100% natuurlijke topdekmatrassen

Bekijken als Rooster Lijst

2 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Talalay® Latex topdekmatras 100% Natuurlijk Supreme met split
€ 920,00
 • Ligcomfort: Soft
 • Matrashoogte: ca 9 cm
 • Fabriekgarantie: 10 jaar!
 • Alle afmetingen mogelijk!
Talalay® Latex topdekmatras Natuurlijk Supreme
Eenpersoons
€ 485,00
Tweepersoons
€ 870,00
 • Ligcomfort: Soft
 • Matrashoogte: ca 9 cm
 • Fabriekgarantie: 10 jaar!
 • Alle afmetingen mogelijk!
Bekijken als Rooster Lijst

2 Items

per pagina
Aflopend sorteren

100% natuurlijke topdekmatrassen

Een topdekmatras wordt vaak ingezet als een matras langzaam maar zeker haar kwaliteit verliest. Als u niet direct zin heeft in de aanschaf van een volledig nieuw en vaak duur matras, kan een topdekmatras het comfort maar ook de levensduur van het huidige matras aanzienlijk verbeteren.

Talalay Latex: 100% ecologisch en natuurlijk

Mocht u de aankoop van een topdekmatras overwegen, dan doet u er verstandig aan direct te kijken naar topdekmatrassen bestaande uit natuurlijke materialen. Natuurlijke materialen zijn aantoonbaar beter voor het milieu en voor uw eigen gezondheid. Door gebruik te maken van ecologisch verantwoorde en afbreekbare stoffen heeft uw koopgedrag geen negatieve invloed op het milieu, en kunt u toch prinsheerlijk slapen.

Het aanbod aan topdekmatrassen van Matras Factory beperkt zich op dit moment tot de 100% natuurlijke Talalay Latex topdekmatrassen: Met deze topdekmatrassen biedt Matras Factory haar klanten de kans om te kiezen uit ecologisch verantwoorde materialen gecombineerd met een aanzienlijk hoog comfort.

100% Natuurlatex

Als men spreekt over 100% natuurlatex, is het soms verwarrend waar die 100% nou precies voor staat. Bij Matras Factory betekent het dat 100% van de latex is gemaakt met natuurlijk gewonnen rubbermelk, in tegenstelling tot synthetisch vervaardigde rubber. Natuurlatex is het meest uitzonderlijke type latex verkrijgbaar. Dit komt door de manier waarop het wordt gemaakt. Een natuurlatexmatras wordt gemaakt met natuurlijke rubbermelk. Deze wordt gewonnen uit de Hevea Brasiliensis, de rubberboom die voorkomt in Zuid-Oost- Azië.

De plaatselijke bevolking die werkzaam is op de rubberboomplantages weet precies hoe ze de boom op een juiste manier moet behandelen zonder dat deze afsterft. Waar vroeger vaak de boom nog werd omgezaagd om zo uit het binnenste de rubbermelk te winnen, worden er tegenwoordig voorzichtig kleine inkepingen in de schors gemaakt. Hier stroomt de rubbermelk vervolgens langzaam uit. Dit sap kan echter slechts één keer in de acht jaar worden gewonnen. Al met al maakt het dat de productie van een 100% natuurlijk latexmatras een zeer arbeidsintensief en kostbaar gebeuren is.

100% natuur Talalay Latex toppers

De Talalay Latex toppers lijken veel op de reguliere natuurlatex toppers, met als uitzondering dat het materiaal net iets beter scoort op punten als elasticiteit, duurzaamheid, comfort, levensduur en ondersteuning. Is de te danken aan Jospeh Talalay, die een productiemethode ontwikkelde waardoor het mogelijk werd om de gesloten celstructuur van de latex open te breken. Het resultaat was een 30% meer ademend en hierdoor koeler en hygiënischer materiaal.

Talalay latex wordt dan ook niet voor niets door matrassenfabrikanten in de wandelgangen liefkozend ‘de Rolls Royce onder de matrassen’ genoemd. Een Talalay latex topper voldoet aan alle eisen waar een goede topper aan zou moeten voldoen, en zelfs nog een beetje meer./

Het productieproces van de Talalay® Latex kern is “Cradle to Cradle”. Hiermee wordt een zeer duurzame manier van zakendoen gerealiseerd waarbij de grondstof duurzaam wordt gewonnen en alle reststoffen of afvalstoffen weer kunnen worden hergebruikt. Over ieder facet in het productieproces wordt nagedacht en naar manieren gezocht om deze zo verantwoord mogelijk te maken met oog op het behoud van de natuur. Zo worden alle stoffen geschuwd die eventueel schadelijk kunnen zijn voor mens, dier of natuur.

Matras Factory onderstreept deze manier van produceren en streeft altijd naar een gezonde en zeer comfortabele slaapervaring voor al haar klanten.

Certificaten en voordelen van onze 100% natuurlijke topdekmatrassen

The Original Talalay® Latex toppers zijn van nature al antibacterieel en huisstofmijt-werend. Andere voordelen van onze 100% natuurlijke topdekmatrassen zijn:

 • Vrij van allergenen
 • Antischimmel, anti huisstofmijt en antibacterieel
 • Van nature brandwerend zonder brandvertragers
 • Zeer veerkrachtig, duurzaam en heerlijk comfortabel
 • Biologisch afbreekbaar
 • CFK vrij, geen oplosmiddelen, geen weekmakers

OEKO-TEX 100, PRODUCTKLASSE 1
Dit certificaat, ooit in het leven geroepen voor kleding, toont aan dat direct contact met de huid geen problemen veroorzaakt, en dat veilig is, zelfs voor de babyhuid.

RAINFOREST ALLIANCE
De Rainforest Alliance certificering zet zich in voor drie pijlers omvattende of duurzaamheid-sociale, economische en milieuproblemen. Rainforest Alliance is een keurmerk voor arbeidsomstandigheden, milieu en natuurbehoud voor producten uit gebieden waar regenwoud groeit. Rainforest Alliance is een milieuorganisatie uit de Verenigde Staten, die ecosystemen en mensen en dieren die daarvan afhankelijk zijn, beschermt. Een belangrijk criterium is bescherming van het regenwoud en het welzijn van arbeiders.

ECO INSTITUT
Natural Vita Talalay® Latex voldoet aan de Oeko-Tex® Standard 100 product class 1, dit houdt in dat aan alle ecologische eisen wordt voldaan, die ook aan baby artikelen worden gesteld.

CRADLE-TO-CRADLE
Natural Vita Talalay is Cradle-to-Cradle Gold gecertificeerd. Dat betekent dat het verantwoord is ontworpen. Alle gebruikte materialen, gecheckt door de chemici van EPEA, schaden de gezondheid niet en zijn niet milieubelastend. 

FOREST STEWARDSHIP COUNCIL®
Het FSC®-certificaat garandeert dat de complete handelsketen verantwoord beheerd wordt in het hele productieproces: vanaf het zaadje van de rubberboom, tot matras, topper of kussen. Dit maakt het complete productieproces volledig transparanten traceerbaar.