarandeerde volgende zekerheden:

 • Sunbrella is rot- en schimmelvrij
 • De stof wordt niet aangetast door Uv-stralen
 • De stof is waterafstotend en zeewaterbestendig
 • De stof is ademend: het zal dus niet gaan plakken en wordt ook niet heet
 • De stof is gemakkelijk te reinigen: vlekken zijn makkelijk af te borstelen met water en zeep.
 • De stof pilt niet en zal ook niet hard worden na langdurig gebruik
 • De stof is bacterie werend
 • De stof is wasbaar op 30°C
 • Er wordt 5 jaar garantie geboden op de stof
Klik hier voor de uitgebreide Sunbrella Catalogus

Duurzame initiatieven van Sunbrella

1. Geen afval naar de stort

Met het oog op duurzaamheid is er geen enkele Sunbrella fabriek die afval naar de stortplaats stuurt. Dankzij de hoge inspanning op het gebied van recycling en hergebruik brengt Sunbrella iedere dag duurzaamheid in praktijk. Dankzij de efficiënte productie staat dit gerant voor geen stortafval.

2. Gebruik van zonne-energie

 In verschillende fabrieken is Sunbrella eigenaar en exploitant van zonnepanelen. Gezamenlijk leveren deze zonnepanelen 1,5 megawatt aan energie op. Dit is voldoende energie om meer dan 150 huishoudens van stroom te voorzien.

3. Vermindering van afvalwater

Dankzij het unieke kleuringsproces van Sunbrella wordt er tijdens het kleuren water bespaard. Bij conventionele verfprocessen wordt meer afvalwater gebruikt. Daarnaast zijn de Sunbrella stoffen kleurbestendig.

4. Minder afval   

 Dankzij de lange levensduur van Sunbrella textiel hoeft de stof veel minder snel vervangen te worden. Dit zorgt ervoor dat u met Sunbrella verzekerd bent van minder afval.

Matras Factory outdoor

Dit textiel is speciaal ontwikkeld voor outdoor gebruik. De buiten matrassen met Matras Factory bekleding kunt u het gehele jaar buiten laten liggen.

De Matras Factory outdoor textiellijn biedt de volgende voordelen:

 • Het materiaal is waterafstotend
 • Het textiel is eenvoudig te reinigen. U hoeft niet hard te boenen en schrobben om uw buitenmatrassen schoon te maken.
 • Het materiaal is rot- en schimmelvrij, dit maakt het ideaal voor buitengebruik
 • Het textiel beschikt over uitstekende ventilatie eigenschappen.
 • Het Matras Factory outdoor textiel is sneldrogend.
 • U kunt de buitenmatrassen van Matras Factory outdoor het gehele jaar buiten laten liggen zonder kwaliteit te verliezen.
 • Het materiaal is uiterst sterk en slijtvast.
 • De bekleding biedt een uitmuntend ligcomfort.
 • Het materiaal is zeewaterbestendig.
 • Het outdoor textiel is duurzaam. U zal dus vele jaren genieten van uw buiten matrassen van Matras Factory.
Klik hier voor de uitgebreide Sunbrella Catalogus

Prijs van de matrassen voor buiten

De prijs voor de buitenmatrassen wordt gevormd op basis van de textielkeuze, het kernmateriaal en de afmetingen van de buitenmatrassen. U kunt elke mogelijk vorm en afmeting bestellen. Als matrassen fabriek zijn wij in staat om exact naar uw wens te leveren. Naast matrassen maken wij ook buitenkussens op maat

Meer informatie

Wilt u graag meer informatie over de mogelijkheden? Stuur dan vrijblijvend een email. Spreek u ons liever meteen? Bel ons dan gerust op 0513-640401, onze slaapexperts staan u graag te woord. Ervaart u liever zelf wat er allemaal mogelijk is? U bent van harte welkom in onze showroom in Heerenveen. Hier kunt u onder andere de alle bekledingsmogelijkheden bekijken.

Weerbestendig textiel voor buiten matrassen

Offerte aanvragen

Wilt u graag een prijsopgave voor uw nieuwe buitenmatrassen? U kunt natuurlijk geheel vrijblijvend een offerte bij ons aanvragen. Hiervoor kunt u het onderstaande formulier invullen.

Vermeld in het aanvraag formulier alstublieft de volgende gegevens:

 • Gewenste afmetingen: Lengte, breedte en hoogte
 • Uw textielkeuze: Sunbrella of Matras Factory Outdoor
 • Uw kern keuze: kiest u voor koudschuim of calipore als kernmateriaal

Wij adviseren voor buitenmatrassen een minimale dikte van 10 centimeter. Hiermee bent u verzekerd van een heerlijk ligcomfort in uw achtertuin.

Search engine powered by ElasticSuite