Wennen aan uw nieuwe matras

Heeft u net een nieuw matras gekocht, maar ligt het matras nog niet helemaal zoals u verwacht? Dat is vervelend, maar dat kan gebeuren natuurlijk. Sterker nog: het is volstrekt normaal. Het lichaam heeft namelijk een tijdje nodig voor de zogenoemde ‘ houding- correctie periode’; een periode waarin spieren moeten wennen aan het nieuwe matras en de nieuwe manier van slapen.

Wennen aan uw nieuwe matras

Klachten verdwijnen vaak vanzelf

De kans is zeer groot dat u tijdens of na het slapen op een nieuw matras rug- en/of schouderklachten ervaart, of dat u onrustig slaapt of moeite heeft met in slaap komen. Acht op de tien mensen ervaren klachten in meer of mindere mate in de eerste paar weken slapen op een nieuw matras. De problemen variëren van een pijnlijke schouder en rug tot slapen met pijn en veel wakker worden.

Erg onaangenaam allemaal, maar het is onderdeel van de houding-correctie periode, een periode waarin uw rug en rest van het lichaam moet wennen aan de nieuwe houding. Veel spieren komen onder spanning te liggen en zijn dit niet gewend. Blijven de klachten langer aan dan 6 weken, dan doet u er verstandig aan om een bezoek te brengen aan uw fysiotherapeut.

Korte ‘wenperiode’

Over het algemeen duurt het wennen aan een nieuw matras minimaal 3 of 4 weken. De spieren in uw lichaam dienen zich aan te passen aan de nieuwe ondergrond en moeten wennen aan de nieuwe spanningen die het matras op de spieren uitoefent. Door een verbeterde bloedsomloop kan het zelfs zijn dat u het iets warmer gaat krijgen op uw nieuwe matras, omdat het bloed beter op alle plekken in uw lichaam kan komen.

Na ongeveer 5 tot 6 weken nemen de houding-correctie pijnen af en accepteert het lichaam de nieuwe (en hopelijk verbeterde) ergonomische houding. Mocht dit niet het geval zijn, dan kan het zijn dat de hardheid van het matras niet overeenkomt met de lichaamslengte, het gewicht, de slaaphouding of de persoonlijke voorkeur.

Let hierbij ook op de keuze van de bedbodem, dit lijkt op het eerste oog van weinig belang, maar kan wel degelijk het verschil maken in comfort en ergonomie. Een bedbodem is voor 30% verantwoordelijk voor het slaapcomfort.

Proefslapen

De enige manier om zeker te weten of een matras geschikt is voor uw persoonlijke situatie is simpel: ga er op slapen. En dan niet één nachtje; een matras heeft een paar dagen de tijd nodig om zich volledig uit te rollen (indien deze opgerold wordt geleverd) en uw lichaam moet door de houding-correctie periode. Veel matrasleveranciers hanteren een proefslaapperiode van 30 dagen. Deze 30 dagen zijn echter niet genoeg om het lichaam te laten wennen aan een nieuw matras.

Matras Factory doet er alles aan u deskundig en zorgvuldig te begeleiden in uw keuze voor het juiste slaapcomfort. Toch kan het zijn dat u niet kunt wennen aan uw slaapcomfort. In zo’n geval kunt u gebruik maken van onze genereuze omruilgarantie: u kunt tot 100 dagen na levering alle 1 persoons matrassen op de fabriek laten vervangen door een ander matras van uw keuze, mits van dezelfde maat.

Neemt u hiervoor contact op met onze klanten service, onze medewerkers begeleiden u graag naar een andere comfortkeuze en maken in gezamenlijk overleg een afspraak hierover. Als het omruilen bij u thuis plaatsvindt, brengen wij €60,00 in rekening voor logistieke kosten.

Search engine powered by ElasticSuite