Wat kost een matras?

Tijd voor onderzoek

Op 17 november 2012 heeft het programma "de rekenkamer" een uitzending besteedt aan het matras. De veelheid aan keuzes in matrassen bracht de onderzoekers op een spoor van aanbieders, fabrikanten, grondstof producenten, en deskundigen. Wij als fabrikant willen u op deze site ook de uitzending aanbieden, die een kijkje geeft achter de schermen van matrassen land.

Een goed matras is een investering voor de lange termijn, je doet het voor jezelf. Helaas is ons product niet iets waarmee de nieuwe eigenaar pronkt, alleen wanneer hem of zij een heerlijk nachtrust is toegekend, zal het aan tafel benoemd worden, en dat is waar wij graag ons uiterste best voor willen doen. Onze slaapkamer is de meest intieme plek van een huishouden. Een plek waar je je veilig, vertrouwd en comfortabel wilt voelen.

Wanneer mensen slecht slapen kan dit vele oorzaken hebben, echter het vervangen van een slecht matras kan hier verbetering in aanbrengen. Veel consumenten zien door de bomen het bos niet meer en veel aanbieders vertellen tegenstrijdige verhalen. De uitzending van "De Rekenkamer" is kort en hierdoor voor een matrassenfabrikant iets te ongenuanceerd.

De levensduur van een matras

De Rekenkamer gaat ervan uit dat de gemiddelde levensduur van een matras 10 jaar zal zijn en dat een eenvoudig polyether matras in de markt € 60,00 kost, en een latex matras € 800 á €900, waardoor de kosten per nacht op € 0,02 tot € 0,29 komen. Echter op een polyether matras van € 60,00 zult u geen 10 jaar kunnen slapen, omdat de kernkwaliteit polyether van een te laag niveau is. Matras Factory heeft deze lage kwaliteit dan ook niet binnen haar selectie, lees hier waarom.

Koudschuim matras

Koudschuim matrassen

Een duurzaam matras begint bij de kwaliteit koudschuim matrassen en deze zijn verkrijgbaar vanaf circa €200,00 per slaapeenheid. Om verzekerd te zijn dat u deze kwaliteit dan ook echt geleverd krijgt, koop uw matras in deze kwaliteit bij een betrouwbare aanbieder.

Wilt u een koudschuimmatras uit het topsegment, kies dan voor een Pantera® koudschuim matras.

Pocketvering matrassen en binnenveringsmatrassen

Pocketvering matrasOngeveer 50% van de mensen slaapt inmiddels op een pocketvering matras of binnenveringsmatras, omdat het draaien in de slaap op een geveerd matras gemakkelijker is, en het ventilatie aspect beter verzekerd is. De prijs van een pocketveringsmatras wordt bepaald door de kwaliteit van de veren, het aantal veren, de verscheidenheid van de veren, de afdeklagen en uiteindelijk ook de afwerking van matrashoes.

De prijs van dit type matrassen ligt tussen de € 200,00 en € 700,00 per slaapeenheid. Boven dit prijsniveau moet u zich bedenken wat de zogenaamde toegevoegde waarde nog voor betekenis heeft.

NASA Traagschuim matrassen

Traagschuim matrasEen onderbelicht matras in het programma is het NASA traagschuimmatras. De na 40 seconden comfort beleving is een illusie, hiervoor heeft u echt wat langer tijd voor nodig. Veel mensen met gevoelige heupen, schouders ervaren dit als het ultieme matras. Er kleven ook nadelen aan dit matras, de temperatuurgevoeligheid en het ventilatie aspect. Maar zoveel mensen, zoveel belevingen...

Mensen die het vaak koud hebben in bed, ervaren dit weer als een positieve werking. Ook dit type matras kent een breed prijsverschil welke in de basis tot stand komt door de keuze die door de fabrikant is gemaakt in de kwaliteit en opbouw van het matras. De start prijs van een NASA Traagschuim matras van West-Europese grondstoffen begint bij rond de € 300,-. Importmatrassen van deze kwaliteit uit het verre oosten wordt sterk afgeraden in verband met het vrij kunnen komen van schadelijke stoffen.

Latex en Talalay® Latex matrassenTalalay latex matras

Het traditionele latex matras krijgt helaas een wat minder positieve uitleg in het filmfragment van De Rekenkamer. De elasticiteit en veerkracht van een goed latex matras is voor veel mensen bijzonder comfortabel. De West-Europese producenten optimaliseren hun product met lucht en ventilatiekanalen, waardoor met name het Talalay® Latex matras in het topsegment van alle matrassen komt te staan.

Ook hierbij geldt de herkomst van de latexkern, een gegarandeerde en gecertificeerde Latex of Talalay® Latex kern, komt uit West-Europa, en biedt minimaal 10 jaar garantie.

Alleen de matrashoes vervangen

In 10 jaar tijd 1277 liter vocht en 7,3 kg huidschilvers in uw matras, dat zet iedereen tot nadenken. Mocht uw matras nog niet zo oud zijn en u wilt een hygiënischer slaapomgeving creëren, dan kan het goed zijn om alleen uw matrashoes te vervangen. Een andere optie is het reinigen van uw huidige matrashoes, maar bedenk dan ook dat het reinigen van matrashoezen een intensieve en kostbare aangelegenheid is, die eenvoudig op te vangen is met een níeuwe matrashoes. Mocht u op zoek zijn naar een nieuwe matrashoes, u vindt ons assortiment matrashoezen op www.matrashoes.com

Wat kost een matras - De Rekenkamer van de KRO

Wij wensen u veel wijsheid met deze aflevering en mocht u na het lezen van deze tekst en het bekijken van de video nog vragen hebben, wij staan u graag te woord. Wij hebben jarenlange ervaring in het produceren van matrassen en op het gebied van matrasadvies, kom gerust geheel vrijblijvend langs op een van onze locaties of neem contact met ons op via 0513 640 401 of via het contactformulier

wat kost een matras

WIJ MAKEN UW NACHTEN!

Search engine powered by ElasticSuite