Te koud in bed

Ben u een koukleum en heeft u het altijd koud in bed? Dan heeft dit invloed op uw slaap. De koud kan er namelijk voor zorgen dat u minder gemakkelijk inslaapt. Ook zorgt de koud ervoor dat het lastiger is om aan een stuk door te slapen. Een te koud bed verstoort dus de kwaliteit van uw nachtrust. Gelukkig kan u een aantal dingen doen die voor wat extra warmte zorgen. Hieronder geven we 5 tips om het wat warmer te maken.

5 handige tips tegen koud in bed

Warme sokken tegen kou1. Kleed je warm aan

 Zorg dat u warm aangekleed bent wanneer u naar bed gaat. Doe een lange pyjama aan en lekker warme sokken. Zo blijft u goed warm wanneer u in bed ligt. Kies wel voor nachtkleding die niet te strak zit. Zo voorkom je dat de bloedcirculatie wordt belemmerd. En zet uw pantoffels naast bed neer dan hoeft u niet over de koude vloer te lopen wanneer u uit bed gaat.

2. De goede slaapkamertemperatuur

Zet in de winter pas de verwarming uit als u naar bed gaat. Zo voorkomt u dat het ijskoud is in uw slaapkamer. Uw slaapkamer heeft nu een aangename temperatuur als u gaat slapen. De aanbevolen temperatuur voor de slaapkamer is ongeveer 17°C. In deze temperatuur slaapt men het lekkerst.

3. Elektrische deken of warme kruik

Warm van tevoren alvast uw bed op met een elektrische deken of warme kruik. Het is niet fijn om in een koud bed te stappen dat nog moet worden opgewarmd door uw lichaamstemperatuur. Met een elektrische deken of kruik stapt u 's avonds in een lekker warm bed en koelt uw lichaam niet af. Zorg er wel voor dat je de deken of kruik op tijd in uw bed neerlegt.

4. Neem een koude douche

Dit klinkt natuurlijk raar, maar werkt wel! Door een koude douche te nemen gaat uw lichaam hard aan het werk om op te warmen. Dit zorgt ervoor dat u goed opwarmt. Daarnaast zorgt de koude douche ervoor dat de bloedcirculatie in je lichaam wordt bevorderd.

5. Hang je badjas klaar

Het is natuurlijk erg vervelend als u lekker warm in bed ligt en dan uit bed moet komen. Om te voorkomen dat u het koud krijgt wanneer u uit bed  gaat kan u uw badjas klaar hangen. Als u dan toch uit bed moet kan u deze meteen aantrekken. Zo koel u tijdens uw bezoek aan het toilet net af en kruipt u weer warm uw bed in.  

De onderdelen van je bed

De onderdelen van uw bed hebben ook invloed op de warmte. We hebben het hieronder op een rijtje gezet.

1. Matras

Een matras dat goed ventileert zorgt voor een koele slaapomgeving. Kies daarom voor een matras dat warmte vasthoudt en minder goed ventileert. Een traagschuim matras reageert op uw lichaamstemperatuur en voelt warm aan. Dit is een goede keuze voor als u het snel koud heeft in bed.

2. Dekbed

Kies voor een winterdekbed als u het snel koud heeft in bed. Een winterdekbed is speciaal ontwikkeld om u goed warm te houden. Daarnaast is een synthetisch dekbed goed geschikt omdat dit materiaal warmte vasthoudt. Als u het nog koud heeft onder uw winterdekbed gebruik dan een tweede dekbed. Of kies voor een donzen dekbed, deze geeft ook een warm bed. 

3. Dekbedovertrek

Microfiber of polyester zijn synthetische vezels die warmte goed vasthouden. Wanneer u het snel koud heeft in bed is het verstandig om een dekbedovertrek te kiezen gemaakt van synthetisch materiaal. Een dekbedovertrek van natuurlijk materiaal is juist ademend en in dit geval een minder goede optie.

Search engine powered by ElasticSuite