4 eenvoudige manier om je matras schoon te maken

Matras reinigen

Het wassen van uw beddengoed spreekt voor een ieder voor zich. Echter staan men er vaak niet bij stil dat het matras zo nu en dan ook een poetsbeurt nodig heeft. Gelukkig kan je aan de hand van onze 4 tips eenvoudig de opbouw van zweet, huidschilfers en huisstofmijt in uw matras voorkomen. Voor het reiniging van uw matras moet u wel even de tijd nemen. Probeer het reinigen om de 3 à 6 maanden te doen.

1. Pak de stofzuiger erbij

stofzuiger

Met behulp van de verschillende kopstukken voor uw stofzuiger kan u gemakkelijk uw matras schoonmaken. Verwijder eerst al het beddengoed van uw matras voordat u aan de slag gaat met de stofzuiger. Vervolgens kunt u beginnen met de bovenkant van uw matras. Als u hiermee klaar bent kan u de onderkant en zijkanten ook bij langs gaan met de stofzuiger. Op deze manier voorkom u dat stof en huidschilfers zich ophopen in uw matras.

2. Verwijder geuren met zuiveringszout

Wanneer vuiligheid zich ophoopt op uw matras kan dit al snel voor vervelende geurtjes zorgen. Vlekken, olie en stof zullen in een vochtige ruimte zorgen voor een onaangename slaapomgeving. De makkelijkste manier om snel van deze geur af te komen is zuiveringszout. Verwijder hiervoor eerst al het beddengoed van uw matras. Strooi vervolgens het zuiveringszout op uw matras. Nadat u een royale laag van het zuiveringszout heeft aangebracht wrijft u het voorzichtig in de stof van uw matras. Vervolgens laat u het minimaal 10 minuten intrekken. Hierna kan u eenvoudig het zuiveringszout uit uw matras verwijderen met behulp van de stofzuiger. Na dit schoonmaakritueel zal u niet langer last hebben van de nare geur in uw matras.

3. Verwijder de vlekken

Wanneer u een vloeistof niet direct schoonmaakt kan deze lastige vlekken achterlaten in uw matras. Zo is het erg lastig om bloed- en urinevlekken naderhand te verwijderen. Gelukkig kunnen producten die u in uw medicijnkast heeft staat uitkomst bieden.*  

Maak een pasta van 60 ml waterstofperoxide, 1 eetlepel kleurloos vloeibaar afwasmiddel en 1 eetlepel zout. Verspreidt dit mengsel vervolgens over de hardnekkige vlek. Laat vervolgens het mengsel drogen op de vlek. Wanneer het mengsel opgedroogd is kunt u het van de vlek af schrapen. De resterende verkleuring kan u hierna opdeppen met een doek gedrenkt in waterstofperoxide.

schoonmaken

4. Investeer in hoogwaardige matrasbescherming

Wil u graag lange tijd genieten van uw matras. Kies er dan voor om preventief te investeren in een matrasbeschermer. Met behulp van een hoogwaardige matrasbeschermer blijft uw matras vele jaren fris. De beste manier om uw matras schoon te houden is door deze vanaf de eerste dag te beschermen tegen vocht, stof en vuiligheid. Met een matrasbeschermer verlengt u op een eenvoudige en betaalbare manier de levensduur van uw matras aanzienlijk.

Aandachtspunt bij reinigen

* Denk er bij reiniging aan om eerst de fabrieksgarantie raad te plegen van het te reinigen product voordat u een vlekverwijderingstechniek uitvoert. Vlekverwijderingstechnieken kunnen er namelijk voor zorgen dat sommige garanties komen te vervallen. Tevens wordt geadviseerd om eerst de vlekverwijderingsmethode te testen. Wees ten alle tijden voorzichtig met het gebruik van schoonmaakartikelen en lees de gebruiksaanwijzing. Neem daarnaast de  waarschuwingen en veiligheidsmaatregelen van de producten die u gaat gebruiken in acht.

Search engine powered by ElasticSuite